první procházka se štěňátkem

62 příspěvků / 0 nových
Poslední
jarca
Obrázek uživatele jarca
Offline
Viděn(a): 3 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 13.10.2010
první procházka se štěňátkem

Zdravím všechny a přeji krásný večer všem,

máme doma štěňátko černého labradora, kterému zítra bude 8 týdnů a chci se zeptat, jak dlouhá by měla být první procházka. A  následně procházky další a jak Vaše štěňátko reagovalo poprvé na vodítko.

Díky moc za Vaše odpovědi.

Jarča

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
S takhle malým prckem bych ze

S takhle malým prckem bych ze začátku vůbec nějaké procházky nedoporučovala a už vůbec ne na vodítku...štěně si nejprve musí zvyknout na obojek,což chvíli trvá a až potom si můžu dovolit mu dát vodítko a ze začátku ho za něj ani neberu,ale nechám ho s ním dobře seznámit...tzn.doma si ho za sebou tahá,vždycky jen na chvilinku a pokud možno ho mezitím zaměstnat,aby vůbec nemělo pocit,že na sobě má něco zvláštního...pokud máte možnost venčit někde na zahradě,tak je to uplně ideální a jinak bych štěndo určitě třeba vyvezla někam za město...dávejte si pozor na místa,kde je velká frekvence psů,protože váš prcek ještě nemá uplně vyvinutou imunitu,nehledě na očkování a tudíž by hrozilo,že se nakazí..kontakt se psy je samozřejmě plus,ale jen s takovými o kterých bezpěčně víte,že jsou pravidelně očkováni,odčervováni a nejsou momentálně nemocní...

a k těm procházkám,nejprve určitě stačí takové desetiminutovky..na štěně těch vjemů bude i tak dost a třeba několikrát za den...vždycky se podřizujte momentálnímu stavu psa..pokud je unavený,nemá smysl ho nějak přetěžovat...využívejte toho,že vás doma nic neruší a učte se oba základy-hlavně to nejdůležitější a to je přivolání..později zjistíte,jak se to vyplatí :o)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Procházky stačí opravdu

Procházky stačí opravdu desetiminutové a častěji, není třeba nijak daleko chodit, jen pomaličku seznamovat štěníka se světem. Samozřejmě někde, kde nehrozí, že třeba vběhne pod auto.

Na vodítko je ještě čas, takhle malý prcek se vás bude držet sám. Toho je potřeba využít k nácviku přivolání - teď to jde úplně samo:-)

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
my chodili cca každou hodinku

my chodili cca každou hodinku na 5-7 minut ven na čůrání a mini procházku. Každopádně jestli se vám bude chtít jít nějak kilometr dva tak ho klidně vemte sebou. Štěňata jsou jako děti když nemůžou tak prostě nejdou. Určitě ne výlet na Sněžku, ale ono se doma taky hejbe a taky skotačí, takže to je jedno kde to bude dělat jestli venku nebo v obýváku.


Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
No já si tedy myslím, že

No já si tedy myslím, že kilometr dva je hafo moc na osmitýdenního prcka. Při skotačení štěně chvilku běhá, pak čuchá, mezitím si lehne - to je podle mě něco jiného než soustavná chůze. Za pár týdnů už to bude samozřejmě o něčem jiném:-)

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Štěňata jsou jako děti když

Štěňata jsou jako děti když nemůžou tak prostě nejdou.

 

S tím nemůžu souhlasit, štěňata jedou, dokud nepadnou, proto musíme rozum mít my páníčci a pohyb jim regulovat. Radit, aby někdo vzal osmi týdenní štěně na dvou kilometrový výlet mi nepřijde příliš šťastné....

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Mám názor totožný s VeVes -

Mám názor totožný s VeVes - ještě nyní (v 5,5 letech) musím psa někdy krotit, protože když se rozjede, tak neví, kdy má dost..

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
Ale vědí kdy mají dost....

Ale vědí kdy mají dost.... kilák je v pohodě dva taky... nesmíte u toho ale napůl běžet.. když si na to dáte 2hodky a přestávku tak je to úplně ok.. Tohle sem si zjišťoval u veterináře když jsme si přivezli Amy domů, měla 8 týdnů. Není to o výletu ale o spíš takovym courání.


Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Veti na to mají různé

Veti na to mají různé názory,ale jelikož je labík pes velmi těžké kostry a poměrně rychle roste,tak bych u 8 týdenního prcka kilák nebo dva vůbec nedoporučovala...samozřejmě nic se nemá přehánět,ani péče,ale i když si to dáte na dvě hodiny,tak je to zase velmi náročné časově...takový prcek potřebuje spát 20 hodin denně a to minimálně,takže je to pro něho velmi psychicky náročné,navíc je těch vjemů až až...

 

A rozhodně nemůžu souhlasit s tím,že štěnda vědí,kdy mají dost...záleží asi na povaze psa,ale labík běhá,dokud nepadne i dospělý, natož prcek...a pokud štěně vyčerpáním padne,nebo na procházce už si sedá a nechce jít,tak je tu něco hodně špatně,protože k tomu by vůbec nemělo dojít....já pokud bych naší dračici neorganizovala čas,tak bude lítat do roztrhání těla...

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Kilák i dva jsou naprosto v

Kilák i dva jsou naprosto v pohodě. Mrk Je jedno, jestli to štěňule naběhá a naskáče doma, na zahradě nebo na nějaké couračce. Když to bude venku, tak pak doma bude víc odpočívat. SmÄ›ju se O těžké kostře povídal vetík? Např. MVDr. Snášil (ví o čem mluví) nic takového nikdy neřekl. 

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
takový prcek potřebuje spát

takový prcek potřebuje spát 20 hodin denně 

To by snad nedělal nic jiného než spal ne?

 U nás se teda tak moc nespalo,když byl štěník.Častěji odpočíval,to jsme ho teda nutili a je fakt,že žádné náročné disciplíny jsme neprovozovali.Procházka tak 100 metrů,hraní,něco z výcviku,pobyt na zahradě toť vše-do určitého věku.Pak se postupně aktivit přidávalo.


 




Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Stránky