Canisterapie v domově seniorů

34 příspěvků / 0 nových
Poslední
tetahaf
Obrázek uživatele tetahaf
Offline
Viděn(a): 8 let 3 měsíců zpět
Registrace: 25.6.2009
Canisterapie v domově seniorů

 Je tu někdo, kdo prakticky provádí canisterapii a chtěl by se podělit o své poznatky?

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
A mě by zajímalo, jestli může

A mě by zajímalo, jestli může CT pes do lázní Směju se

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Zuzko, záleží na vedení těch

Zuzko, záleží na vedení těch daných lázní, zda pobyt psa povolí nebo ne. Konkrétně  např. Jáchymov to neumožňuje, protože má velkou část arabských klientů, a pro ty je pes nečisté zvíře. Před časem kvůli Arabům nepovolili pobyt asistenčního psa v Teplicích. Ale třeba v Konstantinových Lázních byla před časem známá, téměř nevidomá, se svou vodicí labradorkou - a neměla s tím žádné problémy. A určitě do těch hodně nóbl lázeňských domů taky se psem nesmějí, protože tam je bohatá samoplatící klientela. Jinak nevím, ale myslím si, že pobyt se psem umožní spíš mimo sezónu, kdy je v lázních volněji.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Bohatá samoplatící klientela

Bohatá samoplatící klientela nevlastní psa? 

Lenka, Danny a Kip z Brna

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Já mysím,že to bude hodně o

Já mysím,že to bude hodně o konkrétním vedení,kterých lázní.Jako všude - kde je majitel milovník psů, bude psy tolerovat,zvlášť když se jedná o asistenční psy. Pokud jde o člověka,kteý psy nemusí,najde se vždy výmluva,proč to nejde. Proč v některých luxus penzionech a hotelech psi nejsou problém a v chajdě,kde není,co zničit,je problém i krysařík? Je to prostě o lidech

Jana a smečka

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Tak to určitě vlastní, ale já

Tak to určitě vlastní, ale já to myslela tak, že pokud a dokud bude mezi touto klientelou většina těch, co přítomnost psa odmítají, tak líp nebude. A ještě se musí rozlišit pes, který s pánečkem musí chodit všude, protože mu asistuje a opatruje ho, a mezi psem, kterého buď můžu nechat na pokoji a nebudu ho brát např. do jídelny nebo malým psíkem, kterého jednoduše strčím do taštičky a šoupnu vedle židle, takže není téměř vidět. Jinak, co znám pár lidí z této vrstvy, do lázní si svého psa neberou, ač jinak bez něj nedají ránu. Přece jen to není výletní místo. Samozřejmě pro CT a vodicí psy by měl být pobyt umožněn kdykoliv, vždy je těch ubytovacích zařízení víc, tak by to neměl být problém. Jenže zase jsou lidi, kteří by protestovali proti přítomnosti psa u bazénu, na vířivkách, v tělocvičnách apod. Je to těžké...

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Zuzkah
Obrázek uživatele Zuzkah
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 dny zpět
Registrace: 17.9.2009
My chodíme na

My chodíme na canisterapeutický výcvik, napadlo mě to potom,až když se Bella sama začala chovat jako canisterapeutický pes...

Butkovičová Pavla
Obrázek uživatele Butkovičová Pavla
Offline
Viděn(a): 4 měsíců 2 dny zpět
Registrace: 9.7.2009
Zuzkah: a jak se to

Zuzkah: a jak se to projevovalo to chování?( nemám zkušenosti)

Pavča a Apollo 

Zuzkah
Obrázek uživatele Zuzkah
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 dny zpět
Registrace: 17.9.2009
Pájo, my chodíme na cvičk od

Pájo, my chodíme na cvičk od tří měsíců, napřed základní poslušnost pro miminka a jednou tam přišla paní, na povídání o canist a rozložila deku,Bell k ní přišla sama od sebe ,a lehla si k ní na bok a paní se smála a povídá,to je budoucí canisterapeut.

Já to do té doby taky neřešila,ale až teď v poslední době vidím, jak je Bella proti jiným strašně klidná, línáMrk a pohodlná.

Neleká se, je stále od narození s hodně dětmi a já pracuji se seniory a je to od narození její život, protože ji můžu brát i do práce.

No a tak třeba Bella: příjdeme,pán leží v posteli,já jdu k němu a Bella si hned lehne k jeho posteli a leží, nic ji neříkám...jako by to prostě bylo v ní :))

Doma se taky nevzruši ničím, jen když příjde návštěva tak vítá....

Zatím se zdá,že je to takovej poklad, uvidíme ,je ji osm měsíců...jako třeba agility by s naší holkou bylo nemožné,protože ta nepřeskočí ani patnáct cm nad zemí, ta podlézá naproto vše  :))...zatím chodíme do kurzu pro canisterapii a dnes teda venku poprvé fakt zlobila :)))

Já ji tu chválím a odpoledne jsem myslela že mě odvezou :)))

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Zuzko začíná vám puberta,teď

Zuzko začíná vám puberta,teď se teprve začnete bavitSmĂ­ch

Jana a smečka

Zuzkah
Obrázek uživatele Zuzkah
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 dny zpět
Registrace: 17.9.2009
vidíš,to mě nenapadlo, já na

vidíš,to mě nenapadlo, já na ní normálně nemusím použít ani vodítko,jak jde u nohy a dnes mám ruce po kolena,jak tahala na vodítku a to jsem měla v jedné ruce malého rozrucha a v druhé ji, myslela jsem,že budu roztržená na půl :)))

Stránky