Skáče a hryzie

9 příspěvků / 0 nových
Poslední
lenkaf1
Obrázek uživatele lenkaf1
Offline
Viděn(a): 7 let 9 měsíců zpět
Registrace: 1.2.2013
Skáče a hryzie

Prosím o radu, máme labradora 7 mesačného, učíme ho povely, zatial vie sadnut a ostan...ostat vie ale len kým sa na neho pozerám a opakujem Ostan, to nieje ale problem. Problém máme už od malicka, ze ked sa tesí vyskakuje a hryzie vsetko co zachytí pri vyskakovaní. Cize do rukáva, do lakťa, no do všetkého a všetko. Nedá sa nijak ukludnit, ani slovami, ani zvalenim, ani piskotkou. Takto je to už od maleho steniatka a nevieme ho to odnaucit. Sme zufalí. Poraďte. Nepomáha sa ani otočit a ignorovať ho.

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
No, proti vyskakování se

No, proti vyskakování se obvykle doporučuje nastavit psovi proti jeho skoku nohu (koleno) - tedy ne kopnout, jen nastavit... Já jsem to u své fenky vyřešil jinak - naučil jsem ji skákat mi do náruče na povel, a pomalu to pak bez povelu přestala dělat... :-)

--

Petr + Teddy + Kira

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
My řešíme vítání tak, že

My řešíme vítání tak, že místo skákání se ho snažíme "přesměrovat" na proplítání se mezi roztaženýma nohama. U nás už to docela funguje, ale návštěvám je zatím ještě stále schopný skočit až na hlavu. 

lenkan
Obrázek uživatele lenkan
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 27.10.2012
Máte úplně stejný problém

Máte úplně stejný problém jako LENKAF1: už jsme také zoufalí, respektive já, protože páníčkovi to nedělá - ten je vůdce smečky a náš pejsan má u něj respekt, když páníček zařve tak se leknu i já :-)

Jenže já jsem jen člen smečky, takže mě je schopný při vítání i povalit. U nás taky nic nefunguje, vyzkoušela jsem úplně vše včetně nastavování kolene, otáčení se zády a ignorování, nebo když vyskočí chytit ho za packy a přimáčknout mu je. NIC. I to že ho nasměruju aby se začal motat místo skákání nepomáhá, příště skočí zase. Vím že si za to můžu sama, když byl drobeček tak jsem se s ním pořád mazlila, lezl po mě....je to můj miláček, ale co ted....nějak to snad musí jít. Nejde mi už ani tak o mě, já to nějak ustojím, ale když přijde návštěva tak je hrůza ho udržet.

lištička11
Obrázek uživatele lištička11
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 28.10.2009
U nás taky máme vítací

U nás taky máme vítací komando (teda je jen jeden, ale pocitově) :D...mě funguje ho posílat "na místo", když na mě, nebo na někoho skáče..nebo když příjde návštěva a nejsou to zrovna "psomilové"..to místo je v chodbě...on ví, že tam má počkat a příjde zase až ho zavolám...není to stejné místo, kde spí...nechtěla sem, aby svůj pelech bral jako za trest..sem ho jen pošleme, když dělá něco nepatřičného...a funguje to...

Alonso 6.5.2009 a panička Lucie

Praha-východ

Eime
Obrázek uživatele Eime
Offline
Viděn(a): 7 let 8 měsíců zpět
Registrace: 8.1.2013
My máme téměř desetiměsíční
My máme téměř desetiměsíční labradorku, která si přetrhla šlachu, takže asi 6týdnů musí být v naprostým klidu (nesmí na procházky, na plovoucí podlahu, skákat na postel, prostě nic, co doted dělat mohla). Začíná se u ní projevovat agrese. Pokud jí začnu zakazovat například skákání na postel nebo jí zakážu kousání a olizování si nohy (límec u nás nefunguje), tak chytne amok a kousne mě. Jsem z toho už dost zoufalá a zajímalo by mě, jestli je to tou změnou režimu a nebo něco děláme špatně? Předtím toto nedělala. Děkuju za rady :-)
Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Desetiměsíční štěně je

Desetiměsíční štěně je pochopitelně vzteklé, když si nemůže vybít energii. Na Vašem místě bych asi zkusil zaměstnat ji nějakou aktivitou, která není fyzicky náročná, ale unaví jí hlavu (schovávání předmětů v malém prostoru, poslušnostní výcvik - v pozitivním modu, pochopitelně, apod.).

Proč u Vás nefunguje límec?

--

Petr + Teddy + Kira

LuucaHercikova
Obrázek uživatele LuucaHercikova
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2013
Dobrý den, měla bych pár

Dobrý den, měla bych pár otázek, jedna se týká skákání, jak už ste tu řešili...Máme 4 měsíční labradorku a pokaždé když někdo přijde, nebo i prostě jen tak, hned začně skákat a zaboha ji to nemohu odnaučit :( Jak už jsem tu četla, zkoušela jsem nastavovat to koleno, ale přijde ,mi to moc drastické, bojím se aby si neublížila.Už jsem z toho opravdu jelen, mě to nedělá ze mě má respekt, ale například před pár dny jsme byli na peocházce, chodíme na takové odlehlé místo na konci města, kde je i maličký rybníček, tam jí házím aporty do vody atd... většinou tam nikoho nepotkávám ,proto když jsme se opodál zastavili na lavičče(je shovaná mezio stromy, je to takové odlehlé místo v přírodě) tak jsem ji pustila, přičemž sem si najednou všimla že okolo jde nějaká paní, samozřejmně Amy se hned rozeběhla a začla po ní skákat a ,, Vítat ji,, (mimochodem úplně mokrá).Tímto se i dostávám ke své druhé otázce, když takjhle na někoho skočí, tak se zaryje drápy a to je hroznáý bolest, všichni z rodiny mají obrzovské rýhy po tělě.Můžu jí drápy ostřéíhat sama? Nechci něoc udělat špatně. 

Děkuju předem za rady.

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Jo, jako bych to před nějakou

Jo, jako bych to před nějakou dobou psala samaSmÄ›ju se Jsou prostě přátelští. Nám se trochu osvědčilo to, že jsem zatrhla kontakt s náhodnými kolemjdoucími.  A už bych to ani nedovolila. Pak si myslí, že každý se chce kamarádit. 

Jinak při skákání toho sama moc neuděláte-přesně proto, že po vás neskáče. Já jsem vždycky návštěvy školila, že jakmile vyskočí, tak buď mu nastavit koleno nebo si k němu před výskokem čupnout. No samozřejmě všichni skončili poskákaní. Takže už to kašlu. A když s tím má někdo problém, tak říkám, že si ho tak naučili, tohle mu dovolili, tak jejich problém. 

Jo a co se drápků týče, tak si myslím, že sama to zvládnete. Já jsem to taky dělala sama. Přečetla jsem si něco na netu , pořídila gilotinu a po malinkých kouscích stříhala sama. Opravdu se ze začátku jednalo jen o milimetry. 

Ale přijde mi, že tak malinký capart to snad ještě nepotřebuje. Já jsem poprvé stříhala skoro v 10-ti měsících a to jen proto, že jsem chtěla, aby si na manipulaci zvyknul. Navíc teď přes léto si pes o zem brousí drápky sám. My stříháme většinou přes zimu. 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná