v tom odkaze to také oddělují.....a není to fuk? stejně co člověk, to jiný názor, a ti, co to budou číst, si budou zase myslet své .....ale já bych to oddělila
Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)
V tom minulém je odkaz na poradnu Ústavu pro jazyk český, kde jasně píšou, že to lze psát tak i tak, podle významu. A že málokdo to dokáže správně rozlišit ;-)
v tom odkaze to také oddělují.....a není to fuk? stejně co člověk, to jiný názor, a ti, co to budou číst, si budou zase myslet své .....ale já bych to oddělila
Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)
Vsuvka to právě není, čárka patří jen před to resp.
Ještě je možné konzultovat autoritu nejvyšší - poradnu Ústavu pro jazyk český.
www.calenzana.estranky.cz
Však na ni jsem právě o pár příspěvků výš dávala odkaz. Podle nich tam ta čárka za být může, ale nemusí. Já osobně bych ji tam nepsala.
Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)
Napsala bych to takto:
Před zahájením vodoprávního, resp. stavebního řízení, budou majetkoprávní vztahy definitivně smluvně uzavřeny.
A nebo takto:
Před zahájením vodoprávního, resp. stavebního řízení budou majetkoprávní vztahy definitivně smluvně uzavřeny.
Ale určitě ne takto:
Před zahájením vodoprávního, resp. stavebního, řízení budou majetkoprávní vztahy definitivně smluvně uzavřeny.
A fakt by mi zajímalo jak je to správně
Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry)
Ty moje příspěvky jsou neviditelné? :-D
V tom minulém je odkaz na poradnu Ústavu pro jazyk český, kde jasně píšou, že to lze psát tak i tak, podle významu. A že málokdo to dokáže správně rozlišit ;-)
Aha, díky, ten výklad pod tím druhým odkazem je dokonalý.
www.calenzana.estranky.cz
waw , asi jsi neviditelná, ale po upozornění už tě tam vidím
Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry)
Že já takovéhle věci vůbec řeším - jak říká náš šéf, stejně ty zprávy nikdo nečte .
Takže z toho co píšete a co jsem vyčetla (viz odkaz od waw), je to vlastně úplně jedno, jak se to napíše, může to být s čárkou, i bez čárky ....
Nejvíc se mi teda líbila ta věta úplně na konci: Pokud jste zde nenalezli odpověď, pošlete nám dotaz e-mailem.
Děkuji všem za pomoc, nakonec jsem to tam napsala tak, jak psal Mmartin a už se v tom radši nebudu šťourat .
Ála a Madla
Alčo - máš chytrýho šéfa ;o)
Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov
A už jsou první fotečky štěníků
Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)
Stránky