prosím o radu

62 příspěvků / 0 nových
Poslední
aulik
Obrázek uživatele aulik
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 21.11.2013
 a ohledne zdravi u rodicu

 a ohledne zdravi u rodicu melo byt ok,proto pristoupily k vrhu .proto i testy a ruzna vysetreni.u rtg jsem byl.ale snimky jsem nevidel.a kdyz zijete s lidmi s takovym zapalem pro zvirata, tak nepocitate s nejakou nemoci u sve psa a potom me vubec nenapadlo ze  neco bude spatne. ja si to zjistoval postupne pri vychove sve ho psa.oni jen rekli zaklady. a naucily to nejdulezitejsi.a ty dalsi co prodali a darovali tak nevim co vse jim dali za informace.a v dnesni dobe taky uz koukam na to z jine strany,nez predtim.

aulik
Obrázek uživatele aulik
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 21.11.2013
  za prve co vy porad mate

  za prve co vy porad mate nejake namitky  na me a moje okoli.nevite vubec nic jak to bylo..a i ja neverim vam ze vasi chovni psi s pp budou ti nejlepsi v Čr. A  ze vy lezite  porad v informacich o psech znaci jen ze vase CHS  jestli nejake mate je jen obchod se psi s papirama. jak nekdo  napsal nahore ze mnozitel to dela bezcile.tak podle me cil ma. a to je utrzit co nejvic penez. za mnozstvi vy s CHS za kvalitu,ale porad jde o penize.a jeste bych chtel videt jak darujete psa s pp nejakemu svemu znamemu  nebo nekomu podle ksichtu,zadarmo.A timto koncim tuto debatu.

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Že ležím v informacích o

Že ležím v informacích o zdraví plemene znamená, že mi jde o obchod a o prachy? Fakt zajímavá logika Hlasitě se smějuHlasitě se směju Aneb když dojdou argumenty, začnou osobní urážky.

 

Jen pro informaci: nemám chovatelskou stanici. Mám psa a fenku s PP, ale ani jednoho nebudu uchovňovat. I když by nejspíš (s trochou snahy) uchovnit šli. Jenže mají určité nedostatky, díky kterým podle mého názoru a svědomí nejsou vhodnými kandidáty na to, aby měli potomky. Ale jasně, jde mi o to, abych co nejvíc vydělala - čistě jen proto jsem si dovezla ze zahraničí psa za těžká eura a nikdy s ním nebudu krýt Hlasitě se smějuHlasitě se směju

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Efko, tak RTG ofiko

Efko, tak RTG ofiko vyhodnocení mám i já u své feny, která to do chovu nepotřebuje a klub mi přímo řekl, že mu kopii od ortopeda ani posílat nemusím, protože ho to vlastně nezajímá Mrk. Mám to pro sebe a pro zájemce o štěňata, aby viděli doklad, že opravdu fena těmito testy prošla, stejně tak lemon test a bear. Vše ofiko doložené. Já si totiž moc neumím představit, že prodám štěně a zájemci nenechám nahlédnout do testů matky, když je dělám a vydám za ně nemalé výdaje, tak je také chci co nejvíce zúročit. Stejně tak chci osvětu, tzv. potencionálním majitelům štěňat budu od začátku říkat, jak jsou i nepovinná vyšetření pro plemeno důležitá. Nezáleží na vynaložené částce, záleží na tom testu samotném. Ale to jen odbočka, v tomto řešeném případě to samozřejmě bude něco zcela jiného, pokud množitel jen sdělil částku (navíc přemrštěnou a nelogickou) a pak ani neukázal ofiko papíry na dané testy, tak je to minimálně zvláštní, kor v případě, že se u psa objevil nějaký zdravotní problém.

 

aulik: máte opravdu zvláštní představy o chovatelství, u mnohých plemen je zcela běžné, že se při nákladném krytí v zahraničí, narodí třeba jen tři štěňata, z toho pouze dvě standardní. Kolik asi takový chovatel prodělá není těžké si domyslet.

Kvalitní chov není totiž o prachách, ale je to především koníček a zapálení pro plemeno, tzv. snažit se vyprodukovat co nejvíc kvalitní vrh, jak po zdravotní, povahové i exteriérové stránce v souladu s plemenem.

