Podzimní zkoušky

3 příspěvků / 0 nových
Poslední
bajdulka
Obrázek uživatele bajdulka
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 31.1.2009
Podzimní zkoušky

Ahoj,prosím o radu,jak nacvičujete slídění s dohledávkou?To slídění se nám nedaří,buďto pes letí rovně a nebo si běží jak chce a můžu pískat a volat a pes nereaguje,nakonec zvěř najde a přinese.Opravdu si s tím nevím rady.Jinak je poslušný,ale tady mi příjde,že si to prostě dělá podle svého.Poradíte prosím?Moc děkuju.

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Tahle disciplína se nesmí

Tahle disciplína se nesmí cvičit v podobě, jaká je na zkouškách. Průměrně inteligentní pes brzy pochopí, že zvěř je daleko vepředu, tak co by se zdržoval s nějakým slíděním a vezme to rovnou. Chce to rozházet na trase slídění víc aportů, úplně stačí dumíky, spíš do stran, různě daleko od sebe. Počet, vzdálenosti i umístění se musí měnit - tak psovi nezbývá než pěkně poctivě hledat. Pokud máte hodně chytrého psa a absolvujete víc zkoušek, pochopí princip této disciplíny časem i tak, potom nezbývá než pracovat na poslušnosti a ovladatelnosti. Moje fenka sice ví, že aport je na zkouškách vpředu, ale chápe ho jako svádivý aport, který dostane jako odměnu po tom, co bude jako blbec běhat sem tam. Chce to vymýšlet co nejrůznější úlohy se svádivými aporty, aby to pejsek začal brát jako takovou zajímavou hru.

Irenka
Obrázek uživatele Irenka
Offline
Viděn(a): 5 let 8 měsíců zpět
Registrace: 21.5.2007
Tak jsem dneska zkusila

Tak jsem dneska zkusila Bailišky postup a musím říct,že to funguje. Použila jsem zatím 2 damíky vpravo a 2 vlevo a jednoho na závěr.Irenka hezky hledala,nejdřív vlevo - našla ho,přinesla a potom jsem jí poslala doprava a zase hezky hledala.Vůbec nevyrážela dopředu.Takže teď to zkusíme různě měnit a uvidíme. Díky za super tip.