skákání po lidech

8 příspěvků / 0 nových
Poslední
lenkan
Obrázek uživatele lenkan
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 27.10.2012
skákání po lidech

Máte někdo radu co dělat s tím, když na mě můj miláček při vítání neustále skáče? Je to pejsek, stáří 8 měsíců, je to sice paličák, ale v ostatním ho docela zvládáme. Páníčkovi to vůbec nedělá, on je totiž ten "dominantnější páníček", já jsem spíš "kamarádka", ale tohle mi začíná docela vadit, zvlášť když to dělá i všem návštěvám. Po pěti minutách se vždy uklidní. Chápu že má radost že nás vidí, ale vrtění ocáskem by mi stačilo SmÄ›ju se, četla jsem že pomáhá nastavit nohu nebo koleno, nebo ho strhnout za kožich na zem, ale to moc nepomáhá. Pořád křičím NE nebo NESMÍŠ a nic. Každé ráno když mu otvírám na terasu abych mu dala krmení, tak po mě houpe jak kdyby mě neviděl týden. Děkuji za jakoukoliv radu. Lenka

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Metody jako je řvaní na psa,

Metody jako je řvaní na psa, rvaní ho za kožich, nastavování kolene a stahovací obojek (jak jsem četla vaší radu v jiném tématu) jsou (odpusťte mi ten výraz), odporné. Podívejte se na to očima psa - vítám paničku, protože jí mám rád, chci jí oblíznout obličej, protože mi tak volí pud, ale má ho táák vysoko, tak si trochu poposkočím. A hele, ona místo toho, aby byla ráda, že jsem hodný submisivní pejsek, tak na mě řve a působí mi bolest. Asi jsem jí dal svou náklonnost najevo málo, čili příště musím skákat o to víc...  Snad leda by jste ho u toho zmlátili tak, že by se bál se k vám ve dveřích vůbec přiblížit. A to předpokládám, či spíš doufám, že nechcete. Co takhle místo toho, otočit se ke psu zády a ignorovat ho? A pohladit ho, až a hlavně JEN ve chvíli kdy je klidný? Pes není hloupý tvor a brzo si dá dohromady, že nebude žádné vítání a hlazení, když bude vyšilovat a zvedat se na zadní. Chce to jen čas a trpělivost a za chvíli budete mít doma zvíře, které bude vítat způsobně, s vrtícím ohonem a se všemi čtyřmi na zemi...

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

arthur
Obrázek uživatele arthur
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2011
Metoda otočení se ke psu a

Metoda otočení se ke psu a dělat se,že ho nevidíš funguje skvěle.Pes brzy pochopí,že pokud se drží na zemi příjde mazlení.A pokud k tomu dostane nějakou tu dobrotu tak je to super.

A nadruhou stranu není to občas milý pohled na vítacího psa,který ukáže,že mu za ten výskok a oblíznutí stojím.A nemluvím o pohybových kreacích,které umí:))

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Nám se osvědčilo ignorovat a

Nám se osvědčilo ignorovat a nebo vyvést. Pokud přijde návštěva a skáče, je na minutu či dvě vyveden z místnosti. Pak ho pustíme. Pokud zase vyšiluje, je zase vyveden. Obvykle to stačí udělat 2x po sobě.

Pokud přijdu domů já, tak mě přivítá vrtěním detektorky, očichá, ale neskáče po mě. Já na něj ale nemluvím a ani si ho nevšímám. Až se zklidní úplně, že je schopen si vedle mě sednout či lehnout, tak si ho pomazlím. Beru to totiž tak, že není nic nenormálního na tom, že někdo odchází a přichází, takže kolem toho nemusí skákat. 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Verčo, na některé psy jen

Verčo, na některé psy jen otočení se zády nefunguje :-D Sama mám jeden takový exemplář doma..ale je pravda, že z těch tří jen jeden :-)) Upřímně jsem to přestala řešit..protože mi to nevadí a k cizím lidem jí nepouštím..jo, když jí někdo pustit chce, předem upozorním, že skáče a pak mají, co sami chtěli :-D A lze jí udržet na zemi, když se člověk na to vítáníé ohne a nestojí jak blbec ve vzpřímené pozici..to je jak kdyby jí říkal, no tak pojď skoč na mě :-D

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Eliško, přesně tak..já své

Eliško, přesně tak..já své psy taky nevítám :-)) Pomazlím je až když jsou klidní

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Já mám doma jednoho klidného

Já mám doma jednoho klidného pejska, takže ten neskáče a když už poskakuje, tak jen na zemi okolo mne a druhá je trošičku bláznivá a dává všechny své emoce hodně najevo a vůbec mi to nevadí. Když přijdu domů, tak se uvitáme a ví, že když na ni začnu mluvit vysokým hlasem, tak že na mne smí skočit, chytnu jí za packy, vlepí mi blízanec a je spokojená, pak běží na mou postel a tam čeká, až přijdu, sednu si a tam mě "zmučí" a moc se na každé takovéto vítání těším. Co ale nesmí je skákat na kohokoli i mě venku, to nesnáším od jakéhokoli psa.

Jinak já nejsem proti nastavení kolene, když proti mě běží venku nějaký pes a chystá se skočit, klidně mu to koleno nastavím a bez výčitek ...

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Jani, mě Ela dělala to, že

Jani, mě Ela dělala to, že přirazila babičku ke zdi a tam jí umlátila o kachle :). Když se otočila, čelem ke zdi, nic neříkala a nesahala na ní, tak jí ještě nějaký čas rajtovala po zádech, ale pak pochopila, že tohle není žádná sranda a postupem času se povedlo to, že se raduje na zemi. Mámě to třeba nevadí, ta výská a pes jí skáče, až k hlavě. Prostě každý se vítá tak jak je mu libo :). Např. jak píšeš - když se člověk ohne a nestojí jak blbec - tak třeba tato taktika u nás znamenala vyražené zuby :D. Jakmile se člověk ohnul, tak vyskakovala alespoň 10cm nad zem a to právě většinou palicí přímo člověku do brady :D. Prostě to chce vyzkoušet jak na co pes reaguje a dle toho se řídit :)

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry)