Malý ničitel je doma!!

132 příspěvků / 0 nových
Poslední
zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Kovovou klec 122*74*82 jsem

Kovovou klec 122*74*82 jsem koupila za 2200,- Kč, ale asi by stačila i menší. Budeš-li chtít, ozvi se, pošlu ti odkaz, odkud ji mám :-)

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Jen tak pro pobavení

Jen tak pro pobavení ostatních. Náš týden:

 

V pondělí si vzal manžel Kelly s sebou do práce, mají tam pod barákem velkou zahradu a už několikrát tam Kelly strávila skoro celou manželovu pracovní dobu, manžel na ní vidí z okna a často za ní chodí i ven, bohužel v pondělí si našla někde díru v plotě a utekla, takže s tím je už konec.

 

V úterý byla sama doma od 8:30 do 13:45, necháváme ji otevřeno do kuchyně, aby se mohla přes francouzské okno koukat ven. No a šikulka v kuchyni našla 2litrovou lahev fanty, okousala kus uzávěru a fantu vylila po půlce kuchyně a ještě si ji odtáhla na chodbu do pelechu, tam toho vylila nejvíc, takže celej pelech nabáňanej sladkou fantou.

 

Ve středu byla sama doma snad jen do 11 hod a akorát maličko okousala jednu pantofli. Boty jsme přestali uklízet po tom, co měsíc žádnou neokousala.

 

Ve čtvrtek opět do 13:45 a nic hrozné, opět maličko ožužlaná jedna bota, odpoledne byla sama doma 2 hodiny, když jsem šla na třídní schůzky, a nic neprovedla, bylo hoooodně pochvalená.

 

Dneska v pátek, ráno jen manžel hodil děti do školky a školy, sama doma byla 20 minut a našla si v kuchyni roli potravinové folie a celou ji okousala. Pak byla doma sama 2 hodiny než jsem já přišla od doktora a už asi věděla, kde má hledat zajímavé věci, tak si vytáhla skoro celé balení nepoužitých houbiček na nádobí, 3 total okousala, 2 maličko nakousla a 2 nechala celé. A k tomu si vytáhla téměř novou 8metrovou roli pečícího papíru a celou ji rozmotala, rozcupovala a roztahala po kuchyni a chodbě. Fakt se s ní nenudíme.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
 Našemu miláčkovi se před

SmÄ›ju se Našemu miláčkovi se před týdnem po 3 měsíční pauze pro změnu nelíbila napáječka od činičily. 

Chudák Kelly, doma chtěla beztak mýt nádobí a něco upéct a Vám se to ještě nelíbíHlasitÄ› se smÄ›ju

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

mmartin
Obrázek uživatele mmartin
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.9.2007
Myslím, že to nepotřebuje

Myslím, že to nepotřebuje komentář... KoulĂ­m oÄŤima

martin + labradorky

Molly
Obrázek uživatele Molly
Offline
Viděn(a): 7 let 10 měsíců zpět
Registrace: 4.1.2013
tak naše fenečka sice taky

tak naše fenečka sice taky ničí ale zatím to není takhle hrozné, spíš mi jde po kytkách,trošku po botách a jinak si spíš zlikviduje svoje hračky

Mirunka
Obrázek uživatele Mirunka
Offline
Viděn(a): 7 let 3 týdny zpět
Registrace: 22.4.2013
Dobrý den, máme fenečku

Dobrý den,

máme fenečku labradora a doma všechno ničí, ve starém bytě okousala linku, dřevěné zárubně, proškrábala se z chodby do koupelny, oškrábala všechny zdi. Po přestěhování do nového většího bytu jsme jí vyčlenili její vlastní pokoj, kde jsem si myslela, že není nic k zdemolování, ale to jsem se moc mýlila, nejdřív jen okousala dveře a kliku na nich, postupem času jí to bylo ale málo a sundala nám celé lino z podlahy, rozkousala na malé kousíčky a roztahala po celém pokoji, sundala z okem a dvěří na balkom žaluzie, ukousala kliku z balkonových dveří, oškrábala zdi a navíc v naší nepřítomnosti kňučí a štěká, což se v tom holém pokoji dost rozléhá a je slyšet až na konec ulice :(

Snažila jsem se Amálku učit na samotu postupně, že jsem jí nechávala samotnou jen pár minut, potom následovala velká pochvala když nic neudělala a časy jsem postupně prodlužovala až vydržela sama doma aniž by něco zničila celou dobu co jsem byla v práci, ale asi po měsíci jsem nastoupila na mateřskou dovolenou a fenka si zvykla zase na moji celodenní přítomnost a teď zase  nevydrží doma sama ani 10minut co jdu jen do schránky, natož když musím k lékaři nebo nakoupit. Snažila jsem se jí opět učit samotě postupně, dávat jí hračky na kousání (šlachy, chrupavky, býčí penis, bůvolí kostičky, kopýtka, plnící míček, kong, klacíky, plyšáky, staré boty) a nic nepomáhá, vždycky všechno rozkouše během 5-ti minut a pak zase likviduje všechno ostatní a štěká. Nepomáhá ani dlouhá procházka a vyběhání venku předtím než někam jdu.

