Utíkání

20 příspěvků / 0 nových
Poslední
Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
Utíkání

Ahoj!

Máme 15měsíčního labradora, který tráví čas, kdy jsme v práci, na zahradě, která je, myslím, prostorná. Ovšem v pondělí, kdy manžel musel zůstat déle v práci a já měla zkoušku ve škole, volala moje mamina v 6 hodin v podvečer, že nám náš labík zdrhnul a zřejmě po "menším" výletě po vesnici doputoval k ní. Po příjezdu domů jsme zjistili, že se mu podařilo udělat díru mezi pletivem a hlínou a těmito "vrátky" zdrhnul. Díru jsme opravili, plot po celém jeho obvodu pro jistotu obešli a zkontrolovali s výsledkem, že žádné unikové cesty už nehrozí. Další den po našem návratu z práce jsme pesana s oddechem nalezli doma, ovšem ten další jsme přijeli domů a labík nikde + další díra v plotě, kterou si vytvořil Jsem smutnĂ˝. Naštěstí jsme ho ale po půl hodině hledání našli, dezorientovaného v jiné ulici. Moje otázka tedy zní - co vede psa k tomu, aby utíkal a jak tomu zabránit? Dělat na zahradě kamenný plot? Nejsem si jist

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Nuda... pes se prostě nudí,

Nuda... pes se prostě nudí, tak uteče a zajistí si tak zábavu. Pokud je sám na zahradě od rána do šesti do večera, není se čemu divit. V takovéto mimořádné situaci, kdy majitel musí zůstat dlouho v práci by bylo dobré, aby mu někdo zajistil zábavu a společnost, např. Vaše maminka, pokud bydlí kousek od Vás, jak jsem pochopila z textu. Je to mladý pes a prostorná zahrada mu zábavu opravdu neposkytne. Bohužel bych se bála, že jak uteče jednou a zjistí, že mu to zajistilo zábavu na část dne, tak to bude dělat dál a dál a nezbude Vám nic jiného, než zajistit, aby už se to nestalo, čili buď již zmíněnou úpravou plotu, nebo psa brát do domu, či kotce.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
Na zahradě je od dubna,

Na zahradě je od dubna, adaptoval se velice dobře, nikdy žádné problémy..... Byl to vyjímečný stav - bohužel se jinak nedalo, ani mamina na něj nemohla přijít mrknout - taky byla v práci. No právě... obávám se toho, že se to stane víckrát. Ve středu jsme přijeli z práce v běžný čas jak je zvyklý a doma už nebyl Jsem smutnĂ˝. Byly to nervy jak blázen - nemohli jsme ho najít Jsem smutnĂ˝. Jen se zeptám - když je načipovaný, co musím udělat pro to, abych ho díky tomu našla?

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Doporucuju psa poradne

Doporucuju psa poradne vyblnout pred odchodem a mit poradnej plot. Pokud tam pes dela diry, tak vymenit plot, dat elektrickej neviditelnej plot, nebo ohradit silnym plotem (podezdivka + zpevneny pletivo) mensi vybeh s boudou nebo kotcem, nebo zavirat doma. Ale pokud uz byl parkrat venku a poznal zivot na svobode, tak to bude tezsi. Taky je mozny poridit k nemu druhyho psa, at se tak nenudi, ale to uz chce neproniknutelnej plot.

