Povely

56 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Efko, to video je skvělé,

Efko, to video je skvělé, zkusím to v praxi SmÄ›ju se

Ale tedy Deni tohle všechno umí a nevezme si bez dovolení, ovšem někde v lese daleko ode mne, to mu stejně nevěřím...

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Jo, Susan Garrett je naprosto

Jo, Susan Garrett je naprosto úžasná. Mám od ní objednané i nějaké knížky a DVD a sleduju její on-line seminář "Puppy Peaks", má to udělané opravdu hodně srozumitelně a zcela bez nátlaku na psa - vlastně celý princip jejího výcviku je o tom, že má na všechno vymyšlené hry, které psa děsně baví.

 

Jinak souhlas, taky si naprosto neumím představit, že bych se vůbec někdy dostala do stavu, kdy budu moct příšeře důvěřovat, že si nevezme nic ani bez mého dohledu. Ale jde to - tady http://www.youtube.com/watch?v=dn1xmUzi0ak&feature=player_embedded#at=62 je video šestiměsíčního štěnda, které mimo jiné aportuje nepříliš oblíbenou hračku z hromady jiných oblíbenějších hraček a směsi lákavých pamlsků. Jasně, takhle dobrá rozhodně nikdy nebudu ani zdaleka, nejsem profesionální trenérka a ani pro to nemám vlohy - ale pokud se tomu přiblížím tak z 10%, i tak to bude pro mě obrovský úspěchMrk

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Tak ten aport je přece jen

Tak ten aport je přece jen něco jiného. Obecně si myslím,že pes bez dohledu,který si nevezme ńamku,co najde,je retardovanej:-)))

Jana a smečka

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Ahoj, potřebuju nějakou

Ahoj, potřebuju nějakou objektivní radu KoulĂ­m oÄŤima

Už sem to tady jednou psala,ale kdyby náhodou: Mám ho z útulku od 15.ledna, a zjistila sem, že umí základní povely, úžasně poslouchá, i když někdy trucuje,nebo se rozběhne za jiným psem,konec konců je to štěně. 666

Ale mám problém s trestem. Chci mu vyhubovat,nebo mu třeba plácnout,ale jakmile to udělám,tak se stáhne a uplně vidím jak se změnila důvěra.Stažený ocas,bázlivý. Pak mám celý den výčitky,že je přece z útulku, bůh ví, co zažil u minulého majitele. A pak se hádám zase s hlavou, že to přece neznamená, že když něco provede,tak to bude bez následků.Jinak ho přece nenaučím,co ano a co ne. Jdu na něho pomalu,ale kdyžž vidím,jak do sebe venku háže nějakou "dobrotu" tak mu dám povel Fuj!V případě,že neuposlechne, ho prostě chytím,otevřu pusu a vytáhnu to a vyhubuju.Pak se plazí u kolen,a jde jak zpráskanej.A drží ho to ještě doma,zaleze do pelíšku,ocas mezi nohama,stažené uši a nechce přijít ani za pamlskem.Pak se tady jak úchylnej chlápek plazím na podlaze,lákám na kokino a pomalu si ho zase získávám. A večer to většinou dopadá jako by trpěl sklerózou: 

http://desmond.imageshack.us/Himg12/scaled.php?server=12&filename=fotografie1050.jpg&res=medium

Totální pohoda a leháro Mates

Tak nevím.Jak byste trestali vy? 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Já bych nepřemýšlela o

Já bych nepřemýšlela o trestu, ale jen o přerušení nežádoucího chování. Takže v momentě, kdy do sebe něco láduje, samozřejmě houkneš, pokud to nepomůže, tak ho odchytíš a vytáhneš mu to z tlamy - a v tu chvíli už nic špatného nedělá, takže by podle mě nebylo od věci naopak pochválit a dát pamlsek za to, že se (i když zatím nedobrovolně) toho hnusu vzdal, že nechal se sebou manipulovat a sáhnout si do tlamy. Jinak řečeno - nepříjemnost ze tvé strany trvá, jen pokud trvá i jeho nežádoucí chování.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Zkusím to  A ještě jedna věc:

