zrušení rezervace pejska

84 příspěvků / 0 nových
Poslední
Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
yvonečka: Z těch debat tady

yvonečka:

Z těch debat tady si nic nedělej, to jsou jen naše věčné spory o tom, jak má vypadat "pravý" labrador. Stačí nám dát jen malinký popud a už v tom zase jedeme, znova a znova, pořád dokolaHlasitě se směju Mně třeba ten krycí pes přijde vysloveně škaredej, tobě a spoustě dalších lidí se takový typ naopak líbí. Každý máme jiný vkus a je to tak dobře.

 

Jen ber v úvahu, že je jedna věc, jak pes vypadá na fotce pořízené v nejlepším věku, a úplně jiná je, jak pak vypadá v reálu, v pohybu a dejme tomu v osmi letech. Já bych osobně šla po míň extrémním typu. Pořád to může být "medvídek", jaký se ti líbí, i když ne ten úplně "nejmedvídkovatější ze všech medvídků". Bude i tak nejkrásnější, protože bude váš - a bude se mu přece jen líp hýbat i ve vyšším věku.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
veves, jenze ja nemam prave

veves, jenze ja nemam prave toho vystavaka v enormi hubenosti kvuli nejaky pastve pro oko, ale kvuli jejim zdravotnim problemum. Teda krome tedka, kdy ji kvuli vystave upevnuju zimni kila, misto aby ji je hubla jako zbytku mych psu. Nemam nejmensi zajem na tom, ze zaplatim tisic kc a za to mi pak rozhodci na vystave da v konkurenci 3 zvirat uslintanou vybornou a povida, at dam psovi nazrat.

 

Pokud chce nekdo psa na vystavy i zkousky, pak se s tim proste bude muset potykat, pred vystavou krmit buchtama a v dobe treninku na zkousky to stejne pujde vsechno dolu.  I proto bych volila umernejsiho psa, kterymu do "idealni spodni linie" chybi tri ctyri kila, nez psa, kterej by potreboval pribrat deset kilo.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
veronika: však to nikdo

veronika: však to nikdo nezpochybňuje, pokud je pes nemocný, musí mít jiná opatření. Ptala jsi se na mohutného, ale přitom štíhlého psa. S výstavami je to těžké, pokud chci chodit na výstavy, nelíbí se mi trend, nebo mám zvíře nemocné, které se musí držet v extrémní vychrtlosti, tak je lepší tam dle mě nechodit, než se rozčilovat. Nebo si pořídit zvíře, které bude na výstavy vhodné, ať už show zdravé, které nebudu muset držet tak hubené, že mi bude rozhodčí radit, ať mu dám nažrat, nebo jinou rasu. 

 

Já si toto nemyslím, pokud mám psa zdravého, není nutné ho držet, až tak extrémně vychrtlého, volím zlatou střední cestu. Možná ani tak některé rozhodčí neokouzlí labík co má pas, nicméně zvíře nebude tak hubené, aby mi ho zkritizoval a napálil mu uslintanou výbornou (btw co máš proti výborné? Však to je krásné ohodnocení!). Mě se trend vyžraných psů, kteří se zaměňují za mohutné také nelíbí, aby nedošlo k omylu. Sama vím, když se mi povedlo před lety fenu vyžrat na 38 kilo, jak se sotva valila a s nynějšími 32 kily je to pes co dokáže skočit i vyšší překážku a kolikrát je nejbláznivější z celé naší smečky a to i přes tlumící léky, které léta bere. A u dalmošky se mi loňským vyžráním po falešce povedlo na výstavě dostat V2 bez titulu a s komentem v posudku - příliš výživná kondice. Což byla velká škoda a u LR by se mi to zcela jistě nestalo Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ketrin
Obrázek uživatele Ketrin
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 11.6.2007
Není vůbec nutné kvůli

Není vůbec nutné kvůli výstavám psa vyžírat, to je mýtus a velký omyl.  (Nemluvě o tom, že to lítání váhy nahoru dolů psovi taky zrovna dvakrát neprospěje.) Stačí si jen správně vybrat, ke kterým rozhodčím chodit a ke kterým ne.

www.calenzana.estranky.cz

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Chudák Yvonečka, ta z nás

Chudák Yvonečka, ta z nás musí být tumpachová. Opravdu, ber nás s nadhledem, posloucháš názory lidí, pro které jsou psi hodně důležitá součást života a tak některé věci prostě řešíme až moc, ale to už je taková naše zábava. Určitě se nenech odradit tím, že máme každá jiný názor, to je přeci normální, zvlášť pokud jde o preference. Shodujeme se, že nejdůležitější je zdraví, ostatní už se poddá. Můžeš mít štěně s kdovíjakými výstavními předpoklady, kterému nakonec vyrostou blbě zuby a je po výstavách, ale ráda ho budeš mít stejně, úspěchy totiž se vztahem nijak nesouvisejí, nebo by aspoň neměly.

Protože se svými psy pracuji, preferuji lehčí stavbu těla a fit kondici, Yunwu Shan též není můj šálek kávy, protože taková hmota prostě znesnadňuje psovi pohyb. Konec konců právě kvůli trendu stále těžších psů s krátkými končetinami se labradorům nedávno měnil standart. Na posudcích rozhodčích se to ale zatím moc neprojevuje, většina si jede dál po svém. Neznamená to, že takový pes nemůže pracovat, pokud na to má temperament, ale na intenzivní zátěž pak ve vyžším věku patrně doplatí v podobě zničených kloubů. To ale neznamená, že si musíš nutně pořizovat nějakého chrta, prostě normálního labradora, bez extrémů na obě strany. A takových je většina! Směju se

Za normálního výstavního akorát labradora považuji třeba tohle:

 

Ale už ne tohle:

 

 

Na práci bych ještě trošku ubrala, takže třeba tohle:

 

Čistě trialové linie už jsou na mě trochu hodně, většinou se už docela výrazně odchylují od standardu, i když při pohledu na jejich práci člověku spadne brada:

 

 

 

 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Kruci, přehodily se mi

Kruci, přehodily se mi komentáře k těm fotkám, na práci bych si vybrala toho třetího černého, ten poslední je čistě trialová linie.

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
A ten třetí co se ti líbí?

A ten třetí co se ti líbí? Směju se Mě se s těch dvou nelíbí ani jeden.

Teruška, Lukáš & smečka

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Bailiško, já bych ti to v

Bailiško, já bych ti to v textu opravila, ale bohužel vidím jen dvě fotky, toho čuníka a triala, další dvě mám jen křížek Nechápu

 

Edit: Když jsem do toho příspěvku vlezla, fotky se mi zobrazily, odrazila jsem je a upravila ti ten přehozený text.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
VeVes: Díky, přesně takhle to

VeVes: Díky, přesně takhle to mělo být. Směju se

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Já prostě pořád vidím jen dvě

Já prostě pořád vidím jen dvě fotky :-/ (žlutého tlusťocha a černého triala)

Stránky