Povely

56 příspěvků / 0 nových
Poslední
Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Víš co, sraní ze srázu bych

Víš co, sraní ze srázu bych vůbec neřešila - řeka je tam tak "hluboká", že tam můžeš chodit po kolena, proud tam není žádný, piraně taky ne.

Hlavně si tam dejte pozor na použité stříkačky - je tam ráj feťáků - uklízela a vyhazovala jsem jich tam mraky - sice jsem si připadala jak  magor, když jsem tam chodila s prázdnou petkou a chirurgickou rukavicou a sbírala stříkačky, ale lepší, jak na to já nebo pes šlápnout a nedejbože se něčím nakazit

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Já vím, vyrůstala se v

Já vím, vyrůstala se v židenicích...Jsou to hovada Jsem zuĹ™ivĂ˝ Chodíme tama jenom když deme k našim na zahradu,jinak to bereme na druhou stranu, jakoby k Olympii, tam už je to čistý, je to cyklistická stezka s lavičkama, a v Komárově už není sráz,ale plácek podél celé řeky,tak plánuju letní koupáníčko Palce nahoru 

Hluboký to není,ale už vidím,jak se převrátí,nebo pod ním ujede kamen, zkutálí se, zlomí si nohu apod. Nejsem si jist Takže když ho vidím, že už to na něho jde, připnu ho a zamířím k vodě.Vypadáme určitě úchvatně HlasitÄ› se smÄ›ju

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
:-D jooo Brno je malý - já

:-D jooo Brno je malý - já bydlela v Černovicích - ten samostatnej domeček u řeky na hranicích s Komárovem, pak v Židenicích u trati mezi Táborskou a řekou a pak z druhé strany řeky mezi Intersparem a Křenkou. A po té stezce jsem jezdila na inlinech - až k Olympii.

Na koupání to tam moc není - teď už bych tam psa asi nepustila - je to taková špinavá stoka - ale bohužel v okolí nic není.

A nemaluj čerta na zeď - pes se jen tak nezkutálí a nezláme si nohy - má náhon 4x4 a někteří i pud sebezáchovy.

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Tak já vyrůstala na

Tak já vyrůstala na Vaníčkové, hned u špáru na cejlu, pak pár let v Přízřenicích a teď na Křence HlasitÄ› se smÄ›ju Plánuju to jako ochlazení behěm cesty,v Přízřenicích má mamina hospodu, je tam splav a u něho dost velká a klidná plocha vody, kam chodí všichni se psindama a o kus dál přírodní koupaliště... Mrk

Aylin
Obrázek uživatele Aylin
Offline
Viděn(a): 4 roky 3 měsíců zpět
Registrace: 11.11.2010
nevím, jestli moje dotazy

nevím, jestli moje dotazy patří přímo sem, tak je případně přesměrujte jinám.

řešim takový problém. když byla Aylí malá požírala kamínky a pak je jednou za čas zvracela. to naštěstí pak přestalo, ale v poslední době se dala do požírání klacíků, který pak bohužel taky zvrací, ale mnohem častěji.  kolikrá je to i jednou týdně. a nedá si s tím pokoj ani když zvrací a za půlhoďky jdeme ven.. když jdeme na procházku (na vodítku), pořád má čumák u země a šmejdí. klacík pak párkrát překousne a hledá další. když si toho všimnu,  řeknu fuj, tak ho občas vyplivne, ale kolikrát je pozdě.. když je puštěná na volno, neuhlídám ji v tomto už vůbec. to pak hledá kdejaký fujtably a povel fuj, jakoby neexistoval vůbec.. spíš ještě pobíhá kolem, jako by se chtěla pochlubit, ale chytit se nenechá, abych jí to mohla vzít..

 

taky řeším problém s poslušností jako takovou.. když jsme jezdili do Prahy (za přítelem) přišlo mi, že je klidnější a i když poslušnost nebyla stoprocentní, poslochala mnohem víc, jak v Nymburce. měla tam i větší možnost běhat s jinýma psama, v lesoparku se vždycky někdo s pejskem našel..  v Nymburce je si je skoro každý drží na vodítku a běda jak se k nim jiný přiblíží..  odtud jsme jezdili i na cvičák do Zdic, kde poslouchala ještě o něco lépe. teď jsme jen v Nymburce a jakoby přestala poslouchat úplně.. podle mě ví, co se po ní chce, ale neposlechne a spíš dělá naschvály, jestli to tak jde říci. vůbec netušim, co s tím. a zas chodit s ní jen na vodítku nechci.

moc děkuju za všechny rady..

Jana a Aylin

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Leda psa opravdu vychovat,

Leda psa opravdu vychovat, rozhodně neví co se po ní chce a nedělá naschvály, jen nemá povely dotažené do konce, čili jedná tak jak je naučená - nenaučená. A na požírání, pokud ignoruje povely, leda náhubek.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

ivisek30
Obrázek uživatele ivisek30
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 4.9.2012
Dobrý den, prosím o radu. Náš

Dobrý den, prosím o radu. Náš skoro 5ti měsíční Bárny pořád neumí lehni. Sedni, dej pac i příjde na povel,ale lehni se mu nějak nechce, vždycky ho musím chytnout za přední packy a položit ho. Můžete mi prosím poradit, jak na něj? Děkuji 

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Jednoduše... Vezmete pamlsek,

Jednoduše... Vezmete pamlsek, ukážryr mu ho, zavřete ho v dlani, a s povelem "lehni" mu tahnete ruku před čumákem dolů, tak aby se za ním automaticky položil.

 

Jinak ale - povel "lehni" jsem v praxi v podstatě nikdy nevyužil, vždycky mi stačí na případné odložení "sedni" (tedy, pokud je pes dostatečně vycvičený, aby z odložení vsedě neutekl). :-)

--

Petr + Teddy + Kira

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Náš Joey (10 měsíců) lehni

Náš Joey (10 měsíců) lehni taky neumí, jen když mu naznačím rukou, v níž mám pamlsek. Čistě na povel nelehne. Ale v podstatě je mi to šumák, lehni mi přijde jako zbytečný povel :-) (ale když už leží a řeknu mu "hají" tak to ví, co znamená - překulit se na bok a nechat se paničkou/pánečkem umazlit) :-)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
"Lehni" se dá naučit třeba i

"Lehni" se dá naučit třeba i tak, že si sedneš na zem, jednu nohu natáhneš mírně pokrčenou před sebe a psa navádíš pamlskem, aby ti podlezl pod kolenem. Nebo tak, že mu před čumák dáš pamlsek a pohybuješ s ním dolů a dozadu...

 

Možností je spousta a na každého psa zafunguje jiná metoda.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky