soužití štěňátka a králíčka, rady ohledně koupě štěněte

63 příspěvků / 0 nových
Poslední
Butkovičová Pavla
Obrázek uživatele Butkovičová Pavla
Offline
Viděn(a): 4 měsíců 2 dny zpět
Registrace: 9.7.2009
Jarčo: jsou krásný, přesně

Jarčo: jsou krásný, přesně takovýho černýho méďu bych chtěla akorát tentokrát už s PP, jsou fakt úžasný :-)

Pavča a Apollo 

Butkovičová Pavla
Obrázek uživatele Butkovičová Pavla
Offline
Viděn(a): 4 měsíců 2 dny zpět
Registrace: 9.7.2009
a omlovám se jsem už tady

a omlovám se jsem už tady trochu mimo témaKoulĂ­m oÄŤima

Pavča a Apollo 

jarca
Obrázek uživatele jarca
Offline
Viděn(a): 3 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 13.10.2010
Ahojky, moc moc díky za

Ahojky,

moc moc díky za pochvalu za fotečky. Potěšilo nás to. Štěnátka jsou celkem 4, z toho je jedna fenečka a 3 pejsci. Označeni bohužel nejsou. Ale  jeden pejsek je tak trošku samotář, zatímco další dva jsou čilí a hraví a z těchto dvou si vybereme jednoho a toho si v pátek odvezeme domů, už se na to moc těšíme.

Každopádně teď v pondělí se za nimi jedeme podívat a už teď jsme na ně moc zvědaví. Určitě přidáme nové fotečky a nové dojmy.

Jarča

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Ahoj, doporučila bych ti si

Ahoj,

doporučila bych ti si na to ještě doma sednou, zvážit pro a proti a třeba změnit názor ohledně pejska s PP. Tyto vás k ničemu nezavazují, nemusíte chodit na žádné výstavy, chovat apod, naopak vám otevřou svět dalších možností s pejskem - wt, lovecký výcvik, již zmiňované výstavy, atd, kdybyste se někdy rozhodli je zkusit. Jediný důvod, proč pejska bez PP, který mě napadá, jsou finance - ale to je jen jednorázový vklad do začátku, pak toho bude ještě zdaleka víc. Přečti si diskuse tady na fóru ohledně těchto témat - uvidíš tam zajímavý jev a to, že lidé, kteří mají prvního pejska bez PP a chtějí dalšího, tak už určitě papírového. Má to svůj důvod..

 

Ohledně chovatelky - chtěla ti dát štěně v 6. týdnech (na to je zákon), štěňata nemá označená a nerozezná, které je které (jak ví, jestli všichni rovnoměrně přibírají na váze). Můžu se zeptat na cenu, kolik za ně chce, že je to takový rozdíl oproti pejskovi s PP?

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Jarčo, je pravda, že i já se

Jarčo, je pravda, že i já se nechala zviklat a dnes jsem za to strašně moc vděčná. Vždycky jsem moc toužila po labradorovi a samozřejmě, že mi stačil bez papírů, k čemu PP, když výstavy jsem odsuzovala a o nějakém loveckém výcviku jsem ani netušila, co to je. Jenže zároveň s pročítáním inzerátů jsem začala číst i různé diskuse a nakonec dospěla k závěru, že pokud chci opravdu labradora a ne nějakýho křížence (nikdy nevíš, co ti vyroste a znám jen málo hezkých bezpapírových LR, co v dospělosti vypadají jako LR), musím koupit psa s PP. Zároveň jsem chtěla mít štěně od rodičů, vyšetřených na dysplazii, abych  alespoň minimalizovala její riziko. A dneska jsem hrozně ráda, že se můžu jít podívat a zůčastnit se nějaké výstavy, kde mi někdo zhodnotí, jak se mu můj pes líbí Mrk, pokecat tam s ostatními majiteli. Zůčastnit se výcviku, díky tomu navázat spoustu dalších přátelství......a hlavně, hrozně moc se mi na mém psovi líbí, že VYPADÁ jako labík Mates

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Kolik za něj dáte?

Kolik za něj dáte?

Teruška, Lukáš & smečka

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Tady jsme už sice mimo

Tady jsme už sice mimo téma,ale pokud je hlavním faktorem cena,možná by tě něco zajímalo...pokud by jsi měla zájem,vím o velmi pěkných štěňatech s PP,černých,mají stále volné jak pejsky,tak fenky..je to hezké spojení a štěňátka prodávají velmi levně.Pokud by tě to zajímalo,můžu ti poslat odkaz přes soukromou zprávu..štěňátka jsou také ihned k odběru.Tak to zkus zvážit,byla by škoda,se ochudit o vše,co by jsi s labíkem s PP mohla dělat..jen se ti otevřou dveře a je fajn vědět,že můžeš dělat vše..než mít doma psa bez PP,který je třeba skvělý,moc šikovný,ale nikde to nemůžeš využít,pak to akorát mrzí:o/Vím o čem mluvím,taky mám první fenu bez PP

jarca
Obrázek uživatele jarca
Offline
Viděn(a): 3 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 13.10.2010
ahojky, moc moc díky všem za

ahojky,

moc moc díky všem za rady, zkusím si to všechno nechat projít hlavou, ale z 95% jsem už rozhodnuta. Každopádně ten kontakt na štěňátka s PP mi prosím prosím určitě pošli, budu moc ráda.

Proč Tě mrzí, že máš fenku bez PP? Je to kvůli tomu, že s pejskem s PP máš větší možnosti účastnit se různých akcí, rozšiřovat obzory sobě i pejskovi, navazovat tak i přátelství a poznávat nové věci?

Osobně mě mrzí, že se lidé na pejsky bez PP dívají ,skrz prsty,. Vždyť i pejsek bez PP může být stejně šikovný jako pejsek s PP, jen na to nemá papír a předky.

Každopádně cena v mém rozhodnutí určitě roli nehraje. Nevím přesně za kolik se prodávají štěňátka s PP, zkoušela jsem se dívat na inzeráty, prošla jsem jich opravdu hodně, ale ve větší většině případů cena bohužel uvedena nebyla.

Cena štěňátek o které máme zájem je 3000Kč, je to podle Vás hodně?

Moc díky za Vaše odpovědi a názory.

Jarča

 

 

 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
ahojky, moc moc díky všem za

ahojky,

moc moc díky všem za rady, zkusím si to všechno nechat projít hlavou, ale z 95% jsem už rozhodnuta.

Zdravím, Jarčo, opravdu to hodně promyslete, myslím, že nebudete litovat, pokud zvolíte pejska s PP. Většina lidí tady měla prvního psa bez PP a druhého okamžitě volila s PP a nikdy nelitovali, proč se nepřidat k těm málo, co uvědoměle koupí již prvního psa s PP? :)

 

Proč Tě mrzí, že máš fenku bez PP?

I mne by mrzelo mít psa bez PP, nehledě na to, že by nevypadal tak, jak moje zamilovaná rasa a tou je labrador. Samozřejmě, že člověk má rád svého psa bez PP i s PP, ale já nevidím jeden jediný důvod, proč kupovat pejska bez PP, opravdu ani jediný.

 

Osobně mě mrzí, že se lidé na pejsky bez PP dívají ,skrz prsty,. Vždyť i pejsek bez PP může být stejně šikovný jako pejsek s PP, jen na to nemá papír a předky.

O tom to právě je. Nemá na to předky a to LABRADOŘÍ předky, takže mají lidé v podstatě doma psy jen podobné labradorům. Když si člověk vybere danou rasu, kvůli povaze, vzhledu, proč si ji poté tedy nekoupí....a to, co si kupujete zaručí právě předci a papíry. Často sem chodí lidé a dávají sem fotky svých labradorů bez PP a až časem zjišťují, že se jejich psi dost liší od toho, jak by měl labrador vypadat, pozdě se ale pak bijí do hlavy, že naletěli řečem "přemilých" množitelů psů bez PP, ano, mají své psy stále rádi, ale mrzí je, že neposlechli zdejší rady anebo ještě tento web neznali.

 

Každopádně cena v mém rozhodnutí určitě roli nehraje.

V tom případě není jediný důvod koupit psa bez PP, protože jediná "výhoda" psa bez PP je cena.

 

Nevím přesně za kolik se prodávají štěňátka s PP, zkoušela jsem se dívat na inzeráty, prošla jsem jich opravdu hodně, ale ve větší většině případů cena bohužel uvedena nebyla.

Jelikož chovatelé psů bez PP neudávají většinou do inzerátů cenu, jim totiž záleží hlavně na tom, do jakých půjdou rodin a ne na tom, aby je rychle někdo koupil díky výhdonější ceně, než má soused. Cenu se většinou dozvíte až při samotném jednání s chovatelem. Ono je více než podivné, že si lidé vybírají psa podle ceny a takové vyptávání na cenu při prvním kontsaktu většinou chovatele odrazuje od prodeje takovým lidem. Ale lidem, co množí psy bez PP je většinou jedno, kam půjdou štěňata, hlavně, že je prodají.

 

Cena štěňátek o které máme zájem je 3000Kč, je to podle Vás hodně?

Za 3.000 korun kupovat nejistou rasu, ano, přijde mi to hodně, v útulcích je mnoho takových a zadarmo. Pokud chcete LR, kupte si LR, to je má rada.

 

Opravdu se nad tím zamyslete a když opravdu koupíte psa s PP, nebudete litovat. Vždy tady čtu " můj další pes bude s PP, ikdyž prvního mám bez PP"...nikdy jsem nečetla " můj další pes bude bez PP, ikdyž prvního mám s PP"..... kdo jednou koupí psa s PP, pozná všechny výhody a v 99% už nikdy nekoupí pejska bez PP.

Působíte jako inteligentní a sympatická osoba a vidím, že se snažíte nás pochopit, tak Vás prosím, opravdu se nad tím zamyslete.

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
nebo jestli trvas na psu na

nebo jestli trvas na psu na bez pp, nabizim 3mesicniho labradorskyho utulkace, cena za ockovani :-)

 

 

utulek-dobranov.estranky.cz

 

 

 

 

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky