Cupování pelíšku

26 příspěvků / 0 nových
Poslední
Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Cupování pelíšku

Včera ráno jsem se probudila, přišla pro Akima do pokojíčku a čekalo na mě "milé" překvapení. Po celé místnosti byl natrhaný molitan z pelíšku a celý pelíšek roztrhaný. Část látky dokonce chyběla takže ji určitě snědl. Nenadávala jsem mu, jenom jsem to uklidila, stejně by nevěděl za co mu nadávám. Na pelíšek jsem ušila nový potah, prošila jsem ho aby to pevně drželo a doufala že se situace už nebude opakovat. Dnes ráno to bylo ale podobné. A zase snězený kus látky. Ten pelíšek tam má několik měsíců a nikdy ho netrhal, nechápu proč to začal z ničeho nic dělat? Napadá vás něco? Dnes ho asi nechám ležet jenom na zemi, nevím co jiného mu tam dát. Máme v bytě jednu volnou místnost, z toho jsem mu udělala pokojíček. Má tam svoje misky, hračky (ty mu ale na noc beru), ten pelíšek a je tam rád. Zavírám ho tam na noc a když nejsme doma, vždycky když vidí že si začnu chystat tašku tak už utíká do pokojíku a čeká až ho zavřu a dám mu nějakou mňamku. Takže vystresovaný z toho není určitě, to můžu vyloučit. Je tam zvyklý a v pohodě. Má tam takové svoje útočiště. Občas si tam jde i přes den lehnout. Na procházky chodíme každý den, takže pohybu má stejně jako dřív. Jak to mám řešit, nechávat ho tam spávat bez pelíšku na holé zemi? Má tam parkety, teď je teplo, ale zase je ta podlaha tvrdá. No ale kupovat mu ani šít celý pelech každý den teda nebudu. Jinak když jsme doma tak už nic neničí. Ví že to nesmí. A když ho náhodou něco napadne tak stačí říct že nesmí a přestane. Ještě jsem si říkala že by bylo dobré ho třeba nachytat jak to trhá a pořádně okřiknout, ale to se mně asi nepodaří.

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Hele, taky mám ničitelku. V

Hele, taky mám ničitelku. V naší nepřítomnosti je holt zavřená v ohrádce a má tam přes sebe složené flísové deky z IKEA za 30 káčé. Vypadají jako bleděmodrý ementál Hlasitě se směju

I když teď dostala novou deku a nenakousla ji, tak možná po dvou letech začíná trošku dostávat rozum...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
... asi takhle nějak to u nás

... asi takhle nějak to u nás vypadá: (dvě až čtyři flísové deky složené na čtvrtiny a položené přes sebe, podlážka ze zátěžového koberce, na něm natlučené dřevěné hranoly, které drží ohrádku na místě)

 

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Nad tím kobercem už jsem taky

Nad tím kobercem už jsem taky uvažovala, ale on je takový koumák že by to nejspíš začal párat a celý by ho rozebral. Deky z Ikei jsou krásné, ta barvička se mně moc líbí a cena ještě víc. Měli jsme jich několik, jak byl malý tak v pohodě, ale pak je začal trhat a našla jsem vždycky jenom cáry. Třeba ty deky mně díky té ceně nevadily že je roztrhal, ale největší problém je že toho část vždycky i sní. Je to fakt ještě trdélko. 

 

Ta ohrádka co máte, jak je velká? A nepřeskočí ji (pokud by chtěla)? Jo a ještě dotaz, kolik stála? Do budoucna bych o ní možná uvažovala, zatím toho díky pokojíčku moc nezničil, myslím z našich věcí. Protože tam nemá kromě hraček, misek, plakátů pejsků na zdi HlasitÄ› se smÄ›ju a toho pelíšku nic. Akorát olizuje a někdy i škrábe do zdi a okusuje dřevěnou branku. Ale to je to nejmenší oproti tomu co by ještě mohl napáchat. Si nedokážu představit že bych ho měla nechat volně po bytě. 

On má 13 měsíců, tak to mě asi ještě čeká dlouháááá doba než zmoudří Mrk

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
No my jsme na tom koberci

No my jsme na tom koberci měli původně ještě lino (kvůli čistotě), ale to padlo za vlast hned první den. Nechápu, jak to udělala, nikde neměla v dosahu žádný volný okraj, ale i tak ho nějakým způsobem načla odprostředka a rozcupovala do mrtě. Kupodivu koberce si nevšímá - on ten zátěžák ani nijak párat nejde a k okraji se nedostane.

