Neposlušný syčák

52 příspěvků / 0 nových
Poslední
Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Stopovačku nedrž v ruce, ale

Stopovačku nedrž v ruce, ale nech ji courat po zemi a hlídej si polovinu až dvě třetiny - udělej si v těch místech uzel pro orientaci (a dalších pár uzlů na konci). S patnáctimetrovou stopovačkou by se od tebe tedy pes neměl vzdálit dál než 8-10 metrů - je to proto, abys měla ještě čas zareagovat, když vylítne.  Jakmile pes překročí danou vzdálenost, stopku zašlápni. Rychle se naučí si vzdálenost hlídat sám.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
lucifer, a co treba udelat

lucifer, a co treba udelat nejaky rychlostni vychazky? Myslim tim treba klus nebo cval psa. Pak nema cas starat se o kraviny, co kde lita. Na konci nebo nekde v prubehu lze udelat nejaky poslusnostni okenko a kdyz je pes lehce unavenej, tak jde zvolnit do kroku. Mrk

veronika & retrívři v útulcích

 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
To,co píše Veronika je taky

To,co píše Veronika je taky možnost. Jinak,co se týká toho aportu,hračky - nemůžete mu dávat,jak píšeš "modré z nebe",to musí být věc,kterou hrozně chce,ale je mu vzácná a je vyhrazená výhradně na procházky- ne,že ho budeš na ní lákat,ale bude to něco za něco -musí vědě,že jí máš,ale že musí něco udělat pro to,aby jí získal - cvik,poslušnost atd. - cílem je,aby tě sledoval a reagoval na povely,protože tím si získá to,po čem tak touží a co je vzácné. Ono se to po netu těžko vysvětluje. Já třeba se všema společně chodím na procházky,kdy psy omezuju co nejméně,moc neřeším,kam běhaj,jen je lehce koriguju,někde beru u nohy atd. Ale když vezmu nejmladší Fanču ven samotnou, ví,že se bude cvičit - nechodíme na stejný místo,takže nikdy neví,kdy to začne a na cvičení se strašně těší - takže neběhá nikam daleko,furt mě pozoruje,když se jí zdá,že už jdeme dlouho,zkouší se sama přiřadit k noze - prostě má v hlavičce jen to,kdy to vypukne - pokud bych měla tvého psa,tak by můj cíl byl,aby to tak bylo na každé procházce,chce to jen psa zblbnout do toho,co potřebuješ

Jana a smečka

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
caute, to co pisete, trochu

caute,

to co pisete, trochu pobehat, klusom, to vsetko robime, v ramci hry, v ramci vycviku tiez som teraz zaradila klus pri nohe. s tym aportikom to skusim ako pise jana33, nieco za nieco.

pravda je, ze odkedy som pritvrdila, resp. som dosledna do detailu, tak je vidiet, ze ma zacal viacej posluchat, ale nebudem radsej radostne kvilit, lebo zajtra zase nieco vyvedie...

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
trochu pobehat, klusom   je

trochu pobehat, klusom

 

je mladej, potrebuje se vybehat, takze pokud mu nestaci obcas poskocit, tak bych se nebala udelat par cvalovych rovinek. Me se to osvedcilo, nedovedu si predstavit, ze bych sla prochazku svym krokem, to by se mi to rozuteklo jako hejno vrabcu :-)

A s duslednosti uz vam to pujde skvele :-)

veronika & retrívři v útulcích

 

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
tych nasich cvalovych

tych nasich cvalovych roviniek je myslim viac nez dost. cez zimu sme to robili pravidelne poobede aj vecer, a to som lietala zopar dlzok na poliach len tak... bolo minus 20 a ja som bola spotena ako prasa.

ako som pisala ze sa nebudem dopredu tesit ako ma poslucha. dnes sme boli pri vode a kedze som nikoho nevidela a evidentne ma posluchal tak som ho odopla z 15 m snury. no co cert nechcel, stretli sme 2 kone. a uz sa to zacalo. jeden uzasny panko mi vynadal, ze co to mam za morske prasa, ze poskakuje a vobec ma neposlucha. zaujimalo by ma ako reagovali vasi psy na kone, ci pobehovali okolo alebo ako sa chovali. ale to uz som mimo temu.

 

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Nevím jak ostatní, ale můj

Nevím jak ostatní, ale můj pes naprosto ignoruje snad všechny zvířata.

Jediný co má povolený, tak je vyhnat sousedovic slepice, když sou na mojí příjezdové cestě, ale ví, že jakmie sou na mostku, tak tím jeho práce končí. Nikdy se žádné nedotkl - jen je zahání.

Byli sme i v ZOO a taky naprosto v klidu.

