Obedience

20 příspěvků / 0 nových
Poslední
Suzannee
Obrázek uživatele Suzannee
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 28.3.2009
Díky,bohužel je to pro mě z

Díky,bohužel je to pro mě z ruky, jsem z Ostravy, stedentka takže doprava jedině vlakem a to je vcelku daleko Jsem rozzlobenĂ˝ zkusím se kouknout na něco blíže

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
primej odkaz na ty tabory na

veronika & retrívři v útulcích

 

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
chcela by som Vas poprosit o

chcela by som Vas poprosit o radu, mam moznost absolvovat kurz obedience, po com som tuzila uz asi pol roka. Bola som sa u nas pozriet, ako to v praxi vyzera na cvicaku obedience, lubilo sa mi. Bojim sa, ze moj hafan nebude dostatocne rychly na tieto cviky. Boli tam totiz madarske vyzly a ine ,,rychlejsie" plemena. Tak teraz trochu vaham.

Rozhodujem sa medzi obedience a polovnym vycvikom. Totizto najvacsi nas problem je nahananie zajacov, uz skoro rok chodime na 10 m stopovacke a nie a nie. Bojim sa polovnikov, tak sa v podstate neviem rozhodnut co by bolo pre hafana lepsie. ci zlepsit poslusnost cez obedience, alebo psa v podstate viest k tomu na co bol vyslachteny. NEbude mi potom nahanat este viac tu zver, po absolvovani toho polovneho vycviku. Mam totiz taku predstavu, ze ked to bude ten polovny vycvik, tak ked mi uvidi hafan zajaca, dam povel a ostane mi na mieste alebo prinajmensom sa z 15 m vrati spat.

Aky mate na to nazor.

Dikes a prajeme este pekny zvysok roka 2010.

 

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
No, podle mne by mel cil

No, podle mne by mel cil (uklidnit, "zposlusnit" psa) splnit kterykoliv z uvedenych typu vycviku. Osobne ale davam prednost loveckemu vycviku s prvky working testu. Pokud je lovecky vycvik delany "spravne", je jeho automatickou soucasti vycvik poslusnosti, takze pes nevybiha bez povelu, nebo je schopen se na povel zastavit a vratit od (v podstate) libovolneho rusiveho podnetu, at uz je to auto, cyklista, zajic nebo cokoliv jineho.

--

Petr + Teddy + Kira

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Myslím,že to není potřeba

Myslím,že to není potřeba stavět buď anebo. Klidně se účastni tréninku obedience a zároveň začni psa vést lovecky. Na prohánění zvěře by měl pomoct spíš ten lovecký výcvik,ale taky není samospasitelný a pokud se to už pes naučil je to běh na dlouhou trať a chce to pomoc zkušeného člověka

Jana a smečka

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no ved prave, potrebujeme

no ved prave, potrebujeme kvalitny vycvik, pretoze tie zajace mi dost nahanaju hruzu. Obedience som vzdy tuzila robit, ale ako som uz pisala bola som sa pozriet na trening a tam som teda labradora nenasla. a zdal sa mi na ostatne psy dost pomaly. Aj ked teda v loveni zajaca by tromfol aj vyzlu alebo ridgebacka. Psa sme nenechavali volne pobehovat a lovit zajace, skor mam velky strach, lebo takych pripadov co ti pred ocami pomaly zastrelili psa sa stale mnozi a mnozi. A moj labrador, to je moja zivotna laska.Srdce

Rozhliadam sa po polovnych vycvikoch, zopar som ich nasla tak uvidime.

Sama si vsak na lovecke samocvicenie urcite netrufnem popri obedience, na to som az prilis velky amater, hoci kniziek som uz zhtla dost.

Vanda
Obrázek uživatele Vanda
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 7.10.2007
Já obedience dělám a mám

Já obedience dělám a mám fenku cane corso, která má momentálně 47 kilo a ještě s váhou nekončí a věř že oproti takovým borderkám, které obediencím vévodí je taky pomalá, ale obéčka nejsou o rychlosti, ale o přesnosti, je to vysoká škola poslušnosti a v pravidlech a rozhodčí to vědí i je, že se má přihlížet i k plemeni, takže tohohle se bát rozhodně nemusíš. Lovecký výcvik s pejskem taky klidně dělej, to určitě není na škodu. Já s Bree dělám obedience, doma jen tak ze srandy nacvičujeme dog dancingové prvky a přičucháváme k záchranařině a až se mladá trochu vyklidní zkusíme i canisterapii. Není to nic proti ničemu. Důležité je zabavit psa a vlastně i sebe. Už jen to, že děláte věci společně posílí i vztahy mezi váma. I u nás na cvičáku holky s pejsky dělají více věcí, mě osobně cvičí holčina, která je loňská mistrině republiky v OB se svojí fenečkou. Navíc dělají agility, flyball, pasení, frisbee, její dcera s ní dělá dog dancig a Ketty je spokojená, že se ji věnujou a že může pracovat.

Vanda, Dárlý a Asset

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Na ob chodi i labici, tusim

Na ob chodi i labici, tusim tri, mozna ctyri, od pristiho roku uz jich bude trochu vic :-D Jak psala Vanda, primo v radech  na obedienci je formulka, ze rozhodci musi pri vykonavani cviku brat ohled na plemeno, takze berou v uvahu individualni rozdily telesny stavby, neposuzuje se vsechno jako borderka, to se neboj  :-) 

Ja osobne preferuju loveckej vycvik (myslim praci se zveri) zaradit az ve starsim veku. Pokud je pes solidne vlohovej a ja mu nacpu zver, tak pujde poslusnost rapidne dolu. Pokud to udelam u stenete nebo hur u mladyho psa, kde ta poslusnost je zatim takova spis nijaka, tak budu mit mozna dobryho hledace a slidice, ale aportera ne, protoze proste neprijde. Tim chci rict, ze nejdriv bych se soustredila na poslusnost a teprve az by byla na dobry urovni, tak bych se pustila do zvere.

veronika & retrívři v útulcích

 

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no nam bolo 16.12.  rok a

no nam bolo 16.12.  rok a pol, takze ano je to  pravda, ten pes je mlady a niekedy to je fakt zle s tou poslusnostou. Aj ked teraz sa mi zda, ze aj na chleba by sa dal natriet.asi to  bude sviatkami a naplnenym bruskom.

Tak teraz ste ma tak zmiatli {v dobrom slova zmysle} ze neviem co teda robit. oboje je dobre.

Co sa tyka toho aportu, cvicime dennodenne rano hodinu skoro aportuje, vecer s nim aportujem ja, ale dummy nechce pustat z papule. tak cvicime s papekom, loptickami. niekedy donesie aj zvoniaci telefonHlasitě se směju  je to aporter telom i dusou, ale zver by som mu teda do mordy nedala, zostala by asi na cucky...  Pri tom loveckom vycviku co ste tym mysleli, v starsom veku<... Ide mi v podstate o to nahananie zveri, preto som to zaradila do planu co s nim dalej robit. Ale s nazorom vasim sa stotoznujem, ma to svoju logiku. ze najprv poslusnost potom lovecky vycvik.

ak existuju nejake dobre knizky mohli by ste mi pls poradit. Dik

Stránky