Jak odnaučit psa spát v posteli

4 příspěvků / 0 nových
Poslední
alma
Obrázek uživatele alma
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 12.9.2013
Jak odnaučit psa spát v posteli

Ahoj všichni,

potřebuji nějakou účinnou a osvědčenou radu. Naše fenka s námi spí od začátku v posteli. Normálně by to pro mě nebyl žádný problém, ba právě naopak, ale v brzké době mě čeká operace s delší rekonvalescencí a dochází mi, že naše zlatíčko (9 měsícú) bude muset kvůli infekci z postele pryč. Dva měsíce budu polehávat v posteli i přes den, takže zavřené dveře nejsou řešením. Ideální by bylo já v posteli a moje zlatíčko v pelíšku u postele. Jak na to? Poraďte.

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
No tak to musíte Vaše

No tak to musíte Vaše zlatíčko naučit :). Chvalte a dejte pamlsek, pokaždé, když si sama lehne do svého pelíšku, tzv. pelíšek = výhoda. Dřív jsem také měla fenku jen v posteli, dnes mám všechny naučené tak, že mají své pelíšky kolem postele, které jsou pohodlné, ony je milují a do postele mohou jen na pozvání, tzv. "zeptají se" a já buď povolím, nebo ne SmÄ›ju se

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Souhlasím s Verčou ...

Souhlasím s Verčou ... pelíšek - ňamka - výhoda. HlasitÄ› se smÄ›ju Bude dost těžké to najednou zakázat, ale s trpělivostí to určitě půjde. Já bych volila asi toto ... pokud bych psa našla v posteli, důrazným hlasem bych ho poslala na místo (pelíšek či jak tomu říkáte) a až tam bude dala bych ňaminu s velkou pochvalou. Pokud najdete psa v pelechu, opět pochvala a ňamka. Nesmíte čekat, že to bude za dva dny 100% ale časem určitě. Držím palce!

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
No, bude to těžký, u psů

No, bude to těžký, u psů toptiž platí, že jakmile jednou něco dovolíš, tak pes si myslí, že už je to navždy, a když se mu snažíš naznačit, že ne, tak si začne myslet, že už ho nemáš ráda.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011