Pláštěnka

13 příspěvků / 0 nových
Poslední
Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Pláštěnka

Ahojky, chci se zeptat, používáte někdo pro psa pláštěnku? Nebo pokud ne jak to děláte v období deštů, když prší třeba i několik dní v kuse? Já když s ním jdu i na venčení tak za těch 10-15min dojde úplně promočený, voda z něho vyloženě teče. Tak mě napadá, jestli by nebylo dobré pořídit nějakou obyčejnou pláštěnku, aby mu to zakrylo aspoň záda a třeba hrudník. S jednoduchým zapínáním a hlavně aby ho to neomezovalo v pohybu. Co jsem se dívala tak se dají pořídit celkem levně. Akorát nevím jestli by ji snesl, a jak moc ji využijeme. Ikdyž třeba tento týden prší už po několikáté takže by se hodila. Úmyslně s ním do deště nechodím, ale když prší třeba 2-3 dny (celé odpoledne nebo dny) tak si myslím že by měl jít aspoň na krátkou procházku, cca 30min. Jemu ten déšt sice asi nevadí, ale aby se nenachládl, třeba na podzim nebo když je chladněji. A to sušení je pak taky na dlouho. Ještě když se několikrát otřepe.

mmartin
Obrázek uživatele mmartin
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.9.2007
Já myslím, že déšť je

Já myslím, že déšť je vyloženě labradoří počasí... HlasitÄ› se smÄ›ju

martin + labradorky

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
http://www.familydogs.cz/3psi

http://www.familydogs.cz/3psi/eshop/0/0/5/1994-Plastenka-Lorient-s-kapuci-XL-70-cm

 

Protože jedeme o víkendu na hory a má převážně pršet,tak jsem se naštvala. Navíc v létě vyrážíme do Alp a bůh ví, co bude za počasí tam. Ať se na mě každý dívá jak na blbce, je mi to jedno. Je to můj pes a já vím,co mu vadí a co ne. To je jak s lidma: jeden  jde v tričku s krátkým a nijak nepospíchá. Druhý má velký deštník, větrovku a běží jen aby byl už doma. 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Jak píše Martin, labíci déšť

Jak píše Martin, labíci déšť milují, já s nimi i v dešti jdu na dlouhou procházku, protože ti dva si to vyloženě užívají, lítají mokrou trávou, brodí v kalužích a když je pořádný slejvák, to si libují nejvíce, nikdy by mě nenapadlo dát jim pláštěnku. SmÄ›ju se

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
O pláštěnkce jsem zauvažovala

O pláštěnkce jsem zauvažovala u dalmatina, jelikož je fakt bez podsady, ale zatím jsem ani nerealizovala. U LR by mi to fakt nenapadlo Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Neumím si představit Maxe s

Neumím si představit Maxe s pláštěnkou..byla by za 5 min mokrá a zaprasená,protože déšť a jakoukoliv vodu prostě miluje a vyvádí jak smyslů zbavenýMrklabíci jsou vodníci

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
jejej to vam vsem teda
jejej to vam vsem teda zavidim, ta nase dest teda nema moc v lasce. Ani ji tolik nevadi, ze ji prsi na kozich, ale vadi ji kdyz ji prsi na cenich. Kdyz vyleze vycura se a hned maze domu :D Koupat se v mori to ona miluje, ale dest teda ne.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Ne všichni labíci milují

Ne všichni labíci milují déšť:oD Tolek například nesnáší, když prší..jak mu začne kapat na hlavu, tak sklopí uši a je rázem někde mimo..sice jde, ale pořád přemýšlí, jak a kam by se mohl schovat:oD

Ale o pláštěnce ani neuvažuji..jen ať si chlapec zvyká:o))

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ja dokazu pochopit, ze nekdo

Ja dokazu pochopit, ze nekdo plastenku pouziva, ne kazdej ma cas po kazdy prochazce psa/y do sucha vytirat. Pripadne u psu nemocnych (a staci treba "jenom" dkk) je taky dobra, aby pes nepromokl a nezably ho kosti, a samozrejme stary psi.

veronika & retrívři v útulcích

 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Pokud je to jen z obavy, aby

Pokud je to jen z obavy, aby pes nenastydnul, tak mi to u LR přijde jako zbytečnost. Něco jiného je staré nebo nemocné zvíře.

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Já dávám Darince pláštěnku

Já dávám Darince pláštěnku taky, a to pokud prší silně a já jdu do práce, a než abych ji pak půl hodiny sušila, a tím ji ošidila o kus venčení, tak se vrátíme nadoraz, pejsa je relativně suchá a stačí jen osušit hlavu a tlapky. Vynikající je to i na bříško, které díky pláštěnce zůstane krásně suché.

Pokud jsme někde na výletě, tak ji nechám jen tak, ne, že by déšť zrovna milovala, ale dělá jí dobře na srst, je to přirozená hydratace a pak má dlouho úplně úžasný kožich.

Jinak, kdo dává pravidelně kloubní výživu a pak nechává psa klidně moknout, hlavně při studeném počasí, tak si trochu protiřečí. Záda a následně kyčle tím trpí, i když jsou to labíci.A zvlášť, když jsou obecně na kyčelní klouby choulostiví všichni.

Mám známého, jehož pes (labrador x malamut) má těžkou dysplazku DKK, před pár lety mu několik vetů nezávisle na sobě řeklo, že buď umělý kloub nebo se pes v 5 - 6 letech nepostaví na nohy. Pak mu jeden poměrně mladý doktor poradil kloubní výživu, žádné schody, skákání a v žádném případě nenastydnout na páteř a udržovat páteř a kyčle v suchu a relativně v teple. Takže mají návlek, zespoda filcový a zeshora nepromokavý, do deště, do zimy a na hory do sněhu. No, a psovi je 8 a půl roku a běhá velice slušně a bolesti jen minimální.

Takže já na pláštěnce, pokud je silný déšť, zvlášť když je chladno, nevidím nic směšného.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Stránky