Letní výcvikový tábor - zkušenosti?

34 příspěvků / 0 nových
Poslední
Luc
Obrázek uživatele Luc
Offline
Viděn(a): 9 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.11.2009
Letní výcvikový tábor - zkušenosti?

čaute, nemáte někdo zkušenosti s letními tábory? Zatím jsme objevila zajímavou nabídku na tomto webu http://skola.kynolog.cz/ , ale budu ráda, když někdo dáte další doporučení... BTW, nemám s kým jet krom pejska, tak kdybyste se někdo chtěli přidat v nějakej volnej termín, tak to bude fajn :)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
nektery tabory sou ok, ale

nektery tabory sou ok, ale musis vybirat. Zrovna tu instituci, kterou si nadhodila, tam bych byla sakra opatrna. Mam info, ze tihle nalakaj lidi na nejaky aktualni vycvikovy tema a pak predvadej ruzny veci, ale rozhodne se neslucujici s metodikou konkretniho vycviku. Konkretne mluvim o vycviku s klikrem. To se tedka rozmaha jako blazen, cehoz se nakej chytrak chopil s tim, ze to bude vyucovat. Avsak nevim, jestli vyucujici si neprecetl ani zaklad, v cem to spociva, nebo jestli to nerekl zakum, kazdopadne vysledkem je splacanina nekolika metod, vcetne kontrastu, a za to se psu klika! Pokud nekomu, kdo videl absolventa klikr vycviku u tehle lidi, reknu, ze mam psy na klikru, tak se smeje, az se za bricho popada, co sem to za za idiota, nebot tam delaj psy kontrastem, a za dobre udelanej cvik klikaj  (coz je uplne a naprosto spatne!), takze to je jen kontrast s klikanim, coz nefunguje, takze ti psi neposlouchaji a delaj si z panecku leda dobry den!! Palec dolu

 

http://www.youtube.com/watch?v=SgRLaiOcxBc, viz toto video, kde je na konci ten nebohej bojacnej madar vyskubavanej za to, ze se boji, pak ma povel sedni - skub -povel- skub- sednuti- klik - odmena, coz me hlava nebere a takhle se to nedela!

 

A aby zas nedoslo ke konfrontaci, toto video ma svym webu vyse zminena skola linknuty, takze asi se za nej nestydi, a pisu svuj nazor a osobni zkusenost s lidma, ktery ty ucastniky videli, tak snad to nebude zas nakej problem.

 

Ale abych jen nekritizovala - nebala bych se jet podivat na tabor s  Petrou Florschuetz, K. Masilkovou, M. Klimesovou, Katjou Taminnen, P. Urbanem, atd atd. zalezi na tom, co tam chces delat.

veronika & retrívři v útulcích

 

nikolp
Obrázek uživatele nikolp
Offline
Viděn(a): 6 let 7 měsíců zpět
Registrace: 9.4.2010
Luc ja som tam bola minuly

Luc ja som tam bola minuly rok v lete na tyzden a potom este na predlzenych vikendoch a tento rok idem znovu zaciatkom leta na tyzden pre retriverov a koncom leta na vodny tyzden ... to, ze sa tam opakovane vraciame jasne dokazuje, ze sa nam tam paci Mrk z nasej strany naozaj velka spokojnost ...

N&P

Luc
Obrázek uživatele Luc
Offline
Viděn(a): 9 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.11.2009
No, přiznám se, že clicker mě

No, přiznám se, že clicker mě tolik moc neohromil, abych pravdu řekla (ale neříkám, že to je špatzná myšlenka, jen souhlasím s Tebou, že je využívána tahle metoda mylně mnohými lidmi), já chtěla jet na všeobecnej tábor na poslušnost. Tam teda clicker zmíněnej ale nebyl.... Každopádně já zkrátka bych ráda jela někam, kde bude vícero psů pohromadě, něco se třeba  přiučíme, poznáme nový lidi  a pesany, eventuelně nám budou řečeny chyby, které děláme...