Pokud se ti nechce pořád lítat po louce, tak pro takový lenochy jako su já, tak vyvinuli soudruzi z NDR házedla - do házedla "nabiješ" tenisák nebo těžší míček nebo různé podoby míčků - příklad ZDE jsou ty vymakanější, a ZDE ty obyčejnější - ale i s tímto "obyčejnějším" dlouhým v pohodě hodím tenisák do 40metrové vzdálenosti.

NO a nebo pak ho zaměstnat aby běhal u bicyklu nebo dělan nějaký sport - coursing nebo agility nebo něco - tam si vybije energie a nebude mít myšlenky na kraviny.

 

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Lucifere,každým odepnutím

Lucifere,každým odepnutím stopovačky,které dopadne takhle,se vracíte zpátky na začátek.

Jana a smečka

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
to som si uvedomila hned ako

to som si uvedomila hned ako som to urobila. no bolo uz neskoro. pan mi praveze "dodaval" energiu na to, aby som na psa ziapala, ale to som prave nechcela, lebo som nechcela vyplasit kone. ocividne im to trochu zacalo vadit, akonahle zacal ocmuchavat chvost a nohy. uz pri konoch bol, dopadlo to vtedy nad moje ocakavania, vobec okolo nich neskakal, iba ocmuchal a islo sa dalej. ale teraz nemal psich kamaratov tak sa rozbesnel aj pri nich.

o tych sportoch vela vela som rozmyslala az som teda dorozmyslala. vobec som tym nemyslela, ze sa mi nechce behat po poliach, ale fakt 3 hodiny behat po poliach so stopovackou v ruke, je aj na kona vela. zabijem cele poobedie aj vecer.

najprv som strasne chcela robit zo psom agility, ale bojim sa o klby, vsetko je ok, ale... potom ma drzalo obedience, ale akonahle som bola na treningu, pochopila som ze moj pes je na to dost pomaly a nemala som z toho az taky super pocit ako na zaciatku. beh na bicykli sme skusali, kamoska ho dokazala aj udrzat jednou rukou a strasne sa mu lubilo. ale ja som to pre istotu neskusala lebo sa bojim ze sa mi hodi pod koleso. a asi by som ho musela z tej stopovacky odopnut nemozem predsa riskovat ze sa mi niekde zamota. no a po tychto mojich rozmyslaniach mi zacal utekat za zajacom a to som uz vyhladala individualny vycvik, ktory som uz zrusila, jelikoz som pochopila ze musim najprv zlepsit a vybudovat si lepsi respekt a potom mozeme chodit na indi vindi hodiny. pes sa mi zo 60 minut spaciroval asi 500 m daleko odo mna a nie ho privolat, takze zo zaplatenej hodiny sme cvicili asi tak 15minut.

proste je to sycak..Mrk

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
lucifer, muzu ti rict, ze

lucifer, muzu ti rict, ze crcat se denne venku se psama 3 hodiny na hlavni prochazku a jeste vybihat pres den vencit, to bych musela byt nezamestnana nebo nespat. A pokud se neunavi, kdyz s nim behas ty, tak si udelej upgrade a vem si kolo nebo kolobezku nebo neco tak.

 

A proc ho u kola nekdo drzi? Pokud to neumi, tak ho nech na volno a dej povel k noze a vyjedte nekam, kde je minimalni sance nekoho potkat nebo v casy, kdy tam je nejmin lidi. Zkus bejt jako ostriz a jak nekoho uvidis na horizontu, tak sesedni a hled si psa :-) Rozhodne nedoporucuju vazat ke kolu (pokud po nem cilene nechces tah), to je nejlepsi cesta, jak si namlit. Pokud furt nekoho potkavate nebo bys jela polem a tim padem by bylo voditko nutnost a mohl by ti furt zdrhat, tak bys ho mohla drzet na voditku s nejakym inovovanym obojkem (Mrk), pres kterej by se nedostal a nesudal te z kola.

 

Obedience je fajn, rychlost neres. Ve zkusebaku je psano, ze rozhodci musi rozlisovat plemena a tim padem posuzovat kazdyho psa individualne podle plemennejch dispozic. Krasne je to videt na videu, ktery linkovala vanda, tam je na OB cane corso. Cubina si jde svym tempem, rozhodne to neni jako prace bordery, ale jde si podle sebe a tusim, ze dokonce vyhrala svou kategorii.

 

Sice sem stopovacku nemela v ruce asi deset let, ale nedela se to tak, ze se zkracuje, ne odepina?

 

Cilem je psa unavit, pokud to udelas jak fyzicky prochazkou (behanim - na to je super to hazedlo, jak pise elizabeth) a nasledne i hlavu (vycvik), tak nebudete mit pul problemu :-)

 

Anebo je dalsi moznost, soupnout mu na krk elektriku.

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky