Canisterapie v domově seniorů

34 příspěvků / 0 nových
Poslední
Zuzulib
Obrázek uživatele Zuzulib
Offline
Viděn(a): 10 let 5 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2010
našlajsem toto

našlajsem toto www.psiprozivot.cz/tabor.htm tam je odkay,jak probíhaly výcviky canisterapie v minu.lých letech :)

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
A kde je možno požádat a

A kde je možno požádat a pozvat takového šikulku canisterapeut.pejsana třeba k nám na domov pro seniory?

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Organizaci, ktera tyhle lidi

Organizaci, ktera tyhle lidi a psy sdruzuje, (helppes, sirius trebic,...) nebo primo psovoda se psem.

veronika & retrívři v útulcích

 

Aylin
Obrázek uživatele Aylin
Offline
Viděn(a): 4 roky 3 měsíců zpět
Registrace: 11.11.2010
U nás ve škole (ZŠ speciální

U nás ve škole (ZŠ speciální v Poděbradech) probíhají 2x ročně kurzy od a Anitery. Dřív, ještě na gymplu, jsem hrozně moc chtěla psa, abych s ním mohla dělat caniscu a tím pomáhat dětem. Co jsem tady na škole, jsem se o kurzy a vše kolem nich začala zajímat víc. Tady jsou o canisce docela pdrobné info - co je potřeba, předpoklady, palcení, zkoušky,.. (http://www.animoterapie.cz/canisterapie.htm).  Teď mám doma pejska a popravdě řečeno, už si nejsem tak úplně jistá, jestli s ním, neb spíše s ní, chci caniscu jako takovou dělat.  myslím, že pes nemusí být profi canisterapeut, aby dětem pomohl (nebo alespoň těm, které mám ve třídě).

V rámci svý praxe jsem i zažila oříška, co si volně pobíhal po domově důchodců (a určitě nebyl nijak školený) a jakou dělal těm lidem radost. Oči se jim rozzářili jen co ho viděli..

 

je to jen můj názor a nadšeným canisterapeutům držím palce Mrk

Jana a Aylin

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Aylin - canisterapie není

Aylin - canisterapie není jenom o polohování. Můj pes má taky canisterapeutický zkoušky, ale polohování by nikdy nedělal - je na to moc divokej, takže je právě vhodnější spíš na to rozveselování, ale stejně musel projít zkouškama, kde se testovala jeho přátelskost, neagresivita, nebojácnost z většího množství lidí, invalidních vozíků, berlí, nečekaných výpadů a zvuků (spadlá berle), vystřelený deštník, rychlost uklidnění se po rozdovádění, poslušnost, ochota nechat se zvednout a další věci. Taky CT pes nemusí být jen pro děti - jak píšeš, může být v domově důchodců nebo v léčebně a každý vykouzlený úsměv díky psovi se počítá....

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Aylin
Obrázek uživatele Aylin
Offline
Viděn(a): 4 roky 3 měsíců zpět
Registrace: 11.11.2010
vím, že canisca není jen o

vím, že canisca není jen o polohování (to jsem myslím ani nepsala) nebo jen u dětí.. zažila jsem ji jak v USP u dospělých tak i v domově důchodců..

o dětech jsem mluvila, protože s nimi pracuju Směju se  

a celkově jsem to spíš myslela tak, že dětem, nebo celkově lidem může pomoci i pejsek, aniž by měl canis zkoušky.. i když páníček si musí být jist, zda to jeho pejsek zvládne..

 

ale mohla bych se zeptat.. Aylince jsou 3 měsíce. ráda bych ji vzala do školy (vedení školy mi to dvolí) jen si nejsem jistá, jak Aylin bude na děti (s postižením) reagovat..  na zdravé děti chce prozatím skákat a rát si s nimi. každý s kým jsem prozatím mluvila, tak mi říkal, že pejsek to vycejtí, že dotyčný nebí "úplně v pořádku" ..  nemáte v tomto nějaké zkušenosti?

 

 

Jana a Aylin

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Aylin - když byla Triny ještě

Aylin - když byla Triny ještě prcek, tak jsem si taky říkala, že u ní nebude nikdy možné, aby aktivně vykonávala canisku a už vůbec ne třeba u malých dětí, protože je velmi temperametní a zbrklá..ale čas a výcvik ukázal, že tomu není uplně tak:o) Zkoušky udělané nemáme, ale pohybujeme se mezi dětmi s postižením a Triny je naprosto úžasná...v jejich přítomnosti se chová velmi klidně, pozorně a dokonce i polohujeme, což pro mě ještě nedávno bylo uplné sci-fi ...jako by ten pes přesně vycítil, co je v dané situace od něho potřeba...pro nás ale byla velmi důležitá poslušnost a samozřejmě nezačít s tím do doby, než vyspěje i psychicky, aby tu zátěž byla schopna zvládnout...i tak to neděláme profesionálně a ani nechci, abych pravdu řekla..takhle nám to stačí a i tak vidím, jak moc pomáháme:o)

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Aylin - klidně ji vem do

Aylin - klidně ji vem do školy - ale dávej hodně pozor - přecejen je to mimi a má ostré zoubky a mohla by někoho škrábnout těma jehličkama, tak aby nebylo víc slz jak smíchu

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Aylin, souhlasim s tebou, ze

Aylin, souhlasim s tebou, ze pes bez zkousek udela mnohdy tu samou praci jako pes s nima, ale je problem, ze kdyz nekdo chce tohle aktivne vykonavat, tak pes musi mit nejaky "oficialni" status, jinak ma velmi malou sanci se nekam dostat.

veronika & retrívři v útulcích

 

Zuzkah
Obrázek uživatele Zuzkah
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 dny zpět
Registrace: 17.9.2009
Ahojky všem, po delší době

Ahojky všem, po delší době :)))) moc všechny zdravím.

Bella úspěšně složila canisterapeutické zkoušky a čtu příspěvky...,který tu píše paní co pracuje s dětmi...psa můžete znát jak chcete :) , zkoušky jsou potřeba, může se stát absolutně cokoliv, pes vždy reaguje jinak na cizí ,než na vlastní, a zkoušky jsi vlastně pojistka a ochrana i pro vás...

Zkoušky jsou docela náročné,ale opravdu se vyplatí, já o canist nic nevěděla, sama pracuji u seniorů, ale na cvičáků při poznání Belly mě cvičitelka sama řekla, ať zkusíme canist, že je pro ni Bella stvořená. Dnes už vím, že ano ,ale bez papírů bych prostě nedala ruku do ohně a i tak jsem stále se psem a sledju každý pohyb jako psovod...je to veliká odpovědnost a je fajn mít i pojištěného psa :)

Stránky