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
mym dlouhym prispevkem sem

mym dlouhym prispevkem sem myslela to, ze kdyz nekdo neni schopen pretlumocit zakum 3 jednoduchy zelezny pravidla CT, tak bych asi mela strach, co provedou s ostatnima metodikama. Takze bych spis mela obavu, aby mi tam nejaky chyby nekdo nenaflakal jeste dalsi. Myslim, ze konkretni priklad mame hned pri ruce, bohuzel :-(

 

Vybirala bych si podle trenera, zel spousta akci uz je plna (resp sou plny uz od ledna / unora). Pokud nejakyho znas, tak s nim, pokud ne, tak bych hledala spoustu referenci od lidi. Pokud chces jen tak neco, aby se pes nenudil, tak je to skoro jedno kam, pokud chces cvicit podle nejakyho zkusebaku, tak se vyber hnedle zuzuje. kazdopadne si stuj za svym a nenech si na psu delat neco, co se ti prici.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Konkrétně se školou kynolog

Konkrétně se školou kynolog zkušenost nemám. Poznala jsem několik lidí osobně, kteří v této škole trénují nebo trénovali atd. Lidičky jsou to úžasní, ale co jsem viděla na videích, tak pokud takhle vypadá cvičení na pobytové akci, v tom případě pěkně děkuji. Něco tak otřesného jsem ještě neviděla. Trénink se nedrží žádné metodiky, nemá hlavu ani patu a sama výcvikářka nejde příkladem, jak by práce se psem měla vypadat. Toť můj názor utvořený jen z videí od jednoho účastníka. 

Další věcí je, že jeden žák této školy, se kterým jsem debatovala, tvrdí, že škola učí, pokud se dva psi spolu pustí do bitky, tak člověk do této bitky nezasahuje, majitelé psů odchází od místa bitky co nejdále od psů a čekají, až psi bitku dle svého uvážení ukončí a vrátí se k psovodům. Tohle je pro mě třeba zásadní informace, kterou nejsem ochotná akceptovat. Nikdy. S tímto přístupem nesouhlasím.

Dříve jsem jezdila na pobytové akce výcvikové školy K-9. Odkaz: http://www.psiskola-k9.cz/INDEX5.HTM Netuším, jestli ještě něco takového pořádají. Na své dřívější nároky jsem s těmito akcemi byla spokojená. K psům se chovají hezky a trénují sportovku, někdy přidávají i jiné možnosti. 

Vždy je to o konkrétním výcvikáři. Nelze je všechny házet do stejného pytle a říct, že konkrétní škola je dobrá. Vždy je dobrý nebo nevhodný jen konkrétní trenér (výcvikář).

Pak bych měla doporučení jen na konkrétní trenéry, co připravují na lovecké zkoušky nebo WT. Z klasické poslušnosti už mě nikdo nenapadá. 

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

Luc
Obrázek uživatele Luc
Offline
Viděn(a): 9 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.11.2009
Díky za komentáře... Bitky

Díky za komentáře... Bitky mezi psama taky nepodporuju, že by člověk měl stát bokem někde, vyloženě se mi to příčí.  Já pohledám nějaký reference, kdybyste kdokoliv ještě krom Veroniky něco doporučili, sem s tím, prosím :)  Já   ještě juknu na stránky Rudy DEsenskýho, jestli třeba něco nepořádají na Vlčárech :)

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Tak nevím,jestli zrovna

Tak nevím,jestli zrovna agility, obedience nebo dogdancing bys chtěla zkusit , ale spousta lidí si pochvaluje táboty v Herolticích se Šimonou Drábkovou, jen nevím,jestli už nemá plno, chtělo by to jí napsat , simona@hafbezobav.cz pokud bys měla zájem a ona by Ti písla víc a poslala propozice.

