Doplňky výživy

149 příspěvků / 0 nových
Poslední
barceo
Obrázek uživatele barceo
Offline
Viděn(a): 5 let 5 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Už papá jogurt s živou

Už papá jogurt s živou kulturou Holandia, ale jen po lžičkách.

 

Ten Gelacan zkusím, Gelacan Plus Baby :-)

  Nasadím to preventivně, i když to pár lidí odsuzuje. Ale chci pro ni udělat to nejlepší, snad dělám dobře.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
S podáváním kloubní výživy to

S podáváním kloubní výživy to máš složitý, jedna skupina to zavrhuje, druhá je naopak pro. Já jsem pro..aspoň si můžeš říct, že jsi udělala maximum než se pak tlouct do hlavy a říkat si, že třeba mohlo být vše jinak, kdyby jsi jí podávala. Navíc nikdy se nezjistí, jaký přínos či negativní dopad podávání kloubní výživy štěněti má, protože nevíš, jestli pes, kterému byla podávána by na tom bez ní byl jinak a naopak:o)

Když už nic, tak určitě neublíží a ty budeš mít pocit, že děláš vše, co je v tvých silách:o)

vendy2
Obrázek uživatele vendy2
Offline
Viděn(a): 8 let 7 měsíců zpět
Registrace: 2.8.2011
Ahoj, potřebovala bych

Ahoj, potřebovala bych poradit :) Koupila jsem malé http://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/aufbaukalk-morska-rasa-200g-trixie/specifikace/#section ale ted přemýšlím jestli jí to můžu dávat, abych to zase s tím vápníkem nepřehnala? Nemáte s touhle výživou někdo zkušenosti? Momontálně přecházíme na acanu puppy LB. Díky za rady :)

vendy2
Obrázek uživatele vendy2
Offline
Viděn(a): 8 let 7 měsíců zpět
Registrace: 2.8.2011
Ahoj, teď chodíme často k

Ahoj, teď chodíme často k vetovi tak jsem mu tam vzala výše uvedenou kloubní výživu (nebo co to vlastně je) a bylo mi řečeno že to dávat nemám, to stejné se týká všech alavisů atd. u malých štěnat, že už se na tom hodně lidí spálilo, vzhledem k tomu že mi Ema začala žrát zeď tak jsem se informovala jakým způsobem tedy postupovat pokud chci dávat preventivně kloubní přípravky a nic nepokazit. Je třeba jít na rozbor krve a tam vám zjistí jestli má štěně dostatek vápníku, pokud ne tak se nasazuje kloubní výživa, jinak je to špatně u štěňat to může uškodit, u dospělých psů se přebytečný  vápník vyloučí stolicí. To je názor mého veta. Tak jdeme s Emou na krev protože prý když žere zeď tak to jsou známky nedostatku vápníku.... a to jsem si myslela že jsou to jen fámy :)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Promiň,ale pleteš si(a vet

Promiň,ale pleteš si(a vet zjevnětaky)pojmy a dojmy. Kloubní výživa se dává v růstu jako prevence zhoršení even. dysplazie, v dospělosti pak u zdravého psa jako prevence proti artroze a to hlavně  u psů v zátěži, u psů s dysplazií pak kvůli zmenšení progrese artrozy,přípravky s MSM tlumí i záněty. Krev se odebírá a poměr vápníku,fosforu se zjišťuje pokud štěněti roste nerovnoměrně kostra,má prošlapy apod.

Jana a smečka

vendy2
Obrázek uživatele vendy2
Offline
Viděn(a): 8 let 7 měsíců zpět
Registrace: 2.8.2011
spis si to pletu já :) ale

spis si to pletu já :) ale urcitě mi řekl (a ne jeden byli u toho 3) že když líže zeď tak může mít nedostatek vápníku tak ted teda nevim jestli mám na tu krev chodit nebo ne...

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Na krev jít určitě můžeš,

Na krev jít určitě můžeš, aspoň budeš vědět, na čem jsi a jestli to okusování zdi je jen zlozvyk, nebo příznak něčeho (nemusí jít jen o nedostatek vápníku).

