Puberta

56 příspěvků / 0 nových
Poslední
Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Boo: To bych měla obavu, zda

Boo: To bych měla obavu, zda nejde o zaručenou metodu jak psa naučit načínat zvěř. Jsem zděšený

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Leda fotbalový balón. Z IKEI

Leda fotbalový balón. Z IKEI za 59Kč. A co se týče lovení zvěře,obavy nemám. Můj pes má za nejlepšího kámoše činčilu,slepice,husy,plave s kachnami....Spíše mám obavy,že jeho lovecké pudy se někde v genetice ztratili...

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Shaping me ani nenapadlo

Shaping me ani nenapadlo nabizet, do tyhle situace. Ty kongy sou fajn, ale mam zkusenost, ze jak se to pes nauci, tak vyzere celyho za pet minut. Pokud dam zas naopak velky granule a nebo vylize obsah a dal uz to nejde, tak ho to rychle prestava zajimat.

veronika & retrívři v útulcích

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Kong jako vajíčko jezdící jen

Kong jako vajíčko jezdící jen tak nevyžere, musím s ním běhat Mrk. Klasický kong dávám starší feně, která si ho vezme na pelech a dovnitř ještě vecpu větši mlsku, které zabrání vypadnutí granulí hned. A žvýká si to klidně 15 - 20 minut a pak rovnou usne HlasitÄ› se smÄ›ju. Ještě se nestalo, že by nechaly kong jen tak ležet, když v něm ještě cokoli bylo. Jakékoli hry na mozek jsou nejlepší na únavu, takže proč ne shaping SmÄ›ju se. Granule do plyšáka bych dát nemohla, protože mladší fena by ty grancle sežrala i s tou vatou KoulĂ­m oÄŤimaSmĂ­ch

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Konga máme ten černý extrem

Konga máme ten černý extrem XL,ale máme to stejné,jako Verča. Dlouhodobě to vydrží jen tehdy,když mu to dám do mražáku a udělám mu takovou "zmrzku" SmÄ›ju se

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

marek
Obrázek uživatele marek
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2012
U nás stačí říct jdeme ven a

U nás stačí říct jdeme ven a je schopnej se točit dokola furt a skákat. Jinak jako ostatní labradoři občas zkouší, co s strpím. 

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Mohla bych poprosit o náměty

Mohla bych poprosit o náměty "psích psychologických her "?Mrk Děkujíí

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Taky sem si musela najít hry

Taky sem si musela najít hry na mozek Mrk

Lexík má rád klasické "lidské" skořápky

"

Skořápky

Kdo by neznal pouťovou atrakci, při které lehce můžete přijít o veškerou hotovost. Bedlivě sledujete pohyb klouboučku, pod kterým se skrývá kulička, až nakonec zjistíte, že vás kouzelník dokonale zmátl svými rychlými pohyby nebo, v horším případě, dokonce podvedl. Kulička zkrátka není tam, kde by podle vás být měla. My však podvádět nebudeme a zpočátku se nebudeme snažit psa ani zmást. Místo skořápek použijeme kelímky či víčka od lahví nebo cokoli jiného, podle velikosti psa. Pod jednu schováme chutnou pochoutku a necháme psa, aby objevil, kde se pamlsek skrývá. Začínáme s jednou krabičkou a necháme zvíře sledovat, jak jí přikrýváme pamlsek, aby pes pochopil princip hry. Poté naučme psa povel pro zahájení hledání. Postupně zvyšujeme obtížnost přidáváním krabiček a jejich prohazováním. Uvidíte, že tato hra bude vašeho pejska určitě bavit! "

Nebo učím povely, které ho  neučím běžně (nechodíme na závody ani výstavy,pro vás ty povely možná jsou denním chlebem ÄŚervenám se ) Třeba Mrtvola, Hledání pamlsku/paničky, nebo naopak učení ignorování pamlsku. Pak mu taky jde dobře převádění slovních povelů do "ukazovacích povelů" (nevím jak to jinak nazvat :))

Třeba pohyb rukou nahoru se vztyčeným ukazováčkem je u nás znamená pro "zvýšení pozice." Takže když sedí, tak si stoupne, když leží, tak si sedne...Akorát už mi pomalu docházejí nápady, jak tu ruku zkroutit,aby se mu to nepletlo a bylo to jasné... HlasitÄ› se smÄ›ju

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
A různě to obměňuji, takže mu

A různě to obměňuji, takže mu dám třeba na noc ty skořápky do pytle s granulema,takže ho to mate a má to těžší, nebo tam dám jenom jeden a naopak dávám pamlsek do toho nenavoňaného...Kolikrát už vidím ten pohled "jak tam ten pamlsek nebude...!!!"  666 Frká, vzteká se u toho, předstírá ignoraci ale po očku sleduje kelímek a pak líně a pomalu do něho žduchne packou stylem "mě je to uplně ukradený...." ale ty oči mu tak šilhaj... :D Trošku ho vždycky vytrestám a potrápím mozkovnu, pak se deme prolítnout na čerstvý vzduch a necvičíme povely, maximálně Ke mě nebo Fuj!...Příjdem dom, psisko mi vypije litr vody, pleskne sebou podél zdi a já mám takové 2 hodky na kafe a PC Palce nahoru

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Amatér opět potřebuje

Amatér opět potřebuje radu HlasitÄ› se smÄ›ju ohledně výchovy. Akim už vcelku slušně poslouchal, samozřejmě ne podle mých představ, často ještě zkoušel jestli by nemohlo být podle něho a zlobil, ale nic hrozného. Naopak se mně zdálo že celkem zmoudřel. Ale od té doby co skončily vánoce a začalo se chodit do práce tak je s ním k nevydržení. A to doslova. Naši byli 3 týdny doma, pořád byl v baráku nějaký ruch (což on miluje), často si s ním někdo hrál, prostě se mu všichni víc věnovali. Ale nic extrémního. Nevím jestli to s tím souvisí, ale od té doby co se vrátili do práce a zase se všechno navrátilo do běžných dní tak je vyloženě nesnesitelný. Doma i venku. Skoro pořád kňučí, všechno si vynucuje, ráno mě budí kňučením, dojdeme zvenku je vyvenčený, nakrmím ho, dostane čistou vodu, lehne si a kňučí. Dohrajeme si a za půl minuty kňučí. Hledá pamlsky po bytě (tak si hrajeme) a po pár minutách kňučí. Máme novou interaktivní hru - takže nudit by se taky neměl (nebo ne víc než obvykle SmÄ›ju se ).

Pohybu má dost, věnuju se mu, ale zase ne moc - právě aby nebyl rozmazlený a nemyslel si že se bude všechno točit jenom kolem něho. Ale teď to vypadá že se to všechno míjí účinkem. Vynucuje si abysme už šli na procházku - když ale přijdeme tak opět po pár minutách kňučí. Někdy dokonce už při čistění tlapek kdy jsme ještě v předsíni. Samozřejmě když kňučí tak neudělám co chce, naopak. Venku jdeme, chci aby šel chvilku u nohy, on se sice zařadí, ale kňučí u toho jak kdybych ho mlátila bičem. Ale ne potichu, hlasitě a někdy až skoro štěká - vydává takový ten nepříjemný zvuk, něco mezi kňučením a štěkáním. To dělal jako úplně malé štěňátko když jsme si ho vezli z chovky, a teď jakoby si na to vzpomněl a začal s tím znovu. Co si myslí lidi kolem už radši ani neřeším. Nebo nechci jít tam kam on tak zase kňučí. Doma odejdu nahoru do patra - tam on nikdy nechodí protože se bojí do schodů a zase slyším jak protestuje. Jdu s košem, protestuje. Prostě pořád, několikrát do hodiny se mu něco nelíbí. Vím že mu nemám ustupovat a že musím být důsledná, o to se všechno snažím, ale zajímalo by mě proč to dělá? Tak z ničeho nic. Je to nějaké druhé kolo puberty?? Dřív si taky sem tam něco zkoušel vynutit, ale to se stalo občas a když nebylo po jeho tak přestal. Teď vydrží kňučet i 10min v kuse.

Nemocný si myslím že není. Chuť k jídlu má obrovskou, hraje si, divočí, řádí ve sněhu. Nepozoruju na něm žádné projevy nemoci. Je akorát šíleně nesoustředěný, venku i doma. Takový zbrklý, někdy na mě působí jako by byl nervózní. Když kňučí tak si ho buď nevšímám (dělám jakoby nic) a pokud na mě začne štěkat tak buď odejdu z místnosti nebo vyhodím jeho. Pak přijdu nebo otevřu a nevšímám si ho. Až po chvilce (pokud je hodný) na něho začnu mluvit.

 

Vím že takto se vychovaný pes nechová, a vím že máme velké mezery, ale snažím se ho vychovávat. Líp to neumím. Zase na druhou stranu, je mu teprve rok a půl, tak snad na tom nejsme tak zle a je to opravdu "jenom" projev puberty. 

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Stránky