Záchranáři

2 příspěvků / 0 nových
Poslední
Vanda
Obrázek uživatele Vanda
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 7.10.2007
Záchranáři

Včera navečír jsem byla s Bree a se záchranářema vyzkoušet, jestli by to moje přetrhdílo mohla toto dělat. Byli jsme v Josefově v určitých soukromých částech pevnosti a zkoušeli jsme sutinové vyhledávání. Areál jsme měli zapůjčený bohužel jen mezi 17,30 až 19,30 hodinou a já na místo dorazila až po půl sedmé, takže jsme nestihli chodby, ale tak snad příště :-) Pro tento druh výcviku pejsek musí mít určité vlohy - pejsek musí mít zájem o lidi, musí být schopný samostatné práce, musí mít schopnost pohybovat se na nerovnostech, ve tmě, v uzavřených prostorech a další a další věci. No koukala jsem na to jako blázen :-) S Bree jsme stihli pouze sutiny, kdy bez problémů a beze strachu se po nich pohybovala, zkoušeli jsme vyhledávání mě i dalších lidí v sutinách a následné vyštěkání a pak i vyhledávání mě v nerovném terénu již skoro za tmy. Mě se to moc líbilo a Bree byla taky hodně nadšená, takže uvidíme, jestli se tomuto budeme moci dál věnovat.

 

Záchranařina je taky sportovní kynologie, kde se závodí a druhy jsou - sutiny, plocha, vodní práce. Lavinové záchranářství je tak obtížné a specifické že tomu se spíše věnují lidé z oboru a tito pejsci jsou ve službě.

Kim
Obrázek uživatele Kim
Offline
Viděn(a): 4 roky 9 měsíců zpět
Registrace: 20.2.2008
Vandi to je super, o tohle se

Vandi to je super, o tohle se ráda zajímám :)  Myslím si, že i sami pesani z toho mají radost a požitek, stejně jako páníček :) Jen tak dál ;)

Eliška a Kim (*4.8.2007)

http://kimuv.blog.cz/