Háravky na výstavě

25 příspěvků / 0 nových
Poslední
Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Háravky na výstavě

Setkali jste se s tímto? Bohužel kamarádka má dokonce takovouto zkušenost. "V kruhu byla fena co akorát hárala a za ní kapičky krve. Když z kruhu odcházela měla od krve potřísněné vnitřní strany stehen. Co na to rozhodčí? Nic neřikal, ale ani jedna nevyhrála." Podle mě kdyby ty feny vyhrály svou třídu, ozvalo by se hodně lidí že ta fena hárá. Nejsem si jist

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
az se budou vracet poplatky

az se budou vracet poplatky za haravy feny, tak tam s nima prestanou lidi lezt.

veronika & retrívři v útulcích

 

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Jak se k tomu stavíte, jste

Jak se k tomu stavíte, jste zásadně proti? Někteří rozhodčí háravky nechají nastoupit. Samozřejmě jako poslední.

Teruška, Lukáš & smečka

 

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
az se budou vracet poplatky

az se budou vracet poplatky za haravy feny, tak tam s nima prestanou lidi lezt.

 

Tak snad je to o slušnosti a ne o penězích. Na podzim (MVP Praha) jsem taky nechala fenu doma, protože se hárala a šla jsem se na výstavu jen mrknout. Měla jsem super drahou vstupenku, taky mi bylo líto peněz, ale přece tam nepotáhnu háravku??

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Samozřejmě, že je to o

Samozřejmě, že je to o slušnosti, ale tu mnozí postrádají. Mě taky fena začala hárat před klubovkou, tak jsem hold přišla o prachy. Mě osobně by hanba fackovala nastoupit do kruhu s háravou fenou....

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Záleží na podmínkách a

Záleží na podmínkách a propozicích dané země/výstavy. Toto si totiž upravují samy jednotlivé kynologické unie, FCI háravé feny na výstavách nezakazuje. Proto se v některých zemích klidně s háravkou můžete setkat a bude to v pořádku..

 

Co mě ale dokáže vytočit, když mě nějaký majitel nevycválaného psa osočí, co lezu na výstavu s háravkou (která má ve skutečnosti dva měsíce po hárání). A nejlépe, když o tom pak píše sálodlouhé články na svoje webové stránky, jak se jeho chudáček pes nevystavil a nevyhrál a jak jsou majitelé fen nezodpovědní a netolerantní..

Když se ovšem tato situace danému psovi opakuje na každé výstavě s jinou fenou (popřípadě s více fenami) a na webu má pořád rozebíráno, jak se prostě nemohl správně vystavit, je to spíše neschopnost majitele psa a hledání důvodů, proč to nejde..

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
S vracením poplatků za háravé

S vracením poplatků za háravé feny je to těžké, jak by se to dokazovalo, že fena doopravdy hárá, že do toho majiteli nevlezla dovolená či něco jiného, myslím, že tenhle požadavek se nikdy nesplní.

Když má člověk doma více fen a jedna hárá, stejně jsou načuchlé i ostatní, nakonec to vyjde docela nastejno. Pes by se měl nechat vystavit, ikdyž je poblíž háravá fenka, ať člověk chce nebo ne, stává se to a stávat se to bude, takže s tím člověk musí počítat.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já osobně to nedělám,ale na

Já osobně to nedělám,ale na druhou stranu na tom nevidím nic tak trestuhodného...přece jen,přijedete na výstavu a nijak se tam nepromenádujete,většinu času leží fena v domku a v kruhu jsou zase jen fenky..a když je kruh společný se psy,tak jdou stejně první,tak o co potom jde?Samozřejmě by se tam asi neměla objevit fena,která má právě své nejlepší dny,to by pak bylo i o nervy vystavujícího,ale pokud fena už třeba končí a nebo začíná...já bych asi s háravkou nejela,ale druhé za to neodsuzuji...když se na to zameříte,tak na každé výstavě jich pár objevíte...a ještě jsem neviděla,že by tam z toho nějaký pes šílel..stejně jste většinou uplně mimo,protože je to rozděléné...

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Tak tady bylo zmíněno, že

Tak tady bylo zmíněno, že fena měla zakrvácené celé nohy...., což mi přijde fakt moc, když je to ještě takto vidět. Jasné, že někteří majitelé psů budou svoje neúspěchy svádět i na feny, které nehárají - jen voní. Zrovna dnes jsem ze své feny sundavala psa a byla jsem osočena, že co se divím, když hárá Mrk.

Mě osobně to vadí, s háravkou bych nejela ani na výstavu, ani na zkoušky, ani na sraz s kamarády. Prostě já jsem zastánce toho, že tohle se nedělá.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
zakrvácené celé nohy   ale

zakrvácené celé nohy

 

ale tak to byla na porazce a ne pri harani, ne? Kolikrat si u haravy feny videla zachlejstany cely nohy? Mrk

 

Me se pred mnoha mnoha lety stalo, ze sem jela vystavovat cubu ke konci harani, prisla sem, vystavila sem a odesla sem. Pred vstupem kruhu sem ji nastrikala takovym tim sprejem s citronovou prichuti, kterej mel zabranit tomu, aby na to prisli psi, ale jelikoz sem byla nevzdelanej pitomecek, tak sem nas obe v pravidelnych intervalech zahalovala takovou spoustou citronovyho smradu, ze se rozhodci bal priblizit.Smích Cubicka mela nizko nasazenej ocas, takze nikdo nic nepoznal. Zavírám oči

 

Ted uz bych to asi neudelala, musela by me hanba fackovat, kdyz by cuba zvedla ocas do linie tela a vsichni by razem videli, ze je v tom nejlepsim.

 

Nemluvim o tom, ze nektery feny voni celorocne, nebo 2 mesice pred a po harani, to by pak ty feny nemohli ani vyjit z baraku. Zas pokud majitel neni schopen si psa (samce) umravnit na vystave, jak to dela venku? Vodi psa vzdycky na voditku?

veronika & retrívři v útulcích

 

Peti
Obrázek uživatele Peti
Offline
Viděn(a): 6 let 3 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2007
Ja jsem pred tremi tydny

Ja jsem pred tremi tydny vystavovala poprve haravou Windy , uz mela skoro konec. Myslim, ze to je hodne na uvazeni majitele. Kdyz fena opravdu tece hodne a je v tech nejlepsich dnech, tak bych ji na vystavu urcite nevzala.

Snazila jsem se drzet co nejdale od  kruhu a od psu, v koute a cekala jsem. Pockala jsem  nez se odvystavuji psi a potom jsme se teprve dostala ke kruhu. Jakmile byl konec posuzovani, tak jsem se zbalila a odesla, abych zbytecne neprovokovala.  Tady to neni nic nenormalniho vystavovat haravou fenu. Je take slusnosti upozornit na to rozhodciho, aby vedel.  Takze zasadne proti tomu nejsem, ale panicek by si mel uvedomit, kde je hranice.

Monika,Penny,Tina & Windy

 

Stránky