Obskakování psů

6 příspěvků / 0 nových
Poslední
pysklatko
Obrázek uživatele pysklatko
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 28.1.2008
Obskakování psů

Prosím pomooooooooc. Už jsem se na foru kdysi ptala, nikdo mi neodpověděl. Jak vysvětlit psovi, aby neojížděl všechny psi s kterými se potká? Od začátku kdy to začal dělat jsem mu to rázně zakazovala a vůbec nic nepomůže. Není na to nějaký fígl? Díky moc za jakoukoliv radu.

Kim
Obrázek uživatele Kim
Offline
Viděn(a): 4 roky 9 měsíců zpět
Registrace: 20.2.2008
Důslednost. Co si pamatuju z

Důslednost.

Co si pamatuju z cvičáku, kde jedna slečna měla křížence LR a BOC, také jménem Charlie - hrozný číslo a aktivka, jakéhokoliv psa obskakoval. Řešili to tak, že psisko dali na stopovačku a kdykoliv při činu přivolali. Jelikož se pesanovi v tu situaci samozřejmě poslechnout nechtělo, stopovačkou ho "strhli" a pak přivolali k sobě.

Eliška a Kim (*4.8.2007)

http://kimuv.blog.cz/

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Moc tomu nerozumím. Píšeš, že

Moc tomu nerozumím. Píšeš, že jsi mu to od začátku rázně zakazovala a přitom to pes stále dělá. To si navzájem odporuje.

Já používám povely, ne zákazy. Když se chce rozběhnout za psem (Danny nenaskakuje, tak to těžko popíšu), dám "ke mně" nebo "k noze". Pokud je u mě nebo u nohy, tak dám třeba sedni nebo lehni. Pes povel splnit musí a předejdu tak nežádoucí činnosti. Na pejskovi je dost dobře vidět, kdy se chystá naskočit. Když si ho pokaždé, když bude chtít naskočit přivoláš nebo mu dáš sedni, tak si to při důsledném hlídání brzy rozmyslí. Fígl si myslím neexistuje, ale poslušnost a důslednost ano a dělá divy.

Lenka, Danny a Kip z Brna

pysklatko
Obrázek uživatele pysklatko
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 28.1.2008
Snažím se to tak dělat. On

Snažím se to tak dělat. On moje NE zná a na vše ostatní funguje. Ale tohle je prostě silnější. Samozřejmě že poznám, že pes chce naskočit a tak mu dám NE. Bojím se, že naše poslušnost ještě není tak daleko, aby když chce naskočit a já řekla sedni tak, že by poslechl. On povely zná, ale je ještě hodně situací kdy je neuposlechne, to ho pak musím posadit rukou nebo pamlskem. Ale to "povelovani" můžu skusit. Jen jsem chtěla aby si pesanama hrál a lítal. Takhle to bude jen o povelech. A nebo na vodítku a vždycky dát ke mě a přítáhnout si ho, to by taky možná šlo.

Kačenka a Charlie (*25.11.2007)

Lubník a Brno

 

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Naše psisko se poslední dva

Naše psisko se poslední dva večery začal věnovat v ložnici obskakování  peřiny- většinou té moji.Šupne si ji pod sebe a do huby a skáče jak smyslů zbavený.V jiném provedení to někdy dělá s velkým plyšovým medvědem.Ve dne si na to ani nevzpomene,ale jak se začínáme chystat lehnout do ložnice už se tam žene.Že by se mu poplašily hormooony?MrkJe to normální nebo máme divné psisko?

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


lištička11
Obrázek uživatele lištička11
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 28.10.2009
Divné psisko nemáte...Alonso

Divné psisko nemáte...Alonso to taky dělával...má v košíku svojí deku a taky si jí nahrnul pod sebe, vzal do huby a přesně jak říkáš..většinou když byl rozdováděnej...

Alonso 6.5.2009 a panička Lucie

Praha-východ