Puberta

56 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Zuzko, on povely nezapomněl,

Zuzko, on povely nezapomněl, jen je to prostě puberťák, zkouší tebe a zkouší kam, až může zajít. V důlednosti vydrž, uvidíš, že pokud mu nic neprojde a vždy bude muset daný povel splnit, tak to časem vzdá a zase z něho bude poslušný pes. Mluvím z vlastní zkušenosti, u nás také proběhla velice intenzivní puberta, kdy se fena tvářila, že má vše, včetně mě na háku Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Marley
Obrázek uživatele Marley
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 23.7.2009
Beenee Fyzicky určitě ne! Jen

Beenee

Fyzicky určitě ne! Jen být důraznější v povelech, trochu zapracovat na hlase a prostě trvat na svém...Opravdu na mě zkouší lecos. Tak to mrkám Dřív jsem důsledná občas nebyla, ale pracuju na tom a snad se to zlepší.

 

VeVes

Jo jo, taky mám pocti, že má vše na háku. Nějak to prostě musíme zvládnout.

Zuzka & Marley
Hradec Králové

jessy
Obrázek uživatele jessy
Offline
Viděn(a): 10 let 5 měsíců zpět
Registrace: 29.11.2009
"Pájo, tak tenhle amok, jak

"Pájo, tak tenhle amok, jak ho popisuješ, má  Smokie od mala alespoň jednou denně. A ten pohled stojí za to. Když byla malá, tak jí chytl amok a lítala pod stolem v obýváku, pod židlema v jídelně ...no prostě jí byl najednou plný barák. A teď když nám tak krásně vyrostla, tak se třeba stane, že vlítne pod židli a lítá s tou židlí na zádech nebo zapomene, že už se nevejde pod stolek v obýváku a bouchne se do hlavy a tak podobně"

 

Tak přesně takové torpédo mám taky doma HlasitÄ› se smÄ›ju

jessy
Obrázek uživatele jessy
Offline
Viděn(a): 10 let 5 měsíců zpět
Registrace: 29.11.2009
1206Miiskaa "on právě začne

1206Miiskaa

"on právě začne tak vyvádět, když se jde spát... jakmile se přikryju, tak on začne běhat :D"

 

Tak to moc dobře znám !!!! HlasitÄ› se smÄ›ju

 

Twiggi
Obrázek uživatele Twiggi
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 13.3.2010
No já nevím, ale běhací amok

No já nevím, ale běhací amok má i můj skoro jedenáctiletý čuvač vždycky když ho pustím z voliéry Smích, to pak vyvádí jako za mlada!

 Johnny (2007)

agamia
Obrázek uživatele agamia
Offline
Viděn(a): 6 let 2 měsíců zpět
Registrace: 9.2.2012
Mie je 7 měsíců a nejspíš jí

Mie je 7 měsíců a nejspíš jí začala puberta, pořád něco vyvádí a nemuže se říct že by nebyla utahaná, (třeba tenhle celý víkend strávila na vycházkách s psíma kamarádama, se mnou na cyklostezce a ještě na cvičáku). Ale přijde mi že ikdyž zívá tak chce pořád blbnout, i já jsem utahaná jak kočka a ona nic. Pak nám taky začala vyhrabávat díry na zahradě a na vycházce je hluchá, i na povely už kašle, v noci se pořád válí a nechce spát.. jsem důsledná myslím, že tak přiměřeně, kolikrát se z vycházky vracím s bolavýma hlasivkama totálně vykřičená ( ne že bych přímo křičela ale říkám jí to dost dusledně), nevím si s ní rady. :( už at je to za náma. někdo nějaké rady a typy prosím?

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
agamia: doporucuju najit

agamia:

doporucuju najit zabavu, ktera ji zamestna mozek. Ono pri tom fyzickym vybiti, pokud se furt pridava zatez, tak psovi se samozrejme zvysuje kondicka a potrebuje litat vic a vic. Idealni je aportovani, nebo jakakoliv jina prace ci zabava. Hrabani der je spis samoupevnovaci zlozvyk, takze ji kus zahrady ohradte, tam at si hrabe do aleluja a neutrpi kyticky nebo co pestujete. Pokud to neni mozny, tak na zahradu pod dohledem nebo vubec. Pokud nechce v noci spat, tak at si korzuje po byte, to snad nevadi. Nebo ji v mistnosti, kde spi, zavirejte, nebo poridte bednu nebo nejakou ohradku.

Duslednost bud je nebo neni Mrk  Pokud rvani stejne nefunguje, tak ji unav na voditku (kolo, spolecnej beh) nebo na zahrade a na prochazku jdete, az kdyz je unavena. Pokud zapracujes na vasem vztahu (ac to zni otrepane), kuprikladu nejakym vycvikem smysluplnou metodou ci spolecnyma bezpecnyma prochazkama (dogtrekking), pak nejakou pubertu ani nezaznamenas.

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Souhlasím s veronikou, jen

Souhlasím s veronikou, jen bych byla opatrná s tou zátěží, když je fence jen 7 měsíců na nějaké běhání u kola apd to rozhodně není. Spíš radši zaměstnejte hlavu..a důslednost není o tom, že to říkáš důrazně, ale o tom, že když něco řeknu, tak si trvám na tom, aby to pes splnil ať se děje co se děje:o)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Já, když nestíhám pořádné

Já, když nestíhám pořádné vyběhání, tak doma naordinuju hry, u kterých musí pes přemýšlet a psi padnou vyřízení víc, než kdybychom lítali dvě hodiny venku. Tohle opravdu funguje velice dobře Mrk. Stejně tak nekrmím do misek, ale do různých kongů, případně jídlo poschovávám po bytě a musí si ho najít. To milují úplně nejvíc, už když to za zavřenými dveřmi schovávám, tak přešlapují nedočkavě u prahu a čekají na vypouštěcí povel SmÄ›ju se. 7 měsíčního psa bych ke kolu rozhodně nebrala, to je opravdu bláznovství, spíš bych rozvíjela to myšlení. Je fajn naučit psa přemýšlet a nabízet páníčkovi různé druhy chování, než na něj jen houkat a nutit ho fungovat jen na vypilované povely. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Nejlepší je dát mu žrádlo do

Nejlepší je dát mu žrádlo do polorozkuchaného plyšákaPalce nahoru Můj pes je velká fajnovka,takže je sranda ho sledovat,jak odděluje na jednu stranu plyš a na druhou si shromažďuje úlovek :-)

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Stránky