Výcvikový obojek - vibrační

7 příspěvků / 0 nových
Poslední
Renčatka
Obrázek uživatele Renčatka
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 24.11.2010
Výcvikový obojek - vibrační

chci se zeptat jaky mate nazor na vycvikove VYBRAČNÍ obojky.moje Nelly dost casto beha za zajicema nebo srnkama a myslivec mi vyhrozoval jesti ju uvidi honit zveř,tak ju zastreli.....myslite si ze by pomohl vybracni obojek?

vychovana moc neni,vym ze sem to zanedbala a porat na voditku ju mit nechci.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Být tebou, začnu s tím něco

Být tebou, začnu s tím něco dělat, ale tak, že začnu chodit na cvičák apd. vibrační a jiné výcvikové obojky jsou podle mě k ničemu...navíc pokud máš ještě štěně, mělo by pro tebe být ještě daleko více důležité, naučit jí správnému chování, protože malá od ní vše odkouká...navíc jakmile už jde smečka, těžko se odvolávají i psi, kteří za normálních okolností, když jsou sami se od zvěře odvolat dají...takže začni se jí pořádně věnovat a hlavně musí s tebou taky trávit čas jen ona sama, bez druhého psa..vidím, že je ještě velmi mladá, takže na tom se dá stavět...ale chce to se do toho pořádně opřít, myslivci se v tomhle případě ani nedivím, pokud se pohybuješ se psem na volno v místech, kde je zvěř, neexistuje, aby jí tvůj pes honil!

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Obojek (vibrační nebo

Obojek (vibrační nebo elektrický) by MOŽNÁ A S VÝHRADAMI mohl pomoct u psa, který je jinak vychovaný, má velmi dobré přivolání a jen u zvěře má tak trošku "zatměno". Ale nevychovaného psa poslouchat nenaučí - není to dálkové ovládání.

 

Souhlasím s tím, najít si dobrého cvičitele, třeba i nějaké individuální hodiny - domluvit se s ním, že byste společně chodili do zazvěřeného terénu.

 

A doporučuju tenhle článek: http://naszviretnik.net/2011/02/07/psi-abeceda-%E2%80%9El%E2%80%9C-lovim-lovis-lovime/ - je to jeden z možných postupů a hodně se mi líbíMrk

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Pardon, vložila jsem špatně

Pardon, vložila jsem špatně odkaz - tak ještě jednou v klikací podobě:

http://naszviretnik.net/2011/02/07/psi-abeceda-%E2%80%9El%E2%80%9C-lovim-lovis-lovime/

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Renčatka
Obrázek uživatele Renčatka
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 24.11.2010
Není úplně nevychovaná,na

Není úplně nevychovaná,na cvičák jsme chodili,na vycházkách se drží při mě i na volno,jenom když uvidí nějakou tu zvěř tak se NĚKDY nemůže udržet a jde ju pohonit.....tak jsem myslela to zkusit vypilovat tem vybračním obojkem.Jako přerušit nesprávný chování,když nereaguje na přivolání.

Renča:Nelly(15.7.2009)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Jako přerušit nesprávný

Jako přerušit nesprávný chování,když nereaguje na přivolání.

 

treba by pomohlo doucit to privolani :-) Klidne pouzij i tu stopovacku do ruky, jak se pise na odkaze od efky, vypada to jako dobrej zpusob. I kdyz ja teda na tyhle postupny desenzibilace nemam moc nervy, od toho ma kazdej pes nejakej zustaci povel (sedni, lehni) a je vyreseno. Jo a odvolavat smecku od zvere je taky dost o hubu, navic maly stene to okouka a budes mit utekare dva, takze ja bych volila samostatny prochazky nebo jiny zamezeni uteku (starsi fena na voditku v zazverenym terenu,...)

veronika & retrívři v útulcích

 

Terka23
Obrázek uživatele Terka23
Offline
Viděn(a): 3 roky 5 měsíců zpět
Registrace: 23.3.2016
Mám zkušenost s výcvikovým

Mám zkušenost s výcvikovým obojkem, ne však vibračním. U našeho pejska jsme vyzkoušeli už opravdu všechno, bez úspěchu. A mohu říci, že výcvikový obojek je to jediné co nám pomohlo, proto doporučuji vyzkoušet.

V první řadě to chce poradit se s odborníkem. Ten Vám poradí, jaký výcvikový obojek je vhodný přímo pro Vašeho pejska, a rovnou Vám ukáže, jak s obojkem zacházet. :)

Tady jsem objevila článek, jak správně vybrat výcvikový obojek:

https://www.elektricke-obojky.sk/Tema/navody-a-rady-21/sprievodca-vyberom-vycvikoveho-obojka

Jakýkoliv výcvikový obojek by neměl být pro pejska bolestivý, spíše nepříjemný, :)