Letní výcvikový tábor - zkušenosti?

34 příspěvků / 0 nových
Poslední
seo
Obrázek uživatele seo
Offline
Viděn(a): 9 let 5 měsíců zpět
Registrace: 31.7.2009
to je opravdu velmi plodná

to je opravdu velmi plodná debata. no zakočíme ji tak jako jsme zakončily všechny co tu na téma školy proběhly.

kdo chce přijet přijede, kdo nechce je to jeho volba.

bylo by statisticky zajímavé udělat výzkum proč je 450lidí spokojených a vrací se a 2 ne.

 

a netuším proč vám Veroniko leží v žaludku pořád nějaké zkoušky s háravkami, které škola nepořádala.

a o dalším a dalším se můžeme pobavit zase někdy jindyHlasitÄ› se smÄ›ju

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
zajímavé by podle mě spíše

zajímavé by podle mě spíše bylo, kolik lidí si váš kurz zaplatilo znova, nebo s vámi jelo na další tábor...


seo
Obrázek uživatele seo
Offline
Viděn(a): 9 let 5 měsíců zpět
Registrace: 31.7.2009
takovou statistiku zatím

takovou statistiku zatím nikdo nedělal, ale díky za tip, i mě by to zajímalo, zadám to jako podnět. ale cca to jde vidět i z fotek z akcí, spousta psů se opakuje.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
To by mě taky zajímalo ... a

To by mě taky zajímalo ... a hlavně by mě zajímalo,jestli jsou psi,kteří by jen podle vašich metod začali vycházet s jinými psy bez problémů ... někteří odsud na vlastní kůži,nebo spíš kůži svého psa pocítili zuby jednoho vašeho odchovance...být majitelkou toho psa,tak si snad od vás nechám proplatit škody,které můj pes pod vaším vedením způsobí ... navíc těm lidem to připadá normální a některým dokonce k smíchu jak bylo vidět na videu...nechtěla bych nikoho od vás potkat se psem na louce...

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
no zakočíme ji tak jako jsme

no zakočíme ji tak jako jsme zakončily všechny co tu na téma školy proběhly

 

jiste, takhle sme to na starym ML uz jednou zakoncili, vy se slovy, at se vsichni misto internetovych pomluv prijedou podivat, na cez sem odepsala, ze nedam tolik prachu za nejistej vikend s nejistym trenerem a byla sem oznacena za ignoranta, co pomlouva schopny trenery. A tu mas certe kropac!, kdyz trenerka prokazala sve kvality, tak ste i vy uznali, ze nestala za nic.

 

nějaké zkoušky s háravkami, které škola nepořádala

 

ale skola prece poradala vikend predtim nejakej pobyt, ne?  Nebylo tady povinnosti skoly rici vudcum, ze ty s haravkama muzou jet domu, neb na zkousky nastoupit nemuzou? Nebo ta harava Nora nebyla vase zacka? Nebo vy ste o jejim harani nevedeli?

 

a o dalším a dalším se můžeme pobavit zase někdy jindy

 

sem rada, ze nezavrhujete dalsi debaty :-D Navrhuju temata: Klikr neni jen krabicka s pliskem, Klikrtrenink neni jen klikani za spravny cvik, Klikr se pouziva vsech oblastech vycviku, ne jen v kravinach typu dogdancing, Pri CT na psa nesahame, Jak resit agresi protiagresi, Kterak udelat z normalniho psa vystresovanou trosku, O narizenich CMKU, Harani versus zaplaceny pobyt, Trener musi mit zkusenosti s vycvikem podminkou, ne jako preferenci, a myslim, ze bysme jeste par temat nasli :-)

 

Drzim palce vasim frekventatum a velmi se primlouvam za to, aby se tem, co se ucili spatne metodice, dalo aspon nejak vedet, vzdyt jim to absolutne nemuze fungovat a za svy prachy si zaslouzili neco jinyho.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
seo napsala: u školy K-9 jsem

seo napsala: u školy K-9 jsem se byla osobně podívat na výcvik, když tam chodila kamarádka s dogou. asi by se mi nechtělo dávat 150Kč na hodinu v kurzu za to, že se jeden týden učí sedni, druhý lehni a pokud to umím nemám možnost se posunout někam jinam. kdo měl pomalejšího nebo rychlešího psa musel se přizpůsobit průměru. náhradní varianta pokud cvik umím neexistuje, můžu jít domů, prachy za hodinu propadají.

 

Nyní už bych na K-9 cvičit nešla. Mé nároky se změnili, ale jako začátečník, neználek jsem byla spokojená. V této škole trénovalo (trénuje) několik výcvikářů. U mé výcvikářky jsem se nesetkala s tím, že bych se jeden týden učila sedni a druhý týden učila lehni. Když jsme cviky zvládali, automaticky jsme postoupili do "šikovnější" skupinky atd.

Lenka, Danny a Kip z Brna

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Seo napsala: pokud vy

Seo napsala: pokud vy necháváte psy, kteří se chtějí seznámit (i tím, že po sobě navzájem skáčou) pouze na vodítkách je to také vaše věc. nikdo nebude odsouzen pokud bude svého psa vodit stabilně na vodítku. takový pes ovšem moc nadešný z tábora nebo víkendovky nebude.

Mě osobně ani tento způsob (na vodítkách) seznamování psů nesedí. Navíc můj pes se seznamuje až ve chvíli, kdy já chci, ne kdy chce on. Vždy mám u sebe desinfekci a telefonní číslo na nejbližší pohotovost, ale ráda bych se dožila situace, kdy ani jedno nebudu potřebovat. Nejsem zastánce jakéhokoliv násilí, ani mezi psy. Vzhledem k tomu, že to bez rvaček jde, nevidím důvod proč to tedy nedělat jinak.

 

Seo napsala: milá slečno Jackey, problém je v tom, že na tyto akce nejezdí pouze socializovaní psi. oni ti nesocializovaní se to taky někde musí naučit a v Praze v parku to asi nebude. co byste tak s těmi nesocializovanými chtěla dělat? nechat je utratit, protože nějaký majitel před těmito majiteli to zvoral? tak ty psy zahodíme a nebudeme se pouštět mezi ostatní? když je cvičáky odmítali a nechtěli s nimi mít nic společného?

ale oni jejich majitelé chtějí aby se ti jejich psi uměli chovat, proto na takovou akci přijedou.

V jádru pudla je mi osobně úplně jedno, jak se kdo rozhodne vychovávat svého psa. Až do chvíle, kdy jeho výchova začne zasahovat do mé. Nejsem žádný odborník na „nevychované“ či snad „problémové“ psy, takže k postupu na cvičišti se vyjadřovat nechci. I když s ním nesouhlasím. Potíž vidím někde trochu jinde. Problém vidím ve studentech školy kynolog, kteří vidí „drsnou hru“ na cvičáku (často mají minimum informací) s tím, že je vše naprosto v pořádku a pak jdou do onoho pražského parku, pustí psa bez košíku a ten pes se chová tak, jak má ve zvyku. V této chvíli se jedná o střed zájmu. Můj pes, který je naučen, že se s žádným (ještě k tomu úplně cizím) psem rvát nebude, se od psa odvrací a odchází pryč. Zatím co ho ze zadu „rvací“ pes napadne. To je špatně. Existuje milión způsobů jak vychovávat psa, ale vše má své hranice.

Lenka, Danny a Kip z Brna

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Pokud chci nesocialzovaného

Pokud chci nesocialzovaného psa (nebo jen namachrovaného puberťáka), naučit se chovat k ostatním psů, nevezmu ho mezi další nesocializované nebo namachrované psy. Vezmu ho mezi psy, kteří se chovat umí a konflikty neřeší agresí. Zároveň tam ale jako šéf musím stále vystupovat jako autorita já, aby se pes naučil,že jeho nesprávné chování neschvaluji a neohrozila jsem ostatní psy,kteří jsou v tom nevině. V jakémkoli případě pokud nechám psy navolno,ať se nějak porovnaj, povede to jen k tomu, že se pes naučí věci řešit sám - pokud vyhraje,bude se cítit jako king a machrovat dál, pokud se chová agresivně z nedostatku socializace nebo ze strachu, bude v tom nadále pokračovat, protože bude vědět,že mu nepomůžu a nejjistější je získat výhodu - zaútočit jako první. Tak nebo tak nepovede to nikdy ke kýženému výsledku - psovi,kterého můžu bez obav nechat se seznamovat s druhými psy, hrát si s nimi a navolno běhat.

Jana a smečka

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Ohledně škody K-9, tam se

Ohledně škody K-9, tam se hodina platila (příp. zaškrtla v permanentce), až po absolvování tréninku, takže pokud ho člověk neodcvičil, peníze mu nemohly propadnout. Nikdy se neučila pouze jedna věc za hodinu, naopak se nedělala jen klasická poslušnost pořád dokola..

 

Ohledně zmíněné školy kynolog - ať si každý cvičí kde chce, jak chce a s kým chce. Já jen budu doufat, že nepotkám žádného absolventa této školy, který nechá svého psa, aby se seznamoval na vlastní pěst a vyřizoval si účty sám. Nechci se přidat do řad majitelů pokousaných psů díky přístupu, který je na výcviku učí..

lištička11
Obrázek uživatele lištička11
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 28.10.2009
Škoda že nejsou tábory i pro

Škoda že nejsou tábory i pro psíky s dysplazií, kde by byl nějaký ozdravný program...AndĂ­lek myslím, že by to možná bylo dobrý

Alonso 6.5.2009 a panička Lucie

Praha-východ

Stránky