Štěně s PP nebo BEZ PP?

438 příspěvků / 0 nových
Poslední
veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ja sem vybirala "prvni"

Ja sem vybirala "prvni" papirovou cubu pomerne lehce, znala sem jeji matku, videla sem ji pri praci, libila se mi i vzhledove, pak zacala hodne jezdit na vystavy, kde ji pomerne slo, z jediny lovecky zkousky, kterou kdy absolvovala, si odvezla cacta a jela se kryt na "nepribuznou" krev mimo, takze bylo docela jasno, kupovala sem si vystavni a pracovni predpoklady. Dnes sem rada, ze do chovu neprosla, nebot tohle, byt v dobry vire, rozsirovat, diky, nechci.

 

Ted uz vim o neco malo vic, takze by me zajimalo zdravi, exterier a "vlohy" (asi ne v tomhle poradi) vseho aspon trochu pribuznyho, taky by me zajimalo na koho je u stenete vedena linie a proc, co pribuznost, co dna profil rodicu, jestli maji aspon rodice udelany nejaky vysetreni a nespolihala bych se na "chovatele", ktery tvrdi, ze jeho psi sou celorocne vyuzivany pracovne, takze stenata sou urcite eic clear, ze mu beha po dvore i senior, kterej bezvadne vidi, takze budou i pra clear. Dalsi oblibenou vymluvou je zlehcovani chorob, coz ma vysvetlit, ze prave proto chovatel netestuje, ze to je vlastne kravina jak vrata. A taky vsechno nejlepe videt na papire, lidi sou ruzny. Ovsem dobrat se k temhle vysledkum, to chce narazit na nekoho, kdo o tom vi vse a je ochoten poradit, chovatele velmi casto chvali svy zbozi, ac kvalita leckdy pokulhava.

 

Dneska uz bych nevybirala chovatele, ale typ, co chci mit doma, coz zuzi na vyber na par chovatelu a tam uz moc nejde sahnout vedle.

 

veronika & retrívři v útulcích

 

mmartanka
Obrázek uživatele mmartanka
Offline
Viděn(a): 7 let 6 měsíců zpět
Registrace: 15.7.2011
Annie je bez PP a co jsem se

Annie je bez PP a co jsem se tady fóru dočetla ohledně psů bez PP mě trošku vysrašilo, teď nevím, jestli jsem to neuspěchala a neudělala chybu...Ale majitelku jsem si proklepla, maminu viděla taky, o štěnda je postaráno dobře..máma není papírová, protože si ji majitelé brali v pěti letech a už ji nechtěli uchovňovat a otec je kvalitní s PP..Paní říkala, že toto jsou první a poslední štěňátka a sama působí důvěryhodně. Jen mám prostě strach, aby mi z labradora vyrostl opravdu labrador.

Marťula & Ennie (* 24.5.2011)

"Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy."

          Gene Hill

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
protože si ji majitelé brali

protože si ji majitelé brali v pěti letech a už ji nechtěli uchovňovat a otec je kvalitní s PP

pokud by pes s pp nakryl bez pp, tak z toho ma postih, podle me vymluvy.

 

martino, moc prosim, procti si tema

s PP nebo bez a pokud se rozhodnes pro pp, urcite ti poradime, pokud si nebudes vedet rady. Stenat je dost, i starsich, cena by taky mohla byt primerena. Pokud prece jen neodolas, tlac na mnozitelku, at ti predvede zdravotni vysledky obou rodicu, aspon dysplazii kycli a loktu, idealne taky geneticky vysetreni na PRA (ocni choroba) a taktez na EIC. Tyhle dve staci jen u jednoho rodice. Ani jedna z tech chorob se nepozna na pohled a proto bez vysetreni mnozitelka nemuze nic vedet, at v zajmu prodeje tvrdi cokoliv.

 

A hezkej clanek je i tady

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Aylin
Obrázek uživatele Aylin
Offline
Viděn(a): 4 roky 3 měsíců zpět
Registrace: 11.11.2010
je to trošku mimo téma. já si

je to trošku mimo téma. já si vzala štěňátko s PP , abych měla "jistotu", že bude zdravé. Oba rodiče mají být zdraví a bez problémů s úspěchy na výstavách (hlavně otec). ale s tou jistotou zdravého štěňátka jsem se spletla. Aylí má osteochondrózu (podle veterynářů a podle pár lidí co psy chovají v vrozenou), takže za operace jsem dala mnohem víc jak za štěňdo s PP. Podle všeho ji má 100% ještě jeden sourozenec a podle fotek (postavení tlapek jako má Aylí) mi přijde, že ji má ještě jedna fenečka. Aylí je ze 3. štěňat.  tak nevím, jaké pak jsou výhody PP. nebo jestli jsem jen já naletěla.Nejsem si jist

naštěstí je Aylí po operacích vrámci možností v pořádku, je veselá, hravá, běhá bez problému, možná až lehce hyperaktivka Směju se

 

Jana a Aylin

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
U štěněte bez PP bych osobně

U štěněte bez PP bych osobně měla největší strach, co se týče zdraví - zvlášť u labradora, bohužel toto plemeno zdravím zrovna dvakrát neoplývá. Mají aspoň oba rodiče naprostý základ - rentgeny kyčlí a loktů? Ale to je do jiného tématu...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
PP není záruka zdraví,ale

PP není záruka zdraví,ale jakýsi přepoklad. Je řada nemocí,a problémy s klouby mezi ně patří, na které má vliv řada věcí. A genetika je mrcha - můžete mít štěndo pro rodičích i prarodičích,kteří mají vyšetření na kloubní onemocnění negativní a stejně se zrovna u toho tvého štěnda nemoc projeví. Stává se,že se kryje psem,který je sám negativní,i předci jsou, a teprve z výsledků potomků vyplyne,že předává vlohu pro určité onemocnění. To samé samozřejmě platí i u matky. Nebo si prostě rodiče nesednou. To je prostě příroda. Nic to ale nemění na tom,že u rodičů bez PP nejsou vůbec žádné informace. A upřímně pokud jsou rodiče nebo rodič s PP a štěnda bez,je velká pravděpodobnost,že se u nich nějaký zdravotní problém vyskytl (nebo problém v povaze) a proto pes nebyl uchovněn - u LR jsou podmínky pro uchovnění tak jednoduché,že argument,že nebyl čas,prostředky atd. psa uchovnit,je pro mně dost podezřelý

Jana a smečka

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Ale majitelku jsem si

Ale majitelku jsem si proklepla, maminu viděla taky, o štěnda je postaráno dobře..máma není papírová, protože si ji majitelé brali v pěti letech a už ji nechtěli uchovňovat a otec je kvalitní s PP

 

Martino, majitelku sis neproklepla, hned v této větě je lež jak blázen. Pes buď PP má, nebo nemá a to od narození od chovatele. Uchovňování není k získání PP, ale k tomu, aby potomci toho daného psa po narození PP dostali.

 

Ani u psa s PP, nemáš jistotu, že bude zdravý jako řípa, ale alespoň máš možnost v předcích hledat a zkoumat kde hrozí jaká nemoc a pak se tomuto spojení vyhnout. U psa bez PP nemáš nic, jen štěstí, pokud na tebe sedne.

 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Jo a mimochodem - ty výmysly

Jo a mimochodem - ty výmysly majitelky fenky o PP a uchovnění nebudu komentovat, ale jedna věc mě zaráží hodně. Brali si ji v pěti letech. Kolik jí je teď??? Doufám, že ne víc než šest - i to je na první vrh dost síla...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

mmartanka
Obrázek uživatele mmartanka
Offline
Viděn(a): 7 let 6 měsíců zpět
Registrace: 15.7.2011
Ano, mám v tuto chvíli trošku

Ano, mám v tuto chvíli trošku strach z toho, že jsem udělala chybu. Je to hloupé a asi mě tu většina zašlape do země, ale původně jsem chtěla papíráka. Jenomže jako začátečník a tím pádem neznalec jsem se domnívala, že štěňat s PP je všude hafo a já ho do 14 dní v pohodě seženu (ještě k tomu jsem chtěla krémovou - bílou fenku). Když se mi ve třech telefonátech chovatelé takřka vysmáli, pochopila jsem, že jsem úplně mimo. Štěňátko jsem potřebovala sehnat do 25. července proto, že budu mít 14 dní dovolenou a tudíž den co den na pejska čas...pak už by kvůli práci nebylo možné, abych s ním mohla být od rána do večera. Proto jsem slevila a smířila se s tím, že pes bude bez PP.

Marťula & Ennie (* 24.5.2011)

"Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy."

          Gene Hill

mmartanka
Obrázek uživatele mmartanka
Offline
Viděn(a): 7 let 6 měsíců zpět
Registrace: 15.7.2011
Verčo, tuhle informaci jsem

Verčo, tuhle informaci jsem neznala, díky za ní. Vím, že lidem se věřit nemá, zvlášť, když jde o peníze :-( Když půjdu s pejskem hned na veterinární prohlídku, je doktor schopný už v tu chvíli zjistit, jestli má pejsek dispozice k nějaké nemoci nebo tak podobně? A dá se na něj spolehnout v případě, když mi doporučuje určitou značku krmiva, kterou bych měla používat? Ještě jedna otázka: Je pravda, že černí labradoři bývají dražší než žlutí?

Marťula & Ennie (* 24.5.2011)

"Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy."

          Gene Hill

Stránky