Péče o srst

303 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Nevěděla jsem, že se jedná o

Nevěděla jsem, že se jedná o štěně, u dospělého psa by to mohlo být jak zaznělo výše z přesrstění, ale u takto malého štěněte nikoli. Drbání bych spíš přisuzovala přecitlivělosti na určitou složku v granulích, ale dva týdny je málo na posouzení. Nicméně nebála bych se volit nějaké jehněčí, je pro citlivější psy. Ale vzhledem k tomu, že je to opravdu jen při česání, tak bych vyčkala. Olej bych vmasírovala do srsti - ten norkový. Do jídla bych v tomto věku spíš zatím nedávala. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Nás taky lupy trápí poměrně

Nás taky lupy trápí poměrně často, jak už tu zaznělo, při každém přelínávání je to hrůza! Někdy je dost těžké určit, zda jde opravdu jen o běžné přelínávání, nebo zda je příčina jinde. Po několika takových příhodách, kdy Darča měla srst samý lup a vypadala jak nemocná prašivinou, a to několikrát do roka, a po návštěvách na veterině, jsem si víceméně už zvykla. Při poslední "prašivince" jsem k vetovi už ani nešla. Granule má kvalitní a sedí jí po všech stránkách, takže stravu jsem vyloučila. Začala jsem přidávat do jídla střídavě olej nebo Roboran, do nejpostiženějších míst jsem párkrát vmasírovala trochu norkového oleje a vyčesávala, vyčesávala a vyčesávala. Po měsící je zase dobře, srst je pěkná a skoro bez lupů.

Už jsem se s tím smířila, že Darča má prostě problematickou kůži, citlivou na všechno možné a hlavně asi na počasí. Možná má i nějakou poruchu metabolismu vitamínů a minerálních látek, takže jich občas může mít nedostatek. Každopádně neznám v našem okolí žádného psa, včetně těch krmených Frieskis apod., co by měl takové problémy a co by přelínával několikrát do roka.

Ještě chci zkusit ty pivovarské kvasnice.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
A jak často češete? Takhle

A jak často češete?

Takhle malé štěně ještě nelíná a srst se nijak dramaticky taky nemění,takže bych česala jen tak,aby si na tu manipulaci zvyklo a na to vám stačí klidně jednou za měsíc:o) Já jsem třeba Trinity nečesela nijak pravidelně až do 9 měsíců,kdy poprvé začala měnit srst...na zbavení prachu stačí přejet vlhkým hadrem a jinak bych to nijak nehrotila..ono někdy méně je více:o)A pokud češete časteji,jen tím můžete vyvolat to drbání,lupy apd.

Možná se mnou ostatní nebudou souhlasit,ale podle mě je časté česání spíš na škodu...já ani normálně své dvě fenky nijak často nevyčesávám,tak jednou týdně...v období línání je to samozřejmě jiné,ale taky to není tak dramatické...Labrador je přece samočistící:o)))

strafa5
Obrázek uživatele strafa5
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 21.9.2010
aha,my právě česali jednou

aha,my právě česali jednou týdně,tak přestanem,teď dáváme doporučený norkový olej a vet nám dal roboran,abysme mu s tím cukrovali jednou denně krmení,tak uvidíme,jěště že vás tu máme a můžem se tu na vše zeptat Mrk 

strafa5

Franta,Verča a J.T. (8.7.2010)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
strafa5 - a to vám dal

strafa5 - a to vám dal roboran pro štěňata?Nebo který??

Já osobně bych se jakýmkoliv multivitamínům vyhnula,krmíte kvalitním krmivem,tak to není potřeba..naopak to může být i na škodu:o/

Pokud máte pocit,že je potřeba kvalitu srsti zlepšit,kupte biotin se zinkem,ale i tak si myslím,že je to ještě zbytečné...pokud se lupy nepřestanou tvořit,může tu být jiný problém,jako třeba potravní nesnášenlivost..ale pro začátek bych spíš přešla na nějaké senzitiv granule..stačí vyměnit kuře za rybu,jehně apd. ale to nemusí být váš případ..obecně se štěnda více drbou( reakce na obojek apd) takže pak ty lupy jsou jasné...a obvzlášť u tmavého psa to více pozorujete:o)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
strafa5: Ještě mě napadlo -

strafa5:

Ještě mě napadlo - čím češete? Jestli je to nějaký hřeben nebo kartáč s ostrými hroty, tak by to myslím mohlo být i jenom z podráždění nebo poškrábání kůže...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

strafa5
Obrázek uživatele strafa5
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 21.9.2010
česali jsme takovým tím

česali jsme takovým tím drátkovým kartáčem,teď jak jsme přestali,lupy jako by zmizeli. Co se týče roboranu,ano je pro štěňata,nyní má srst lesklounkou,no fešák Mrk

Franta,Verča a J.T. (8.7.2010)

Ginna
Obrázek uživatele Ginna
Offline
Viděn(a): 9 let 3 měsíců zpět
Registrace: 10.2.2009
Nejlepší co existuje na trhu

Nejlepší co existuje na trhu - já svoje holky taky trimuju pilkou.

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
nenasla som zrovna temu o

nenasla som zrovna temu o starostlivosti o vysuchane lakte, ale co s vylezanou srstou na laktoch. Myslela som si ze v zime to trochu dorastie ale nie. Co je najlepsie na tieto lysiny. Pocula som ze natierat indulonou, potom druhy tvrdia ze nie, lebo koza moc zmakne. Na vystavach to pekne zatru fixou a je to. Uz som si sice na to zvykla ale esteticke to na prvy pohlad asi nie je.

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Jestli myslíš takové ty

Jestli myslíš takové ty otlaky, tak těch se asi úplně nezbavíš, pokud pes třeba raději leží na tvrdém...mě se jich povedlo zbavit díky mastičce Dr.Maggie od Alavisu, ale pomáhá i kalciová mast...a pak jsem taky pořídila dry bedky a aspoň trochu ho omezuju v tom,že ho posílám lehat si na pelíšek.

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Stránky