To, že má někdo prachy, neví co s nimi a prostě něco naplácá je spíš k politování, než k poplácání po zádech.

 

A ano, já pevně věřím, že moje fena s PP bude to nejlepší v ČR, protože pokud bych si to nemyslela (tzv. fena by měla byť malý zdravotní problém, nebo chybu v exteriéru, nebo nestabilní povahu), tak jí jednoduše krýt nebudu. Pokud chci pro chov daného plemene, to nej, tak do něj také vybírám jen ty nejlepší jedince. Jelikož průměrem, nebo nedej Bože podprůměrem chovu daného plemene nijak nepřispěju. A to, že ležíme v testech, to znamená jen jedno jediné - chceme mít zdravé psy a ne nemocné hydry, které budou pro ně samé a hlavně pro jejich budoucí majitele problém, bolest a důvod k slzám. A jen pro zajímavost, mým životem už prošlo více psů, v nynější době máme psy tři a jen jedna jediná je chovná, ostatní se do chovu jednoduše z nějakého důvodu nehodí. Shrnuto - pokud něco dělám pořádně a poctivě, tak mám plné právo na to kritizovat ty, kteří chovají na čemkoli a bez rozmyslu, protože mi před mýma očima dané plemeno bez zardění ničí a to je sakra důvod k rozladění. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Verči, co se týče ofiko

Verči, co se týče ofiko vyhodnocení, tak u Tebe je to samozřejmě něco úplně jiného. Koneckonců já i Bregoušovi nechám udělat ofiko kyčle, lokty, ramena, patelly a oči, i když ho nebudu uchovňovat. Čistě jen proto, aby tyhle informace měla Bregoušova chovatelka a aby byly zanesené v německé databázi. Protože čím víc informací bude i o nechovných zvířatech, tím líp se se zdravím v populaci může pracovat. Ideál by byl, kdyby byli vyšetření úplně všichni odchovaní psi, což se Bregoušově chovatelce zatím daří Mrk

 

Ovšem to, že váš klub zdravotní testy nezajímají, je dost smutné Jsem smutný Už jsem četla i o případu, kdy se na BAERu ukázalo, že víc než půlka vrhu je úplně či jednostranně hluchá, a přítomná poradkyně chovu se k tomu postavila dost zajímavým způsobem... Snad se situace brzo pohne k lepšímu. Aspoň že jsou i chovatelé jako Ty, kteří k tomu přistupují zodpovědně Palec nahoru

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Tak to je super, že se to

Tak to je super, že se to chovatelce daří, ono by bylo zcela ideální, kdyby se testovaly celé vrhy, ale to se ne vždy daří, bohužel :)

 

Klub bohužel nedoporučuje RTG, proto neřeší, když ho někdo i přes to udělá a prosazuje...

 

Sluch je kapitola sama o sobě, neexistuje dosud jasné stanovisko jak toto vzniká, vše jsou jen dohady. Ani Dr. Strain, který testoval cca 5000 dalmatinů a to po dobu 25 let (zabývá se hluchotou bílých zvířat obecně), dostud nepřišel na to PROČ to je u dalmatina takto :(. Například ze spojení oboustranně hluchých rodičů se mu povedl odchovat plně slyšící vrh. V zahraničí někteří významní chovatelé chovají i na jednostranných jedincích a kolikrát je tam rizko hluchoty shodné s rizikem u oboustranně slyšících psů. Kdyby fungovalo Mendelovo pravidlo tak všechna štěňata MUSÍ být ze spojení hluchý x hluchá, taktéž neslyšící. Nevíme tedy co to vyvolává a lze spoléhat pouze na štěstí. Vím o jakém případu mluvíš, ale tam byl bohužel zcela mylný i doktor, který článek zveřejnil. Tvrdil něco co je zcela nepodložené a dle dlouholetých studií nesmyslné, viz. to, že hluchota se dědí recesivně jako u ostatních plemen. To prostě není pravda.