Cip musi mit zaregistrovanej, registru je spousta, databazi tim padem taky, takze to byva docela dobrodruzny, kdyz je cislo cipu a neni nikde k nalezeni. Ja doporucuju jeste obojek na pevno, zadny plandani, aby se nemohl zachytit, a na obojku vyraznou znamku s telefonem.

veronika & retrívři v útulcích

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Nj, co já právě vím od lidí

Nj, co já právě vím od lidí co mají útěkáře, tak to tak bohužel je, jakmile jednou okusí..... já bych spíš opravdu zajistila, aby se to nestávalo, nervy jsou to velké a může se cokoli stát - srazí ho auta, zastřelí myslivec, otráví se... není bezpečné ani pro něj, ani pro okolí, aby bezprizorně pobíhal mimo zahradu. Pokud máte čip a pes by nebyl k nalezení, tak kontaktovat Národní registr majitelů zvířat a samozřejmě policii.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
No právě - to si říkáme taky

No právě - to si říkáme taky - jednou okusil, takže bude chtít zas a zas..... Všechny vyjmenované možnosti vč. té, že by ho někdo sbalil mě včera neustále probíhaly hlavou než jsem ho našli - hlavně ta, že ho zastřelí myslivec, protože máme kousek za barákem les Jsem smutnĂ˝.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Navíc si myslím, že až bude

Navíc si myslím, že až bude plně vyspělý, to utíkání se ještě zhorší....protože teď už něbude utíkat jen tak za zábavou, ale za háravkami...:o/ A sama jako majitelky feny vím, jak je to šílený, když se někde pohybují bezprizorní psi...být vámi to vyřeším co nejdříve..tady už jen zabavit ho nepomůže, jak mu to jednou prošlo, tak to bude zkoušet pořád...investovala bych být vámi do pořádného kotce, aby byl zabezpečený po dobu vaší nepřítomnosti...

Danny
Obrázek uživatele Danny
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 11.6.2009
Jj Jackey má pravdu, jak

Jj Jackey má pravdu, jak začne v okolí nějaká fena hárat tak oni prostě "zmagoří" ale totálně..... nevěřila jsem že až tak...ale z našeho totálního závisláka byl úplně jinej pes...takže pokud Vám utíká už teď tak být vámi tak s tím hooodně rychle něco udělám, určitě bych ho raději na zahradě nenechávala než to vyřešíte, raději doma zavřenýho.

Makoušek
Obrázek uživatele Makoušek
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 28.5.2007
Pořídit psího kámoše,

Pořídit psího kámoše, elektrický plot a kotec a to co nejdřív, ať o pejska nepřijdete. Mrk Do té doby nechávat doma, ale počítala bych s tím, že se asi bude nudit i tam a bude se snažit zabavit....takže co by mohl zničit, uklidit popř. co nejde uklidit, tam ho nepustit. Mrk

Markéta, Adélka (*15. 1. 2005 +9.12. 2014) Olomouc

Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
Díky všem za návody a rady

Díky všem za návody a rady :o). Tulák je zatím doma - sice už se mu podařilo i něco zničit, ale nejsou to žádné velké majetkové újmy SmÄ›ju se. Jinak včera byl zabezpečován a opravován plot (ani ne rok starý), tak uvidíme o víkendu (kdy budeme doma), jestli pesan vymyslí nějaké novinky.... Nejsem si jist

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Mám prvního psa tohoto typu,

Mám prvního psa tohoto typu, předtí sem měla malinkatého oříška a předtím rybičky SmĂ­ch, takže když tady čtu, že budu mít veselo, tak je mi z toho špatně a jsem nervózní,ten oříšek byl fenka,žádné takové utíkaní nebylo....Bydlím ve městě, za domem mám stezku,která vede napříč celý Brnem a je kolem řeky,řádit máme kde.Ale jestli mi uteče za háravou fenou,tak ho do 5minut zajede auto Nejsem si jist Platí pro každýho psa,že uteče za fenou,jakmile dospěje? To bych ho nesměla nikde pustit na volno,leda vyjet o víkendu za Brno.Je celý nadšený když řádíme s balonem v parku...Viděla sem na netu obojky s GPS,s dosahem 20km,cena je teda děsná (jeden za 6000,- a druhý za 20.000,- Jsem zděšenĂ˝),ale už přemýšlím o tom, že zhuntuju rodinku a pořídím ho...Je mu 5 měsíců,tak to ještě nehrozí,ne?

Stránky