Náš Bady

6 příspěvků / 0 nových
Poslední
marti
Obrázek uživatele marti
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 25.2.2014
Náš Bady

Zdravím Vás,po pročítání diskuze mám trochu obavy jsme psát :-( ,protože jsem si vědoma že chyba je ve mě ale potřebuji poradit,dalo by se říct že mého 9měsíčního labradora nezvládám,pořád jsem si omlouvala že je vlastně ještě miminko :-) ted uz ma 33kg , ven chodiíme každý den vodíme syna do školy ze školy na zahradku , ale náš Bady hrozně tahá uz nemam sílu ho udržet pořídila jsem ten stahovací obojek ale sundala ho příšerně se škrtil chroptěl , nechci aby trpěl ,ale skoro za ním běžím bud nejde a nucha coz jsem ráda že naberu sílu a pak za ním vlaju pánička aspon trochu poslechne a jde mu nekdy i u nohy ale mě ani nahodou ,nebo vidi pejska zalehne na zem a čeka :-) ted taky uz začal zdvihat nožičku ale začal další problém vyvenčí se a ihned mě začne obskakovat :-( ty jeho drapy mám nohy jak partizan tak ho vytahám že nesmí...ale kde pak..a na volno už vůbec ne zřejmě jsem udělala chybu že jsem ho nenechala od malinka ale já se o nej bojím ,manžel zkousí na zahradě ke mně ale jen občas na dobrůtku poslechne jinak sedne čeka a kdyz ho chcem chytit uteče,já pořád doufám že stoho vyroste taky rád skáče když nás vítá nebo návštevy ale to mě ani tak moc netrápí moc bych byla ráda vědět kde děláme chybu že pořád tolik tahá myslíte moc krátka prochazka jen když jdem ven jen čurat vybehne jak poděs ted jsem přemýšlela dva dny co mám asi z rukou že mě bolí :-)) jinak je to moc hodny pes :-) sedni pac to umí haha a je to náš miláček . Moc děkuji za rady

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Dobrý den, obávám se, že

Dobrý den, obávám se, že takto na dálku těžko radit, měla by jste najít ve Vašem okolí dobrého výcvikáře a nechat si poradit od něj.

Je to běh na dlouhou trať a chce to začít co nejdříve. 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Na tahání a extratahače

Na tahání a extratahače stahovák určitě ne. Lepší je-když už-polostahovací obojek a nejlépe moxon nasazený těsně za ušima. Myslela jsem taky, že je to blbost, aby pes zkrotnul jen posunutím obojku, ale je to opravdu tak. Sice se u toho příliš neproběhne,takže to používám spíše na chůzi po městě a nácvik u nohy. Ohlávku jsem měla, ale bohužel jsem s ní nic nevyřešila. Jakmile prostě začně pes tahat, je nejlepší změnit směr nebo zastavit, zapřít se a "nepůjde se dál, dokud budeš tahat". 

Obskakovat-jako ehm, choulostivě?? Mrk Nebo prostě ve stylu vidím paničku, hup na ní a jdem se mazlit??

Přivolání je základ a každý výcvikář vám určitě řekne, že nemáte nahánět psa. Nechce přijít? Tak se rozběhnu, začnu skákat jako žabák, hulákat, apod. dokud nepřiběhne-pak podrbu, pošišlám jakécho to má paniška šikofnécho chlapeška a dám extra mlsku. Je to mlaďoch, chce si hrát. Možná je pro něj větší odměna třeba pískací hračka nebo balonek. 

Zkusila bych každopádně vybíhat ven s pejskem častěji. Bude už hezky, běžte na procházku někam do lesa, města-víc podnětů kolikrát psa unaví lépe, než běhačka po louce. Šikovný výcvikář, který má zkušenosti s pozitivními metodami výcviku taky určitě neublíží.

 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

marti
Obrázek uživatele marti
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 25.2.2014
Moc děkuji , za odpověd za

Moc děkuji , za odpověd za rady asi bude nejlepší jít na cvičák já měla před 8lety jezevčíka trpasličího :-) ten mě nedal tolik zabrat ,myslím to tahání.Myslela jsem že s toho vyroste,ale spíš je to horší no odbskakuje jako to jak myslíte chouplistivě je to hruza podrapana jsem jakou má sílu vytahám ho schodím ale on stejně je to ostuda :-( jestli už cítí že se tu v ulici dve feny hárají...,taky když jdem a jde nekdo ihned běží že by na člověka skočil , říkam nesmís k noze tahám ho ale on by se snad uškrtil :-( zkusím ten cvičák tady u nás.Děkuji moc a zdravím

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Rozhodne bych nepouzila

Rozhodne bych nepouzila voditko primo za usima. Tam je totiz minimalne chranena prudusnice a ze pes prestane tahat, tak proto, ze je to pro nej velmi neprijemny a bolestivy. Doporucila bych zkusit ohlavku, ta neni psovi neprijemna a je to rozhodne humannejsi nez voditko za usi. Ohlavkou se ovlada hlava, proto pes nemuze odejit, kdyz panicek nechce a nemuze se do ni zaprit jako do obojku nebo postroje. Ja sem ji ted zacala pouzivat (ale teda u psu, co nemaj problemy s chuzi na voditku) a jsem hrozne prekvapena, jak je ucinna. Mam takovej pocit, ze tahle vase situace chce nejaky komplexni reseni, takze cvicak nebo vycvikar.

 

veronika & retrívři v útulcích

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Já jsem z toho nepochopila

Já jsem z toho nepochopila jaký má pejsek vlastně vyžití? Chodíte někam běhat na volno, na pole, např. s balonem, denně? Má nějaké psí kamarády s kterými se může proběhnout? Kombinace nevychovanosti a nahromaděné energie je ta nejhorší, pes pak přepíná, nevnímá. Ve vašem případě bych opravdu neváhala s návštěvou cvičáku, jelikož to evidentně sama nezvládáte. A pejsek z toho opravdu nevyroste, žádný pes není samovychovací. Maximálně se může uklidnit v aktivitě věkem, ale na oplátku může vylézt další (třeba i horší) problém související se špatným vedením psa. Řešila bych to neodkladně.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry)