Nežravec

24 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Nežravec

Přestože jsme na webu LR, pro které by mělo být typické pažravství, tak statistika našich pejsků říká něco jiného. Spousta jich si prošla, nebo právě prochází obdobím nechutenství. Ofrňují se nad miskou, kterou by ještě před pár měsíci vylízali do lesku a čistoty a občas působí dojmem, že klidně pojdou hlady, hlavně, když nebudu muset "ten blaf" pozřít. Jak na ně vyzrát? Jak toto období překlenout? Co pomohlo, nebo pomáhá Vám?

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
U nás tohle období také

U nás tohle období také proběhlo, bylo asi tak mezi 9.měsícem a rokem. Pomohla trocha vlažné vody do granulek a když se na to podívám zpětně, tak změna granulek.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

Kačulik
Obrázek uživatele Kačulik
Offline
Viděn(a): 8 let 5 měsíců zpět
Registrace: 19.8.2008
Nám někdy pomohl kuřecí

Nám někdy pomohl kuřecí vývar, když už ani to né tak třeba vynechání jedné dávky, ale nakonec jsme stejně byli donuceni změnit značku.

Kača a Sanynka (http://sanypes.netstranky.cz/) (23.6.08)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Nenechavat misku s jidlem k

Nenechavat misku s jidlem k dispozici celej den, nepodavat nic k jidlu pres den a nenechat psa zahalet. Vim, ze mi urcite nekdo namitne, ze prave ten jeho pes byl schopen nezrat 3/ 4/ 5 i klidne vic dni, ale vzdycky sme nakonec prisli na to, ze se pes si chodi na zradlo jinam (rodice, partner/ka, odpadak, miska jinyho domaciho zvirete apod), takze obycejny granule sou nudo. Rozhodne bych neustupovala psi rozezranosti pridavanim konzerv do granuli, krmenim z ruky nebo vymenou granuli. Ale to je kazdyho vec.

veronika & retrívři v útulcích

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Nám pomohlo vydržet:o) Ale

Nám pomohlo vydržet:o) Ale Triny to měla spojené s hormony,takže jsem občas třeba lžičku konzervy(jen aby to vonělo) dala,ale žádné litování apd.Dostala misku a co snědla do dvaceti minut,to snědla,zbytek jsem jí vzala...nestalo se mi,že by vynechala víc jak jedno krmení a jsem ráda,že už to snad máme za sebou:o)

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
My si obdobím nežravosti

My si obdobím nežravosti procházely loni v létě, kdy jsem Darču převáděla na dietní granule Eukanuba a měla jsem od veta přísný zákaz do granulí cokoliv přidávat, vyjma trochy vody a oleje Dermanorm. Řeknu vám, byly to teda nervy, nervy a zase nervy...Jsem rozzlobený Cca 10 dní se tomu Dara zuby nehty bránila a téměř nežrala. Vydržela 2 dny bez jídla, třetí den do granulí jen zobla a to se několikrát opakovalo. Byly jsme v té době na chatě, kde mi chodila vyžírat staré zbytky z kompostu (nic nového jsme tam kvůli ní nepřidávali). I jsem si kvůli tomu pobrečela, když jsem ji viděla, jak hubne a nežere. Ale vydržela jsem a Darča se nakonec rozjedla! Trvalo to skoro 3 týdny, než začala jakžtakž s chutí žrát, ale nakonec tomu přišla na chuť.

Teď, když ji převádím na Arden Grande, problémy nemáme, obojí granule žere suché nebo s přídavkem oleje, ale pucuje je s chutí a na večeři se evidentně těší. Za ty nervy to rozhodně stálo!Směju se

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Dan
Obrázek uživatele Dan
Offline
Viděn(a): 6 let 2 měsíců zpět
Registrace: 30.1.2012
Náš Bak tady prohlasil že ty

Náš Bak tady prohlasil že ty blbé granule prostě jíst nebude, zkusil jsem vynechat krmnou dávku , jiné granule ale moc ho to nepřesvědčilo aby si dal, vypadal dost odhodlaně. Vzhedem k tomu že mu není ani 9 měsíců tak jsem si říkal že přeci jen je ve vývinu a není dobré ať tak hladoví, tak jsem přidal do granulí asi 2 malé lžičky sardinek v oleji a už mlaskal. Teď se bojím jestli jsem neudělal chybu, ať si na to nezvykne a pak je suché jist nebude. Kdyby byl starší zkusil bych ho nechat vyhladovět déle ale když ještě roste? Co na to říkají zkušenější chovatelé?

Dan a Bak (*17.5.2011)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Klidně bych mu granule

Klidně bych mu granule ochucovala, proč ne. Vůbec se nedivím psům, kteří odmítají granule, mě by taky nebavilo jíst dvakrát denně pořád ty stejné suché amarounyMrk Troška dobré masové polívky, jogurtu, tvarohu, rybiček... mu určitě neuškodí. A jak říkáš - není dobré, aby v růstu hladověl.

 

Ale mně se to mluví, jednak mám kyselinu všežravou a za druhé krmím syrovým...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Tady by asi delší hladovění

Tady by asi delší hladovění na místě nebylo, volila bych stejný postup s tím, že bych občas zkusila granule spíš jen maloučko "opatlat", aby převažovala chuť i vůně granulí nad příměsí. Taky si myslím, že kvalitní příměs, jak píše Efka, nevadí. Sice by se granule s vařeným míchat neměly, ale když toho není moc, jen na chuť, tak by to snad vadit nemělo. Já už teď Darče taky občas něco přimíchnu, prostřídávám to se suchými granulemi a problémy nemáme.

Co se týká těch olejovek, pozor, jsou dost slané. Lepší by bylo jen tak lehce podušené filé. To samé maso nebo vývary, se zeleninou ano, ale bez soli a jiných přísad. Taky se dají přidat psí konzervy, mezi kvalitní patří např. "GRAND" s různým masem. 

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Tak pokud bude těch olejovek

Tak pokud bude těch olejovek jenom lžička, celkové množství soli v nich bude vcelku zanedbatelné - anebo se dá dát jenom olej z rybiček, v něm není sůl žádná. Jasně že není dobré, aby se pes živil jen olejovkama, uzeninama nebo přesolenýma polívkama, ale pokud dostane jen malou trošku na ochucení, tak bych obsah soli až tolik nehrotila.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Tak hrotit ne, ale zrovna u

Tak hrotit ne, ale zrovna u štěně bych s tou solí byla opatrná, jde i o to, aby si na slanou nebo kořeněnou chuť nezvykl, pak už granule nebude chtít vůbec. Oni ty jazýčky mají brzo zmlsané a dovedou pak s jídlem pořádně zlobit. Já tedy pro Darču volím příměsi buď vyloženě psí nebo lidské neslané. Ale je pravda, že i ty olejovky občas dostane, kousek tvrdého sýra a sem tam i kousek buřta nebo šunky, ale to opravdu zcela vyjímečně.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Stránky