Skákání na dveře

8 příspěvků / 0 nových
Poslední
Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
Skákání na dveře

Dobrý den,

 

 

chtěla bych poprosit o radu, jak odnaučit psa skákat na dveře, pustíme ho na zahradu a po chvilce začne na dveře skákat jak blázen, škrábat na ně, štěkat a dobývat se domu. Jinak je naprosto bezproblémový. Trochu divoký, ale je mu rok a půl, tak věřím že se zklidní, ale tento problém je třeba řešit, než nám zdemoluje nové dveře. díky

Habešanda
Obrázek uživatele Habešanda
Offline
Viděn(a): 6 let 1 týden zpět
Registrace: 23.3.2014
chce být s vámi. tohle se

chce být s vámi. tohle se bblě odnaučuje ,když budete venku nebude to dělat ,když budete uvnitř tak není možné nijak zasáhnout .Podle mě je jedinou možností nějaká zábrana ,ohrádka apod. aby přímo na dveře nemohl , pokud je nechcete mít podrápané a zničené. pes se na ně nedostane a tím se i odnaučí to dělat.

Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
já vím že chce být s námi,

já vím že chce být s námi, ale právě od něj potřebuji mít i chvilku klid at si zaběhá na zahradě :D navíc tam má druhého psího kamaráda tak osamělý by se cítit neměl....máme takové ty francouzské dveře posouvací a je to hrozné co s nima dokáže udělat... a mu přeskočí, začne se tvářit jak kdyby ho někdo chtěl zabít, skáče a dobývá se na dveře a je konec.. achjo... přitom je poslušný, vycvičený.... ale asi mu přeskakuje...Mates ale když je doma sám, tak vydrží s tím druhým být sám doma i 10 hodin a nic neudělají... 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Nepřeskakuje mu, jen chce být

Nepřeskakuje mu, jen chce být se svou rodinou, kterou miluje. Pes je společenský tvor. Nezajímá ho to, že teď přišel čas, kdy ho nechcete v domě. My máme chalupu a tohle se nám nikdy nestalo. Buď je s námi jako přísavka a nebo, když si chce venku hrát, má otevřené dvířka přes komoru. Takže si může být kde chce. A i když je váš pejsek zvyklý být doma sám při odchodu do práce či obchodu, odstavení na zahradu není totéž!!! Přeci jen doma cítí váš pach a je to "velká bouda", kde je s pány v bezpečí. 

Mě osobně by zabilo, kdybych svého psa neměla pod dozorem. Lidi jsou dneska hnusný, kde kdo vám něco prohodí přes zahradu, protože mu vadí jen výhled na psa z jeho okna. 

Takže bych navrhovala třeba ty průchozí dvířka "po americku". Ale odnaučit psa skákat po dveřích, které vás rozdělují?? Neodsuzuji, ale já bych brečela jako děcko, kdybych ho viděla, jak chce být se mnou. 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
To ano, ale takové dvířka

To ano, ale takové dvířka mohu dát na chatu, máme postavený nový dům a i když máme na zahradě trávník tak mají špinavé packy a nedokážu si představit kdyby  lítali sem a tam , domu a ven :D  packy jim vždy musím umýt v teplé vodě, než je pustím domu... já chápu že chce být s námi, ale chci právě takovou radu, jak to udělat, aby přestal skákat a zvykl si být tam sám i chvilku bez nás.. mají k výběhu 1000m2, krásnou zahradu a on by byl nejradši jen s nama doma pořád zalezlý, přitom potřebuje i čerstvý vzduch a proběhnout se, na delší procházky chodíme 4x týdně s nimi..my ho taky zbožnujem, ale přeci jen by měla být určitá hranice co si pes může dovolit a co ne, a podle mě takové dobývání neni normální, vím že je to vždy chyba pána, křičením nic nevyřešíme, jen by byl víc poplašený, ale nějaká rada by se mi šikla.. pokud s tím má třeba někdo zkušenosti.. jak říkám, je vycvičený, jinak bezproblémový, sice ještě puberták ale toto začíná být neunosné... je to náš 4.labrador, a nikdy jsme se s tím nesetkali... a nápravit chování psa psychického rázu bez nějaké rady dalších kynologů se mi zřejmě bohužel nepovede... ZavĂ­rám oÄŤi 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
k výběhu 1000m2, krásnou

k výběhu 1000m2, krásnou zahradu a on by byl nejradši jen s nama doma pořád zalezlý

 

Sama sis odpovedela :-) Pokud ho musite nechavat venku, tak mu zahradte vyhled, pak by to mohlo prestat. A mozna misto obr zahrady by pomohlo mu venovat vic pozornosti nez 4x tydne.

veronika & retrívři v útulcích

 

Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
já si myslím že chodit na

já si myslím že chodit na dvouhodinové procházky se psem 4x týdne úplně stačí, psi jsou s námi doma celý den a nevidím nic zlého na tom když potřebuji aby aspon hodinku vydržel venku.... s tím výhledem to zkusím...nemůže být pes přece celý den zavřený doma, určitě lepší než pes v paneláku se kterým se chodí ven 5x za den se jen vyvenčit nebo se někam projít na hodinku.. mám možnost je každou hodinku vypustit ven se vyčurat a proběhnout.. ...mně jde jen o to skákání.. co se psem který takto skáče na dveře... 

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
  "nedokážu si představit

  "nedokážu si představit kdyby  lítali sem a tam , domu a ven :D "

Teď jste mě pobavila ...to je u nás naprosto normální :o)  Nejdřív jsem si to nalajnovala úplně jinak. Předešlí psi byli typičtí "venkovní" a nikdy jsem to neznala a neuměla si představit, že mi bude po bytě camrat pes a ještě k tomu kdy chce a kde chce a nedejbože zašpiní podlahu. Nóóó, člověk míní, život mění HlasitÄ› se smÄ›ju

Dnes už si nedokážu představit, že bych to roztomilé stvoření nechala za dveřma na zahradě! Máme nízký bungalov a od léta do podzimu mále stále francouzké okno do zahrady otevřené a prodloužený tak obytný prostor na terasu a zahradu. Naštěstí všude dlažbu , plovoučku nebo vinylovou podlahu. A když tak pěkně poprší a naše hvězda se porýpe v záhoncích (máme hodně hrabošů pod trávníkem - bydlíme na vesnici) - tak to je pak podlaha samá tlapka.  Nejdřív ně omývalo, ale člověk si zvykne na vše! Mop mám prakticky stále po ruce a rodina se naučila nosit pantofle ( návštěvy taky), protože jak někdy s povzdechem poznamenám - u nás nikdy nevíte, do čeho šlápnete. Kdo má doma psa jako my to chápe a nevzruší a ostatní jsou mi ukradení SmĂ­ch !!!

Zahradu máme ještě vetší než vy, ale věřte, že procházka je procházka ! A takový zrovna pohnojený lán pole močůvkou....to je teprve něco :o)))) Chodíme denně a někdy i dvakrát (manžel už je na procházkách taky závislý....) a to si může po zahradě běhat jak chce. Zkrátka venčení je venčení a je to za plotem. 

Jo, my když jsme naši herečku násilně nechali venku na zahradě, když jsme odjeli n hodinku pryč, ze vzteku mi zežvýkala gumové pantofle na malinké kousíčky, kterých si jinak ani nevšinme, natož aby je vzala do huby! A nevěřím, že se nudila, ta přesně věděla co dělá a ty vyčítavé pohledy stály za to. Tak už ji radši necháváme doma , to je pak jak andílek SmÄ›ju se.

 


Blanka a Káťa 2013