Neplavec

11 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ivča
Obrázek uživatele Ivča
Offline
Viděn(a): 10 let 7 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Neplavec

Máte někdo zkušenosti s neplavcem? Jak jste ho dostali do vody? Prosím poraďte. My řešíme blok, který nastal při prvním pokusu, kdy mi fenka skočila za zkušenějším psem (na doporučení :-)), bohužel se potopila a od té chvíle ji tam nemůžu dostat...

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Vlízt do vody s ní, nejdřív

Vlízt do vody s ní, nejdřív na mělčinu a postupně lákat na pamlsek,hračku,oblíbený aport do hloubky. Případně kdyby byla náruživý aportér nebo třeba milovala zvěř, tak jí dostat do vody přes to - Sam do vody sám nešel (přesně blok,kdy se poprvé málem utopil), ale tu kačenu tam prostě nemohl nechat:-)

Jana a smečka

Rascal
Obrázek uživatele Rascal
Offline
Viděn(a): 9 let 1 týden zpět
Registrace: 5.10.2007
Alfa taky zaučovala jednu

Alfa taky zaučovala jednu neplavkyni SmÄ›ju se a ještě jí pomáhal páníček tím, že vlezl do rybníka. Takže cachtající Alfa, klacek a páníček, to už asi bylo neodolatelný SmÄ›ju se Byla to mladá ohařka, byla roztomilá. Taky se děsně bála do vody. Lítala kolem břehu a štěkala na Alfu...

http://rascal.rajce.idnes.cz/09-06-14_-_Pocerny/

Alpha Cor Magnum *28. září. 2007

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Andy se učil do vody až v půl

Andy se učil do vody až v půl roce před oveverkama,  díky různým nemocem nemohl dřív do viody, a buď jsem šla do vody plavat já a lákala ho k sobě na pískací kačenu a nebo se hodil aportek a já šla za aport a on si pro něj doplaval :) Pak měl další neplavací pauzu a až v tom roce a něco se začal zase pořádně rozplavávat  právě přes aporty a to už jsem tam lízt nemusela :) A pomohla i potom Ellie, která se do vody vrhala  vždy bez okolků :)

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
U nás seznámení s vodou a

U nás seznámení s vodou a plaváním proběhlo tak, že se nám Smokie na poprvé málem utopila. Šli jsme okolo vody, Smokie se brouzdala u břehu, přítel nevědomky hodil do vody kámen a Smokie, která mulije aportování čehokoli, za tím s rozeběhem skočila...ponořila se, přítel už se chystal, že pro ní skočí a v tom Smokie začla plácat packama, objevila se nad hladinou a doplavala ke břehu, byla pěkně vyjukaná. Potom jsme se báli, že nebude do vody chtít, ale je z ní vydrýsek, miluje vodu a dokáže se v ní cachat a apotorvat klidně celý den. Máme chatu u Ohře a v létě jsme s ní půl dne u vody a plaveme s ní, je z toho nadšená.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Hani, musím se smát,když si

Hani, musím se smát,když si vzpomenu na vaše veverky a aport z vody. Nikdo ani nedejchalSmĂ­ch

Jana a smečka

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
No Jani ani mi nemluv :D

No Jani ani mi nemluv :D Všechno před tím tak pěkně odcejpalo,ale on si mě musel na poslední dicsiplíně vychutnat :) Jak nikdo ani nepípl a já už nevěděla jak ho tam dopovzbudit,aniž bych řekla nějaký povel navíc :DDD Ale překonal sám sebe, prďola :DDD

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Jj bylo to krásný:-)))

Jj bylo to krásný:-)))

Jana a smečka

Ivča
Obrázek uživatele Ivča
Offline
Viděn(a): 10 let 7 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Dík za rady. Budu holt muset

Dík za rady. Budu holt muset do vody.. snad to pomůže... jen aby se trochu oteplilo :-(

Ivča+Sára (19.10.2008)

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Ta nase do vody taky zatim

Ta nase do vody taky zatim nechce. Ja bydlim v Italii, tak chodime k mori a ona se boji tech vln. Po bricho tam jde a minule sla o kousek dal, ale jakmile prisla vlna, tak sla z vody. Pockam, az bude trochu tepleji a pujdu do vody, tak se snad rozhoupe.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

erika
Obrázek uživatele erika
Offline
Viděn(a): 10 let 1 měsíc zpět
Registrace: 31.5.2007
Naše neplavecké začátky taky

Naše neplavecké začátky taky stály za to, a Basty začal plavat až jako dvouletý. A vyzkoušeli jsem všechno, zkušeného psa do vody, celou rodinu do vody, trochu násilí, kdy jsem psa na vodítku stáhla na hloubku, on doplaval na břeh a pro aport pak stejně  nešel. Nakonec jsem s ním začala dojiždět k jednomu výcvikáři a ten nakonec vymyslel poměrně drsnou metodu. Psa jsem nechala dva dny o hladu, pak jsme dojeli k takovému malému rybníčku, já si vzala do ruky buřt, psovi jsem ho nechala oňufat a utekla mu na druhou stranu do rákosí. No a cvičitel ho dovedl až na kraj rybníka a já volalala, křepčila, buřtem mávala a pes byl vypuštěn až v momentě, kdy byl jasné, že to neobejde. Celé jsme pak několikrát zopakovali (bez toho hladovění) a když tohle fungovalo, změnili jsme taktiku a chodili k přítoku rybníka nebo k řece, cvičitel odvedl psa a já ho z druhé strany volala. Pak jsem protahovali vzdálenosti a vybírali větší rybníky. Pes rychle pochopil, že za mnou musí přes vodu. No a pak jsme teprve začali s aporty, protože Basty nikdy nebyl žádný náruživý aportér.  Za měsíc po téhle zkušenosti jsme složili OVVR a na podzim pak hned podzimky, kdy už měl vodu excelentní. Ale dodnes mám problém ho poslat do vody jen tak, když ho chci umýt, prostě tam musí něco mít, jinak tam nevleze. I střelenou kačenu vyloví jedině když vidí, že špláchla, naslepo zkrátka nejde.