Utíkání

20 příspěvků / 0 nových
Poslední
Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Jop, a co takové ultrazvukové

Jop, a co takové ultrazvukové píšťalky? Nemám s tím zkušenost, reagují na to psíci?

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Neřekla bych, že je to

Neřekla bych, že je to problém každého psa, nemusíš se bát. Samozřejmě pudy jsou silné, ale pokud budeš mít dobré přivolání a pes na tebe bude fixovaný, tak žádné utíkání nehrozí. To by jsi opravdu v době hárání nemohla nikam jít. V 5 měsících ještě ani neví, na co ho má:o)) Ale cvičte přivolání i za nějakých mírně rušivých okolností..nevím, jak na tom s poslušností jste..ale to je opravdu základ a pokud na to pes funguje, tak není problém:o)

Hlavní je vždy zasáhnout ještě dřív, než stihne vzít čáru, pokud by chtěl..takže si všímej signálů, jako olizování loužiček venku, to je většinou takový prvotní jev, kdy poznáš na samci, že se tam před vámi prošla buď hodně voňavá fenka a nebo v okolí nějaká hárá a pak bych byla ve střehu:o)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Tomu našemu bude v neděli  8

Tomu našemu bude v neděli  8 měsíců a stále ještě neví,k čemu mu slouží :-D. Včera jsme se potkali s kámoškou (také fenečka labíka) a zrovna hárala. Bála jsem se,protože běhali na volno za míčkem a bláznili,ale vše v klidu. Jednou k ní zezadu čichnul,ale okamžitě se otočil a nezajímalo ho to. Je fakt,že je taky od nás o 3 roky starší, Boo je asi na mladší slečny :D

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Driada Zauvažovala bych o

Driada

Zauvažovala bych o kastraci a bylo by vše vyřešeno Mrk

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Tak naštěstí tím, že je z

Tak naštěstí tím, že je z útulku, tak je na mě hodně fixovaný a kupodivu povely ovládá už od první dne,tak snad to nějak zvládnem.Když sem ve městě, kde nemají zahrádky,tak by se to mi to nemělo stát ne? Nebo se mi rozběhne i za pachem feny,která bydlí někde 10 kilíků na okraji brna?

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Samozřejmě, že Ti může utéct

Samozřejmě, že Ti může utéct i ve městě a je to i pravděpodobnější, že nějakou háravou fenku ucítí, je tam větší koncentrace psů na menší prostor.

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
EwiczkaTo přestanou mít

Ewiczka
To přestanou mít chutě? Já myslela, že jenom nemůžou plodit a plodit... HlasitÄ› se smÄ›ju

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Ne pes opravdu přestane mít

Ne pes opravdu přestane mít chutě a fenky ho potom nezajímají:o)

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
Ahojte, chcem takisto

Ahojte, chcem takisto poprosit o radu, co robit v nasom pripade... Pes ma 3 a pol roka, doteraz to nebolo az take zle pri haravych fenach. Tento tyzden mi usiel za fenkou asi 3x a nebolo mozne privolat ho spat.  Byvame na dedine, takze som ho nemusela 3 hodiny hladat, ale som bezradna. Vyskusala som uz vselico... Neviem ci ho mam nosir uz len na voditku, kastrovat ho dat zatial nechcem. 

Co sa tyka privolania, v celku je slusne, za normalmych okolnosti to ide. Psovi sa snazim venovat ako sa da, snazim sa motivovat ako to dokazem, lopticky, aporty, behanie, poslusnost, snazime sa socializovat ako sa da, ale je na druhych psov dost zly. Snazim sa takisto trenovat pozornost tak a y sa na mna pozrel ked ho zavolam. Je fixovany dost na pamlsky, manzel mu ziadne nedava, ked tak iba obcas.  Rozhodne zi nemuslim, ze mam "bezprizorneho" psa, ktory neposlucha. Pravda je taka, ze je na mna naviazany, ale mojho manzela doslova " zerie", uznava ho. Ja hram len dalsieho clena rodiny. Chcela by som to zmenit, ale neviem ako.  Pritom travim s nim veskery cas ja, ja davam psovi jest. Co sa tyja tych haravych feniek,  citala som predchdzajuce prispevky, nedavam mu uz olizovat mlacky po nich, prechdzam v miestach kde viem ze bolq fenka na voditku, ale on sa mi zapre, a ja musim vynalozit dost usilia aby sme sa pohli smerom ktorym chcem. 

 

Stránky