Komu NEštěká v bytě LR?

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Petr Zet
Obrázek uživatele Petr Zet
Offline
Viděn(a): 8 let 3 týdny zpět
Registrace: 26.2.2012
To je hnusík. Mě by asi jako

To je hnusík. Mě by asi jako první napadlo, že bych se nabídl a skočil s ním ven, když nejsou doma...No ale aby ho tam nechali 3 dny!! Je mi špatně. Určitě můžeš celou věc nahlásit Policii ČR, aby to prošetřila.

Péťa, Lucinka a Sally

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Sidunko: U nás je to tak,že

Sidunko: U nás je to tak,že pokud pes štěká půl hod. v kuse (od 6:00-22:00hod),můžeš to nahlásit na PČR a pokuta pro majitele je kolem 20.000Kč. V době nočního klidu stačí pesanovi štěkat 15min a pokuta se navyšuje. Mělo by to podle mě být v každém městě. Vedle ve vchodě to tak udělali. Paní měla 3 něm. špice a štěkali snad non-stop. Navíc ona sama šla cítit čpavkem a výkaly. Venčila je asi taky jen 2x denně. Protože na zaplacení pokut neměla,tak jí byli pejsci odebráni.

Chápu vás, mě to taky není příjemné poslouchat denno denně štěkot. Přitom stačí najít si nějakou studentku,která by si chtěla přivydělat,aby podle dohody pejska vyvenčila, trochu si s ním pohrála. Zvlášť když vím,jak můj pes je naštvaný,že jdu i do blbého sklepa bez něho. Když vybírám restauraci,tak né podle nabídky jídel,ale jestli tam můžu se psem HlasitÄ› se smÄ›ju. Nechápu,že si někdo pořídí psa a netráví s ním čas. Nebo se omezuje jen na vyvenčení kolem baráku. Nejvíce vždycky trpí pes. Lidi by si měli uvědomit,že psík si těžko zapne počítač a bude si brouzdat o samotě na netu, nebo zkoukne fotbal v televizi.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Petr Zet
Obrázek uživatele Petr Zet
Offline
Viděn(a): 8 let 3 týdny zpět
Registrace: 26.2.2012
Rušení nočního klidu a

Rušení nočního klidu a obtěžování hlukem (tedy i štěkotem psa), které by mohlo narušit veřejný pořádek a vzbudit veřejné pohoršení, je regulováno § 47 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. 

 

Z hlediska soukromoprávních vztahů je možno zmínit i § 127 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Např. majitel soustavně štěkajícího psa, jehož štěkot ruší sousedy, t.j. nad míru přiměřenou místním poměrům obtěžuje tyto osoby hlukem, může být odpovědný za porušení povinností vyplývajících pro něj z cit. ustanovení, dle kterého se vlastník věci musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Dle míry obtěžování hlukem a místních podmínek se občané, kteří jsou štěkáním psa rušeni, mohou obrátit na soud, byť v tomto případě je důkazní břemeno (tj. předložení důkazů o obtěžování hlukem) na straně žalujícího, nebo dát podnět i Krajské veterinární správě ohledně prošetření životních podmínek psů.

 

VÝSTIŽNÉ Nápad

Péťa, Lucinka a Sally

Sidunka
Obrázek uživatele Sidunka
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 20.3.2011
Je mi líto toho pesana nemůže

Je mi líto toho pesana nemůže za to, že páníčci jsou pitomci, nadruhou stranu, protože s nimi nevycházíme zrovna dobře, tak se jim nabízet s vyvenčením psa nebudu. Nejspíš to řekneme nejdřív domovníkovi a pak to půjdu řešit vejš, abych měla důkaz(v podobě domovníka), že si nevymýšlíme... Ach jo, chudák pes :o(

Zdenča a Saminek 19.7.2007

http://www.samm.webnode.cz/

Bůh stvořil psa, protože věděl, že se mezi lidmi lepší přítel nenajde.

Petr Zet
Obrázek uživatele Petr Zet
Offline
Viděn(a): 8 let 3 týdny zpět
Registrace: 26.2.2012
Je to fakt smutný, někdo by

Je to fakt smutný, někdo by se ho určitě rád ujal /inzerát/. Mám dojem, že domovník nijak situaci nevyřeší, jestli je to problémová rodina, tak jeho napomenutí bude k ničemu.

Péťa, Lucinka a Sally

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Sidunko: máte dobré si i

Sidunko: máte dobré si i nachat podepsat sousedy,které to taky obtěžuje. S domovníkem asi moc nepořešíte. S podpisy se rovnou obrátit na správu sídlišť (nebo nějaké sdružení bytů) a ti ať si to vyřeší. Pak pěkně zaklepat na dveře sousedům,přihodit jím pár facek a je to. 

A aby jste s ním chodili ven vy, tak to určitě ne:-D. Jen jsem chtěla poukázat,že je několik možností. Sama jsem si tak chodila kdysi přivydělávat. Takže kdyby chtěli,mohli sousedi najít jiné řešení.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

redvous
Obrázek uživatele redvous
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 26.2.2012
Naše fenka v tom byla od

Naše fenka v tom byla od začátku úžasná, má lehce přes 3 měsíce a nemáme s tím vůbec problém. nejdýl byla asi 6 hodin sama a bez problémů,akrát 2 krát zakňučí když se obouváme protože na chodbu už s náma nesmí a pak jde přes dveře vidět že se otočí a jde si hrát.

Petr Zet
Obrázek uživatele Petr Zet
Offline
Viděn(a): 8 let 3 týdny zpět
Registrace: 26.2.2012
Tak máme 3,5 měsíce a

Tak máme 3,5 měsíce a Sallynka je sama doma uplně klidná, nikdo jí neslyšel ani brečet, natož štěkat. Doma byla nejdýl už 8 hodin. Jediný, co mě vytáčí, je to ničení (lino, boty, židle mám jak od bobří řeky, staženej ubrus, vysypanej koš a dávení se rohlíkem, okousaný lišty a mnoho dalších). Koupil jsem sprej proti okusování, ale ten s oblibou slízavá a ještě u toho mlaská, jak je dobrej :-D

Péťa, Lucinka a Sally

Romana
Obrázek uživatele Romana
Offline
Viděn(a): 7 let 11 měsíců zpět
Registrace: 21.5.2012
Ahoj máme doma roční fenku a

Ahoj máme doma roční fenku a trochu si nevíme rady s ranním štěkáním. Vstáváme okolo sedmé, když nás začala budit kolem půl sedmé, tak to šlo, ale ted začne rafat třeba už v pět a rafe dokud k ní nevstanu :( Snažím se k ní jít až když je ticho, abych jí neučila, že když zaštěká, tak přijdu, ale nějak se mi to nedaří. Prosím o radu jak jí to odnaučit dřív, než na nás sousedi začnou být alergický :(

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
A to s ní bydlíte v bytě?

A to s ní bydlíte v bytě? Nebo v domku a ona je na zahradě?

 

Stránky