Prosím o radu, protože už si fakt nevím rady a nechci pejska někaj trápit, či stresovat. Jedna chovatelka mi poradila, že před odchodem jí mám nasadit košík a že si pes za měsíc zvykne a už nebude nic ničit, ale to mi přijde dost hrubé a stresující a navíc to podle mě vyřeší jen to že nic nerozkouše, ale škrábat bude dál. Navíc zachvilku budeme ten její pokojíček potřebovat a nechci míz zdemolovaný celý zbytek bytu a psa jsem si nepořizovala proto abych ho po čase dávala pryč, že se vyskytl nějaký problém.

Proto prosím o radu, děkuji Miru a Amálka :o)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Separační úzkost. Před

Separační úzkost. Před odchodem psa pořádně unavit, dát mu hračky typu kong naplněné dobrotami, neloučit se, odejít. Po chvíli se vrátit, nevítat, nechválit (nic super se přeci nestalo, pes byl jen sám a to je naprosto normální!). Postupně intervaly prodlužovat. A tak stále do kola, než pes pochopí, že se mu nic zlého nestane, když zůstane sám a naučí se větší samostatnosti. Pak bude místo ničení odpočívat, čas bez vás využije ke spánku. To samé, když jste doma a pes vás následuje jak ocas, jdete z místnosti do místnosti, zavřete mu beze slova dveře před nosem, po chvíli zase vyjdete, psa si nevšímáte. V tuto chvíli bych nedoporučila ani klec, protože pes se separační úzkostí je schopný si o ní vymlátit i zuby. Náhubek rozhodně ne, mohla by si ublížit, zaháknout se drápem při pokusu o sundání apod. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Taky máme doma fenku

Taky máme doma fenku ničitelku se separační úzkostí. Hračky Kong a jiné žvýkadla až tak moc nefungovaly, Bajša si postupně vybudovala spojení "hele, žvejkací hračka, to je podezřelý, zase budu sama" a začala stresovat hned, jak ji dostala. Pomáhá nám tenhle stereotyp jí rozbít - místo zavírání ji nechat volně v celém bytě, před odchodem někde v bytě schovat papírovou krabičku s pár pamlsky a při odchodu jí dát povel "hledej". To ji naplní takovým pozitivním očekáváním, že to z velké části přebije stres ze samoty. Ale momentálně nezůstává sama déle než cca hodinku, když jdu ven s Bregoušem cvičit. Jinak jsou buď oba psi spolu (max. dvě hodiny), a když jsme s přítelem oba celý den v práci, což je tak šestkrát do měsíce (dělám na směny), tak je vozíme do psí školičky, kde to milujou a vždycky se tam hrozně těší.

Zato Bregeš je totální pohodář a zůstávat o samotě mu nedělá naprosto žádný problém. I v autě vydrží v pohodě čekat sám, v klidu se tam uloží a chrní. Z větší části je to vrozenou povahou, ale pak samozřejmě taky tím, že jsme u něj neudělali ty samé chyby co u Bajši...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Miru, je mi lito, ale

Miru, je mi lito, ale neexistuje postup, kterej behem 15-ti minut vyresi nicitelskou vasen tvoji cuby. Fenka si to rok upevnuje jako spravny chovani a jelikoz se nicitelstvim odmenuje, tak to muze byt beh na dlouhou trat. Zustani v klidu sama doma je proste jen novej cvik, kterej pes neumi a musi se naucit. Zacni ji to ucit od zacatku, po minutach a pridavej cas, pak zvys kriteria (pes v jiny mistnosti) a pak i nejaky ruchy (mluveni s nekym vedle v mistnosti). Cubina evidentne vubec neumi (byt sama a) odpocivat, coz je dalsi vec, kterou se musi naucit. Proto bych treba zavedla i tu zminovanou klec, zpocatku jen ve vasi pritomnosti, aby si na ni pes zvykl. Na tohle sou treba dobry i ruzny hry s kleci, kdy ji pes ma diky tem hram rad. Postup nauceni je  uplne stejnej, zacit pomalu od zacatku, pak pridat cas atd. 

 

No a nebo to chovani lze obejit treba tou skolkou, nebo nenechanim psa nikdy samotnym atd.

 

A pro pro priste jen doporucuju - pokud se u psa objevi nejaky chovani, ktery nechcete, potlacte ho vcas! Ne jak tady, kdy kvuli likvidaci bytu dostane pes vlastni pokoj, kde je dovoleno likvidovat dal a vsichni sou spokojeny, aby se pak po roce zjistilo, ze je to vsechno spatne.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Mirunka
Obrázek uživatele Mirunka
Offline
Viděn(a): 7 let 3 týdny zpět
Registrace: 22.4.2013
Dekuji vsem za rady

Dekuji vsem za rady :)

pokusime se s amalkou zacit uplne od zacatku a drzet se rad, ktere jsem od vas dostala :) vim, ze to nebude trvat 15 minut, ale ze to je opravdu na dlouho nez se tohle vsechno nauci a pochopi. Uz jsem zacala tim, ze kdyz jdu z mistnosti do mistnosti, tak za sebou zaviram dvere a psa s sebou neberu a zustava lezet u sebe v pelisku. To same kdyz jsem sni v kuchyni, tak ona si lezi v pelisku a nevsimam si ji, nemluvim na ni. Driv jsem si sni povidala v jednom kuse a mela jsem ji jako ocasek.

Stránky