Doplňky výživy

149 příspěvků / 0 nových
Poslední
alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Co se týká přípravků kloubní

Co se týká přípravků kloubní výživy, není zatím jednoznačně prokázáno, kolik toho je organismus schopen opravdu vstřebat a upotřebit, a to na těch správných místech. Mluvila jsem o tom už s hodně ortopédy a upřímně, nikdo z nich není nijak přesvědčen o tak velkém významu kloubních preparátů, jak jsme o tom z různých reklam přesvědčováni. A to právě z toho důvodu, že není prokázané, kolik toho je organismus schopen užitečně vstřebat tak, aby se to dostalo opravdu ke kloubům a do kloubů. Hodně těch kloubních přípravků "pomáhá" právě díky analgetickému působení MSM, ale v žádném případě to dysplazii nijak nemůže ovlivnit. V raném věku je dysplazka ovlivnitelná specielními cviky resp. u miminek peřinkou nebo různými aparáty, ale kloubní výživa toto ovlivnit nemůže, a to ani u štěňat. Artróza vznikne díky vrozené dysplazii tak jako tak, s tím se při vadném postavení kloubu a chrupavky bohužel nedá nic moc dělat (krom spešl cvičení u lidí). V případě artrózy, pokud se podávají preparáty s MSM, které tlumí bolest, pak se "zlepšení" projeví, ve skutečnosti se mírní pouze průvodní bolesti. 

 U psů bych chondroprotektiva dávala jako prevenci ve středním a starším věku, tam je to snad aspoň trochu na místě a má to svůj význam. A samozřejmě u psů s pohybovými problémy, tam si to snad organismus taky aspoň částečně vezme, aspoň bych se snažila tomu věřit. Ale do štěňat bych to určitě necpala. Je to zase jen chemie navíc.

Ono se opravdu nemůže věřit všemu, co do nás cpou horem dolem v různých reklamách. Letitá pravda je, že značná část toho, co je uměle a chemicky vyrobeno, je pro organismus cizí, obtížněji vstřebatelné a zpracovatelné. Příkladem může být vit. C, který v umělé podobě se vstřebává jen minimálně. Lepší je vzít si citron, pomeranč, kyselé zelí apod.

 

 

Lída + Rita (*1.4. 2013)

wendy
Obrázek uživatele wendy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 týdny zpět
Registrace: 1.7.2011
Chtěla jsem se zeptat..moje

Chtěla jsem se zeptat..moje teta má zkušenost sice ne s labradorem ale mopsem, měl jít na operaci zadních nohou kulhal a veterinář jim jako poslední možnost ještě doporučil dávat mu pravidelně místo nějákých doplňků vařené prasečí nohy a tak se mu to spravilo, že operace už nebyla potřebná. co si o tom myslíte?

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Pro wendy: Záleží na tom,

Pro wendy:

Záleží na tom, kolik těch vařených noh každý den dostával a hlavně, co za problém s nohama měl. SmÄ›ju se Vařené prasečí nohy se často podávají v dobré víře, kvůli kolagenu. Ten je v tomto případě z 90% pro psa nevstřebatelný. 

Lenka, Danny a Kip z Brna

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
http://www.zoofast.cz/biowet-

http://www.zoofast.cz/biowet-bioarthrex-tablety-posilujici-obnovu-chroupavky-kloubu-75tabl-p-19192.html

 

Nemáte  prosím někdo zkušenost s tímto přípravkem a co na něj říkáte?

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


mmartin
Obrázek uživatele mmartin
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.9.2007
Cenově i obsahově lepší je

Cenově i obsahově lepší je určitě Aptus Apto-flex... Tady u toho ani nejsou schopni vypsat správně látky, které to obsahuje, a původ v Polsku by mi na klidu nepřidal... Mrk Pokud je to nemístná a xenofobní poznámka, sypu si na hlavu popel a technickou sůl... HlasitÄ› se smÄ›ju

martin + labradorky

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Máte někdo radu ohledně

Máte někdo radu ohledně podpory vitamínů, když bude pes víc fyzicky zatěžován než v běžném denním životě? Myslím tím 14 dní na horách kde nebude celé dny spát. Kupříkladu dva dny chodit, jeden den odpočinek. Kloubka ja samozřejmostí 12 měsíců v roce a trénink taktéž. Jde mi spíš o nějakou podporu imunuty nebo vitamíny. Díkes!

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Podporu imunity jako takovou

Podporu imunity jako takovou bych v tomhle případě asi až tak neřešila, spíš bych se zaměřila na dobití energie a nakoupila na pobyt calopet pasty:o)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Jako mulťák mám roboran

Jako mulťák mám roboran klasik,ale nevím,jestli je to to,co myslíte. Imunita je skvělá, srst nádherná a kondice vynikající. Asi to začnu brát sama,abych psovi stačila :)

 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Majlinka
Obrázek uživatele Majlinka
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 23.8.2012
ahojky mám fenečku,která má

ahojky mám fenečku,která má 14 týdnů. Kdy mám tak začít s nějakýma doplňkama stravy na klouby?

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Majlinko, ja bych zacala hned

Majlinko, ja bych zacala hned a futrovala je do psa do rentgenu a pak jednu kuru rocne, ale je to kazdym, kazdej preferuje neco jinyho. Nekdo nedavat nic, nekdo zas ze davat jen obcas. Musim teda ale rict, ze moji psi s kloubkou podavanou v rustu maji dkk vsichni do jednoho a zvire s minimem kloubky ma zas nuly. Jedna moje znama zas tvrdi, ze i pes s dispozicema k dkk lze "ukrmit" na nuly a v praxi ji to zatim vychazi. Jeji stenata dostavaji kloubku v mirne zvysenych davkach az do rentgenu.

Takze treba ja u dalsich psu budu podavat obcas, jen pro svuj dobry pocit, a budu se snazit, aby to to zvire melo uz v genech Směju se

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky