Péče o srst

303 příspěvků / 0 nových
Poslední
Kathy5
Obrázek uživatele Kathy5
Offline
Viděn(a): 9 let 6 měsíců zpět
Registrace: 3.5.2010
Všechny Vás moc zdravím, mám

Všechny Vás moc zdravím, mám taky dotaz ohledně srsti. Poslední dobou cca 3 týdny se Čaky začala dost drbat. Jdeme třeba na procházku a ona si sedne a musí se podrbat a o to né jednou, vypadá jak kdyby měla blechy, ale je odčervená a nastříkaná frontlinem. Myslela jsem si, že to má z obojku, ale dělá to často i doma, trochu má taky lupy, ale ne moc. Četla jsem někde na stránkách, že by to taky mohlo být ze stresu - asi před měsícem jsme museli nechat uspat naší druhou labradorku (17 let), tak nevím, jestli Čaky na to nějak tímto reaguje. No, koupila jsem ještě antiparazitní šampon, tak ji chci vykoupat, třeba to zabere. Tak jestli máte nějaký nápad, co s tím, tak budu vděčná.

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Nezměnili jste třeba i

Nezměnili jste třeba i krmení? Pokud to dříve nebylo, je klidně možné, že je to ze stresu kvůli odchodu té druhé fenky...ale taky to může být reakce na ten postřik, pokud jste ho dříve nedávali..takhle se to těžko identifikuje:o)

Kathy5
Obrázek uživatele Kathy5
Offline
Viděn(a): 9 let 6 měsíců zpět
Registrace: 3.5.2010
Krmení má pořád stejné, ve

Krmení má pořád stejné, ve stravě jsme nezměnili vůbec nic. No, umyla jsem ji tím šamponem a jak předtím měla málo lupů, tak teď to je děs.

 

frencis
Obrázek uživatele frencis
Offline
Viděn(a): 9 let 5 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2009
Jo mám ho taky super věc

Jo mám ho taky super věcPalce nahoruSmÄ›ju se

Zuzkah
Obrázek uživatele Zuzkah
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 dny zpět
Registrace: 17.9.2009
Prosím holky o radu, Bellča

Prosím holky o radu, Bellča je černá labina, má vždy krásnou lesklou srst, dáváme losový olej i tablety. Je to měsíc co začla šíleným způsobem línat....srst se strašně zhoršila, je tvrdá, ošklivá,ale co mě děsí nejvíc, má někde hledé fleky, hlavně na sluníčku to je vidět.... Jsou ji dva roky....a tohle má poprvé. Nesetkala jste se s tím prosím některá?

Jinak se srstí problém nemáme, má ji krásně samočistící, vždy bez problémů a teď tohle... :( Moc děkuji za každou radu

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Mně se Darča taky přebarvuje,

Mně se Darča taky přebarvuje, třeba před měsícem byla téměř antracitově černá a od minulého týdne je místy zabarvená do hněda, průběžně několikrát do roka se takhle barevně mění Směju se. Netuším, čím to je, jestli nějakou příměsí v granulích nebo slunečním zářením, že se jí srst jakoby "vyšísuje", protože víc do hněda bývá v létě.  Ale nijak to neřeším.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
moje nejstarsi cuba je kazdy

moje nejstarsi cuba je kazdy leto skoro cela nahnedla, v zime zase uhlove cerna. Mladsi cuby maj v letni srsti sem tam vysislej flek. Taky to neresim, je to jen esteticky.

veronika & retrívři v útulcích

 

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Můžete mi doporučit nějaký

Můžete mi doporučit nějaký vhodný kartáč a hřebínek pro štěňátko? Aby byl dobrý už pro 7-8 týdenního prcka, ale potom i pro dospělého. Třeba z těchto stránek: http://www.spokojenypes.cz/ Díky

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Labradoří mimino není potřeba

Labradoří mimino není potřeba česat, snad jen v rámci zvykání na manipulaci a péči - na to ti stačí jakýkoliv lidský hřeben nebo kartáč (samozřejmě ne s ostrými hroty, aby to prckovi nebylo nepříjemné).

Na dospělou psinu používám na vyčesání podsady furminátor a na krycí srst takovou tu gumovou "rukavici" s výstupky. Ale to uvidíš, co vám bude vyhovovat, navíc každý labík může mít trochu jiný typ srsti.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
také máme furminátor a tu

také máme furminátor a tu gumovou rukavici obě věcičky jsou moooc šikovné.Po dnešku se Debb divím že má ještě chlupy.česala jsem jí 3x.jinak češem jen 1x deně .líná nezkutečným způsobem a kdo má pesana v bytě tak asi ví jak to chodí...jedno oklepání a byt je zamořený chlupama..kdy tohle už zkončí..máme chlupy všude syna stále obírám protože se po Debb válí je postižený takže mam dvě chlupaté kuličky v bytě HlasitÄ› se smÄ›ju

Stránky