hyperaktívny, neposlušný

7 příspěvků / 0 nových
Poslední
tom166
Obrázek uživatele tom166
Offline
Viděn(a): 9 let 4 měsíců zpět
Registrace: 11.7.2009
hyperaktívny, neposlušný

Zdravím, náš lolo má dva roky a zdá se mi strašne hyperaktívny, ale hlavně v cizím prostredí,nebo venku. Tak třeba je naučenej chúzi u nohy ale, vydrží tak 20 metrů a dýl se prostě nedokáže soustredit. Nebo kdyz vydí jinýho psa táhne a táhne  a kníka a trase se, a nevidí a nesliší nic kolem. To samí když se na nej třeba jen usměje kolemdoucí člověk. Každý den chodíme na dlouhé procházky a když ho odepnu z vodítka , vystrelí jako šíp, nee že by mi utekl z dohledu ale prostě nevníma nic jen to co chce... Nebo třeba kdyz potkáme agresivního psa který by ho nejradsi roztrhal, tak ten náš miláček si myslí že se sním bude hrát, a vrtí ocáske a chce za ním... je to možný?

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
To zní jako opravdu akční

To zní jako opravdu akční torpédo, upřímnou soustrastHlasitě se směju

Z tvého dotazu mám dojem, že jakmile vyjdete z domu, tak tě pes přestane vnímat a všechno kolem je pro zajímavější než ty. Ale nevím, jestli pomůžou rady po netu - tady hlavně musíš ty zapracovat na poslušnosti a především na vašem vzájemném vztahu - stát se pro něj tím nejdůležitějším a nejzajímavějším objektem na světě... Chodíte na cvičák?

Navíc je možná pes prostě nevylítaný a je mu volnost vzácná, takže má v tu chvíli "zatměno". Jen hádám, nemám dost informací... Popiš nám podrobněji váš režim: co spolu podnikáte, na jak dlouho chodíte na procházky (jen na vodítku, nebo i navolno?), jestli má možnost pohrát si se se psy...

 

Jinak chůzi u nohy (a vůbec povely) cvičím až pokud je psina trošku vylítaná, to se zklidní a víc vnímá.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Možné to určitě je :-) V tom,

Možné to určitě je :-) V tom, co popisuješ, vidím svého psa. Jde u nohy, ale jakmile dostane volno, vystřelí jako blesk a běží si po svém. Pokud se na ni na ulici někdo usměje a chce si ji třeba pohladit, neumí být v klidu, ale začne být jako na pérkách, poskakovat a nejraději by mu vlezla do klína. Hrála by si se všemi psy bez výjimky, i když ji někteří chtějí sežrat, ale neumí se seznámit normálně (v klidu očuchat) - následuje podobný "tanec" jako v případě lidí. Má prostě chuť do života, miluje vše živé a je velmi aktivní. Ale to neznamená, že je to špatně, jen to chce mít psa vždy pod pontrolou, aby přišel na zavolání, naučil se chodit u nohy a nikoho neobtěžoval.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
jak pisou holky, psa vylitej,

jak pisou holky, psa vylitej, pocvicte nejakou poslusnost a za cas se to bude zlepsovat. S povahou toho moc neudelas,az dospeje, bude to zas o necem jinym, ale pres poslusnost (sedni, zustan) se toho zbavis.

 

jinak si myslim, ze je vcelku dobre poslusnej, ze zvladne 20 metru v plnym soustredeni, zkousela bych mnohem kratsi lekce.

veronika & retrívři v útulcích

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Ještě me napadla jedna věc -

Ještě me napadla jedna věc - mohlo by pomoct, když se budeš psu věnovat jen tehdy, když bude v klidu. Například: přijdu domů, pes skáče a vyvádí - nevšímám si ho, třeba se otočím i zády, a teprve když se zklidní, ho pohladím a pomazlím se s ním. Nebo: venku táhne na vodítku, chce za jiným psem - zastavím se a stojím jako sloup a teprve až vodítko povolí a začne vnímat, tak zase vykročím za druhým psem (to už chce ale i spolupráci druhé strany). Prostě odměna (nejen pamlsek, ale i pohlazení, míček, hra se psem apod.) následuje po žádoucím chování. Pokud ho za druhým psem pustíš v momentě, kdy vyvádí, tak jsi ho tím vlastně za vyvádění odměnil a příště bude vyvádět zase.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Chce to psa zabavit hlavně

Chce to psa zabavit hlavně psychicky. Nejlíp najít nějakou aktivitu,které byste se mohli věnovat - jestli má papíry tak WT,lovecký výcvik (samozřejmě individálně pro zábavu můžete cvičit i sami s bezpapíráčkem),ale i agility (zvláš´t pokud je lehčí typ),obedience atd. Ven sebou brát aporty,házet,ale taky různě schovávat,aby muse hledat atd. Naše nejmladší dvouletá je taky hyperaktivní pometlo,naštěstí má doma na řádění další tři psy a věnujeme se myslivosti,takže má i co na práci. Ale i tak je jí utahat skoro neuskutečnitelné - např. na podzim,v devět se vycházelo na hon,celý den lítala,hledala,nosila, v půl čtvrtý v myslivně slupla kus tlačenky a zatímco všichni ostatní psi to zalomili pod stolem,ona začala všechny obíhat s výrazem,a´t se neflákáme a jdeme něco dělat:-)) a to vítání,to je vlastní všem labíkům,ze všech lidí i psů mají oči navrch hlavy. Ale užívej si to,máš kluka,tak je dost možné,že tě za rok překvapí,jak vůči některým psům samcům obrátí a rozhodně už si všechno líbit nenechá

Jana a smečka

.......
Obrázek uživatele .......
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Podle mě by bylo asi

Podle mě by bylo asi nejlepšíhlavně si vytvořit dobrý vztah, naučit základní poslušnost a myslím, že by by dost mohlo pomoci začít se věnovat nějakému psímu sportu. Protože když děláte třeba např. agility, tak si tím opravdu hoodně vylepšíte vztah mezi sebou a ještě k tomu se tak pes učí výborné ovladatelnosti (protože pes na parkuru páníčka prostě vnímat musí, jinak by to nešlo :D). Být vámi našla bych si nějaký cvičák, kde se cvičí nejlépe poslušnost i nějaké sporty a vyzkoušela bych to tam pod vedením zkušených instruktorů ;)