Navíc po soukromé konverzaci jsem si udělala ještě jasnější obrázek o tom, že neví co mluví, viz. to, že mi tvrdil, že po tomto konkrétním psu musí být vždy hluché štěně/štěňata a pokud dal vrh, kde byla všechna štěňata v pořádku, tak musely být testy zfalšované. Jen jaksi pozapomněl, že tento konkrétní zdravý vrh testoval také on, čili pokud by byly opravdu zfalšované, tak by je musel zfalšovat on sám HlasitÄ› se smÄ›ju

 

Ale to jsme krapet odbočily z chovu labradorských retrívrů :)

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Aha, já jsem si říkala, že to

Aha, já jsem si říkala, že to s hluchotou u dalmatinů nebude tak jednoduché. Ono je to vlastně logické - když si vezmu, že hluchota je záležitostí chybění pigmentových buněk ve vnitřním uchu a že je vícméně jen věcí náhody, kde na těle bude bílá skvrna a kde pigment, tak by bylo hodně divné, kdyby se zrovna přítomnost "pigmentového fleku" ve vnitřním uchu řídila čistě mendelovskou dědičností.

Myslím, že od původního tématu jsme odbočili už dávno, takže je to fuk ;-)

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Tak jsem to dočetla až

Tak jsem to dočetla až nakonec.....a myslím, že to zbytečně moc prožíváte ! Sto lidí, sto chutí HlasitÄ› se smÄ›ju

Jednak má každý jiné představy a taky možnosti. Vždycky mě pobaví, když čtu v různých diskuzích, že se majitel "musí" věnovat svému miláčkovi i několik hodin denně ! No to si s dovolením neumím představit! Leda bych byla nezaměstnaná , bezdětná a šíleně do svého psa zakoukaná....což je tak trochu nenormální SmÄ›ju se U nás je to kompenzováno množstvím lidí nacházejících se v domě , množstvím návštěv a výletů všude možně. Každý se jí věnuje chvilku, ale dokáže se i zabavit sama na zahradě ( aniž by mi ji devastovala - podotýkám). Výcvik si vzal na starost starší již dospělý syn a my se mu do toho nepleteme. Mám velkou radost, že je velmi všímavá a chápavá a učí se přímo vzorově ( v porovnání s předešlými psy), až si říkám, že to až není možné :o)), možná geny LR a GR v tom sehráli roli ? Já vidím smysl svého života v mnoha věcech a pes je jen malou jeho součástí - krásnou , ale ne prioritní. Ještě stále stojím nohama pevně na zemi.

Vím, že je to náhoda a naše štěstí, protože u křížence je to vždy loterie. Ještě nechci říkat hop, uvidíme co s ní udělá hárání, ale budu optimista :o))

Jinak k těm testům co psal aulik, nebylo těch 19000,- za vyšetření obou rodičů ? To už by bylo reálné , ne ?

 

A ještě jena filozofická otázka : Kdyby nebylo nedokonalých, neideálních a svéhlavých psů, jak by vynikli ti chytří, krásní a ideální jedinci ? Kdyby všichni byli jak přes kopírák, byl by život přece nudný, ne ? Tím, že je tak rozmanitý, může si každý vybrat dle svých představ a o to přece jde především.

 

Blanka a Káťa 2013

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
No asi takto - zlatý a

No asi takto - zlatý a jednoduchý chov labradorů SmÄ›ju se

 

Já se snažím držet alespoň takových těch zásad, které jsou známé, tzv. neupřednostňovat málo pigmentovaná zvířata (chybějící pigment na nosní houbě), málo teček apod. a čekat jestli se za čas neobjeví nějaká nová informace, která se přes WAFDAL dostane i k nám.... a v neposlední řadě hodně, hodně osobního štěstí v chovu SmÄ›ju se

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Blanche, no jak píšeš, každý

Blanche, no jak píšeš, každý to máme jinak. Moje priorita jsou především psi, jelikož moje životní priorita je rodina a oni jsou její součástí. A pokud to Tobě či někomu jinému přijde nemormální, tak jsem nenormální a nestydím se za to Mrk

 

A opravdu nevidím krásu rozmanitosti v nestandardních, nemocných psech Mrk. A tak nějak si myslím, že např. svéhlavý pes nemá nic společného s mrvením chovu plemen, ale s absencí výchovy od majitele. Z kvalitního chovu nevznikou psi jak přes kopírák, jelikož každý pes je originál, ale časem z takového chovu vzniknou zdravý jedinci odpovídající typu. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Stránky