28.6.- 4.7.- agility pro pokročilé plus zaměření na zlepšení fyzické kondice a orientace na parkuru
4.7- 10.7.- agility plus dogdancing pro pokročilé (zkoušky DD)
11.7.- 17.7. - agility
18.7.- 24.7. - agility a obedience
25.7.- 31.7. - agility
1.8.-7.8. - agility a poslušnost (příprava na ZOP, ZZO, ZPU1 - možná budou i zkoušky)
8.7.- 14.8. - agility a dogdancing (zkoušky DD)

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

seo
Obrázek uživatele seo
Offline
Viděn(a): 9 let 5 měsíců zpět
Registrace: 31.7.2009
ráda bych se vyjádřila k

ráda bych se vyjádřila k příspěvkům... hlavně toho ohledně klikru

zmíněná slečna trenérka již v této škole neučí, částečně pro špatné vztahy s ostatními, částečně pro jiné důvody. výchovu jejího vlastního psa ponechejme stranou. taktéž zmínené video z klikru pochází z této doby.

klikr teď učí jiná trenérka, která má 9 zkoušek a byla 4. na ME a MČR v dogdancingu, k jehož cvičení používá klikr. takže tolik ke klikru.

 

další zmiňované video není organizovaná bitka psů. mnoho problémových psů, z nichž některé vidíte na videu "bylo odejito" z různých cvičáků, protože na ně výcvikáři neměli zkušenosti ani trpělivost, majitelům odporučovali vrácení do útulku, elektriku, ostnáče, nepustit psa nikdy v životě z vodítka a podobné věci. nesoudila bych psy na první pohled z videa pokud neznám jejich minulost. a že na víkendy pro "problémové" psy jezdí psi s velmi zajímavou minulostí.

pokud se na videu podíváte pozorněji, zjistíte, že probíhá poněkud drsnější hra dvou samců (velký kříženec a borderák). ostatní psi se zapojují pouze štěkáním kolem a "prudí". po přivolání se všichni rozejdou ke svým majitelům. zmínění dva hoši se potkali tehdy poprvé, výrostci v pubertě, oba se silným egem.  

pustit psa do takovéto smečky je zcela dobrovolné, pokud si netroufáte nikdo vás nutit nebude. většinou se tvoří skupinky podle toho jak si psi padnou do oka. nikdo ani nepracuje na tom, aby rvačku uměle vyvolal, aby bylo co natáčet. předpokládám, že i vaši pejsci když se poprvé potkají se seznamují a někteří dominantní samci i drsnějším způsobem.

 

závěrem bych doporučila se např. přijet podívat, nesoudit podle videa, které ukazuje jen velmi malou část toho, co se o víkendech a na táborech děje. za celou dobu fungování školy odjeli předčasně a nespokojeni pouze dva lidé z těch asi 450ti co na akcích byli, což také o nečem svědčí.

 

seo
Obrázek uživatele seo
Offline
Viděn(a): 9 let 5 měsíců zpět
Registrace: 31.7.2009
u školy K-9 jsem se byla

u školy K-9 jsem se byla osobně podívat na výcvik, když tam chodila kamarádka s dogou. asi by se mi nechtělo dávat 150Kč na hodinu v kurzu za to, že se jeden týden učí sedni, druhý lehni a pokud to umím nemám možnost se posunout někam jinam. kdo měl pomalejšího nebo rychlešího psa musel se přizpůsobit průměru. náhradní varianta pokud cvik umím neexistuje, můžu jít domů, prachy za hodinu propadají.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
To co bylo vidět na videu mi

To co bylo vidět na videu mi jako drsnější hra ani seznamování nepřišlo..černý pes šel tvrdě po borderce a kdyby neměli oba košíky,bůh ví,jak by to dopadlo...pokud by borderák byl můj,tak jako panička už dávno zasahuji,protože bych neměla zájem na tom,ztratit jeho důvěru jako vůdce smečky...pes slabší povahy na místě toho utiskovaného by se mohl sesypat a celý život by z něj už agresi vůči jiným psům nikdo nedostal...udělat tohle někdo mému psovi,tak se se zlou potáže...takové metody naprosto nejdou dohromady s budováním vzájemné důvěry a respektu,který by vůči sobě měli všichni ve smečce mít(člověk a jeho psi)

Stránky