Ohrádka má osm dílů, každý o šířce 60 cm. Takže když ji dám do čtverce, je to 1,20 x 1,20 m. Vysoká je 107 cm a stála tuším 1800. Rozhodně ji nepřeskočí, ale ona celkově není žádná skokanka. Dřív se z ní snažila podhrabat nebo co - na kachličkách to bylo docela vtipné, ohrádka cestovala po celé místnosti. Teď je zafixovaná těmi laťkami natlučenými na koberci.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Normálka a jelikož máme

Normálka a jelikož máme chronického ničitele už od malinka - a to jí bude 5 let. Tak po dobu naší nepřítomnosti klec to jistí a je to vyřešené. Směju se

Teruška, Lukáš & smečka

 

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Ta ohrádka je dobrý nápad v

Ta ohrádka je dobrý nápad v případě takových ničitelů, jo ta výška by měla stačit, teď máme branku 105cm a v pohodě. Dobré je že je ta ohrádka o něco větší než ty klece, ale i tak, to bych ho mohla nechat třeba 9-10h zavřeného v té kleci (případně ohrádce)? Se mně to zdá docela kruté, tolik hodin na tak malém prostoru. Nebo jak dlouho je tam vy necháváte? Jak ho znám tak on by s tím celé hodiny lomcoval, štěkal, kňučel a snažil se za každou cenu dostat ven. Teď je rozhýčkaný a zvyklý že má pro sebe pokoj 3,5 x 3,5m HlasitÄ› se smÄ›ju Když mu dám kost tak běhá po celém pokoji jak koník, to by v ohrádce nemohl. Pokojík je super, ale jsme v pronájmu takže v dalším bydlení už pro sebe místnost mít pravděpodobně nebude. Tady jsme to tak zvolili hlavně proto že byt není náš a nemůžeme si dovolit aby to tu zničil, pak bysme se nedoplatili. No já doufám a naivně věřím že ho to tak do roka přejde a přestane ničit...

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Včera i dnes ráno opět "milé"

Včera i dnes ráno opět "milé" překvapení v podobě roztrhaného pelechu. Už fakt nevím co s ním! Včera ho roztrhnul kousek, tak jsem ho zašila, dnes ráno přijdu a pelech rozcupovaný znovu a na hodně místech. Po zemi všude výplň, kýchá a frká ještě teď. Nejspíš toho část zase snědl a povdechoval ty kousky molitanu. Znovu jsem zašívala a vycpávala, trvalo mně to asi 2h. Toto mám dělat každý den? Nebo jaké je teda podle vás řešení? Někteří tady psali že je to normální, já to beru, ale nemám peníze na to abych mu kupovala obden nový pelech. Na zemi ho taky nemůžu nechat spát protože jsme se s přítelem rozešli, a přestěhovala jsem se s Akimem k našim do baráku - spí teď v průjezdu - na zemi je dlažba a není tam úplně teplo. Je to jiné než na bytě, takže ho nemůžu nechat spávat na té studené a tvrdé dlažbě. Koupila jsem mu pořádný velký pelíšek 120cm, aby ležel na teplém a měkkém ikdyž se pořádně rozvalí a bylo to k ničemu, akorát vyhozené peníze. Nevím co ale mám dělat. V ložnici ani na chodbě být nemůže. Kvůli tomu že jsme se přestěhovali to nedělá, trhal je i dřív. Potrestat ho až když najdu rozcupovaný pelech nemá smysl, ne? Zkoušela jsem vzít ten samý pelíšek dovnitř do bytu a číhat jestli ho nezačne trhat, abych ho nachytala při činu a mohla potrestat, ale jak ví že jsem někde poblíž tak to prostě nedělá. Být celou noc hore, stát za dveřma a klíčovou dírkou se dívat jestli nezačne trhat abych na něho mohla vletět se mně moc reálné nezdá. Uvažovala jsem i nad tou ohrádkou, respektive klecí, ale v noci je tam sám cca od 23h do 9h a to se mně zdá moc dlouhá doba aby byl zavřený v kleci. Nebo není?

Prosím poraďte. Děkuju

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Cupuje jen ty molitanové

Cupuje jen ty molitanové pelíšky nebo i deky a tak? Třeba by šla zkusit vetbedka, ta chladu od země taky brání hezky.

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Cupuje právě všechno,

Cupuje právě všechno, molitanové pelíšky i deky. Jednu dobu jsem mu kupovala v Ikei ty levné modré za 29,- a přeložila ji. V bytě to stačilo, tady na baráku v průjezdu bych mu musela dát aspoň 2-3 na sebe, to by nevadilo, jenomže on je cupoval ještě víc než ty pelechy. A ke všemu část vždycky vykousl a snědl. U toho pelechu nevím kolik toho vnitřku sní, ale na té dece to šlo dobře poznat. Tu vetbedku on by nejspíš taky rozcupoval, ještě je myslím taková chlupatá, to by ho lákalo o to víc. Uvažovala jsem přinejhorším i o tom zátěžovém koberci, ale on by si poradil i s tím. Podařilo se mu roztrhat i rohožku, která je tomu hodně podobná. To když jsme ji první dny tam zapomněli. Má vždycky takové období když třeba 2-3 týdny neničí, z toho začne a já zašívám a zašívám a trhá třeba 5 nocí po sobě, pak zase pauza třeba týden a pořád se to takto opakuje. 

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já vím, že se ti to bude zdát
Já vím, že se ti to bude zdát drsné, ale já bych mu tam prostě nic nedala. Chce trhat, chce, tak ať pozná, co je to spát na holé zemi..rozhodně bych se s ním nijak nemazlila a labrador není na chlad žádný cíťa, takže bych se nebála, že nastydne, nebo něco podobného. Ty ho moc rozmazluješ:o))

Stránky