Jinak kloubní výživa a minerální doplňky s vápníkem jsou dvě úplně různé věci - tebou uváděný přípravek obsahuje minerály, není to kloubní výživa. Vet má pravdu, "umělé" minerály není dobré nasazovat jen tak naslepo, je nebezpečí předávkování.

Kloubní výživu dávat můžeš, třeba nějaký přípravek s hydrolyzovaným kolagenem, ten rozhodně neuškodí (i když já to u štěněte pokládám za zbytečné, ale na to jsou názory různé). Jen dej pozor, aby přípravek neobsahoval MSM (metylsulfomylmetan), který tlumí záněty a bolest, ten by mohl například "zamaskovat" zdravotní problém.

Další věc, která je vhodná pro klouby v růstu, je vitamín C s postupným uvolňováním, ten napomáhá správnému vyzrávání kolagenu v chrupavce. I když pes si vytváří vitamín C sám, doporučuje se hlavně u obřích plemen vitamín C v růstu přidávat. U psa velikosti labradora je to sporné, ale při rozumném dávkování taky přinejmenším neuškodí.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Podle mě se jen vet snaží

Podle mě se jen vet snaží vydělat, protože normálně by ti veterinář po prohlídce štěňete řekl, že to, že líže zeď je nejčastějším zlozvykem štěňat, když se nudí a v žádném případě to nemusí znamenat nedostatek vápníku. Pokud by štěně nedostatek vápníku mělo a nebo u něho kolísal poměr P:Ca tak by to na něm bylo vidět, protože jak už tu bylo psáno výše, má to jasné projevy, od nerovnoměrnosti v růstu až po borcení kostry apd. A pokud krmíš nějakým z těch lepších krmiv, tak je to skoro nemožné..tvůj pes by musel mít nějakou vadu metabolismu, aby se u něho projevil nedostatek:o)

A co se týká MSM, není jen na tlumení zánětu a bolesti, ale převážně na zpevňování vazů, proto se doporučuje u rostoucích štěňat už od 3. měsíce. A u labíků je tohle velmi důležité, protože mají volnější vazy a pokud budete dávat i MSM, tak se můžete vyhnout různým zraněním, které jsou s tím spojené...a pokud pes nemá zánět atd. MSM funguje jen na této úrovni..to, že by zamaskoval problém je u kloubní výživy spíš vyjímka, protože toho MSM tam není tolik, aby bolest uplně utlumil, takže stejně by to projevy mělo a to, že nějaký problém nastal by jste určitě poznali:o)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Že by MSM působil na zpevnění

Že by MSM působil na zpevnění vazů a že se doporučuje štěňatům v růstu, je pro mě úplně nová informace. Můžeš prosím uvést zdroj? Mně se k tomuto tématu bohužel podařilo dohledat jen jakousi úvahu typu "proteiny jsou zpevněné disulfidickými můstky -> MSM obsahuje síru -> MSM zpevňuje proteiny", jenže všechny zdroje, které mám k dispozici, se shodují, že organismus dokáže síru vázanou v MSM využít jen velmi omezeně. Takže pokud má MSM tento účinek, musel by být zprostředkovaný nějakým úplně jiným mechanismem, o kterém jsem ještě neslyšela...

Co se týče účinku na bolest a zánět například u artrózy a artritidy, byl potvrzen dvojitě slepými studiemi u lidí jako přinejmenším stejný s nesteroidními antiflogistiky (aspirin, ibuprofen a spol.).

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

vendy2
Obrázek uživatele vendy2
Offline
Viděn(a): 8 let 7 měsíců zpět
Registrace: 2.8.2011
Díky za komentáře, včera jsme

Díky za komentáře, včera jsme zas byli na kontrole tak jsem se poptala a jsem opravdu popleta :) měla jsem starší fenku na operaci tak jsem byla roztěkaná a pořádně ji neposluchala. Nemyslím si že na mě chce vydělat, sama mi řekla že pokud krmím tím čím krmím neměl by to být problém,ale pokud chci pro svůj klid tak at s malou příjdu, malou viděla naposled před měsícem a půl, zas 300 za testy přežiju a budu klidná :) a co se týče MSM to mi řekla že je zbytečný dávat...

Stránky