Zkusím to SmÄ›ju se

A ještě jedna věc: jak ho mám odnaučit chodit kadit z kopce dolů? Máme tady stezku kolem řeky,je to prudčí sráz dolů,a on sejde opatrňoulince pár kroku dolů,a začně kadit.S hlavou dolů a hovňous se mu občas skutálí kolem předních tlap dolů.Na jednu stranu komické,na druhou už vidím jak je nahnutý až moc a je jenom kousek od přepadnutí.Nejsem schopná ho od toho břehu udržet,na rovném parku se mi zase nevykadí... Jsem znudÄ›nĂ˝ NEvím,kde to pochytil SmĂ­ch

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Hlavně ze sebe nedělej

Hlavně ze sebe nedělej blba,nikam ho nelákej,nikde se neplaz a nepřemlouvej ho na pamlsky. Ztratíš tak jeho respekt i důvěru,budeš v jeho očích vypadat jak nevyzpytatelnej blb.-))) Tahle reakce na trest,nemusí být nutně o tom,že byl pes nějak mlácený,ale prostě není na žádnou korekci zvyklý a neumí na ni reagovat, tak se prostě hodí do submisivní polohy a čeká až hromy blesky přejdou. Naše nová čuba,co jsme si brali v osmi měsících je to samé, a to jí určitě nikdo nebil. Důležité je,aby v případě,že dělá něco,co nechceš,přišla rychlá korekce,kterou přerušíš nežádoucí činnost, stejně tak rychle ale musíš přepnout do přátelského módu ve chvíli,kdy už nic nedělá. A nejlépe dát nějaký povel,který bezpečně zná a umí a za něj ho pochválit,dát volno, prostě ukončit to pozitivně,aby na tu korekci zapomněl. Btw na hnusy je opravdu nejlepší naučit psa, aby ti to přinesl - z mé zkušenosti "fuj" prostě fungovat od určité vzdálenosti nebude, pokud ale psa naučíš,že budeš nadšená ze všeho,co ti přinese, tak přijde rád - u nás funguje nadšené "vypísknutí" no,co to máš, nadšeně přinese i hovno:-))))

Jana a smečka

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Souhlasím, že tresty ne, ale

Souhlasím, že tresty ne, ale nesouhlasím s tím, že poté co psu ručně vytáhnu hnus z tlamy, tak se má odměnit pamlskem - to ani náhodou, leda si tak naučíš psa na to, že hnusy bude brát nejen proto, že je čuňátko, ale i proto, že za to pak bude náležitě odměněn. Odměnit psa pouze v případě, že kolem hnusu jen projde a ani se ho nedotkne, tam je na místě jásot a dobrota. Neodměňovat ani v případě, že se ho dotkne a na povel pustí, opět nastane stejná situace - pes bude vyhledávat hnusy, aby je mohl brát a pouštět za pamlsek. Takže, když už pamlsek, tak dát ihned po zbavení se hnusu nějaký nenáročný povel, který pes ovládá a odměnit za splnění toho konkrétního povelu a nebo coby výměnný obchod - ty mi to co máš přineseš a já ti za to dám něco mnohem lepšího.

 

 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Ad kopec - odvolat si ho, či

Ad kopec - odvolat si ho, či chodit jinudy Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
"...nadšeně přinese i

"...nadšeně přinese i hovno..." To mi připomíná Slunce,seno..."Bez tak tam má hovno...Má ho tam!!"SmĂ­ch

 

VeVes: jinudy se snažím,ale on si prostě nedřepne. Už sem to zkoušela,den a půl sem ho tahala mimo řeku a ten blbeček to zadržoval.Tak sem ho dotáhla k řece a bylo to venku během 2 vteřin Jsem smutnĂ˝ Chtěla sem ho odměnit až udělá kakanec na rovné zemi pamlskem a jásáním,ale nic...Tak chodím dál k řece, mám ho na vodítku (mám kulaté provazové, ne rolovací a postroj na těle), a jenom trnu, kdy přepadne a budu ho táhnout nahoru Nechápu

Stránky