Halti ohlávka

53 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Mě by jen zajímalo, jak se

Mě by jen zajímalo, jak se pes, který halti ohlávku nosí, chová, když mu jí sundáte..halti má sloužit jako výcviková pomůcka, aby jste naučili psa chodit bez tahu a později už jí nosit nemusel a podle mě to u většiny lidí takhle nefunguje, protože jak jednou nasadí halti, už se neobtěžují psa něco učit a ta mu tak zůstává nadosmrti...a tak by to podle mě být nemělo.

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Já jsem ani nevěděla že

Já jsem ani nevěděla že nějaký přímo protitahací postroj existuje, ale taky se mně ten způsob nelíbí, to asi opravdu radši ta halti, znám jenom ten klasický a ten podle mě psa akorát tahat naučí a ještě ho k tomu povzbuzuje. Já jsem Akimkovi dávala klasický postroj do auta a když se mně nechtělo mu ho sundávat kvůli cestě z parkoviště do baráku a on zrovna měl chuť tahat tak už tehdy třeba při 15kg jsem cítila daleko větší tah než když byl na obojku. Teď už bych ho na postroji možná ani neudržela.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Renčatka
Obrázek uživatele Renčatka
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 24.11.2010
Mi měli první postroj,ale

Mi měli první postroj,ale tahala pořád...

Pak jsem koupila ohlávku a tahat přestala,raději jde vedle mě,než by měla vytočenou hlavu do strany,ale byla předemnou...

Renča:Nelly(15.7.2009)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Jackey: při zatáhnutí mu

Jackey: při zatáhnutí mu otočím hlavu k sobě,zastavím a při tom všem vyslovuji ostře "AA" Mrk Nesmíš a fuj jsou u nás totiž neslyšící a jedině AA umím vyslovit dost ostře.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Dan
Obrázek uživatele Dan
Offline
Viděn(a): 6 let 2 měsíců zpět
Registrace: 30.1.2012
Tak jsem se taky rozhodl

Tak jsem se taky rozhodl koupit ohlávku pro mojeho chronického tahače. Upřímě, moc jsem nevěřil že to bude mít účinek ale naštěstí má. Na obojku se klidně rozběhl a škubnul až jsem málem odletě (těch 32 kilo a ta rychlost stojí za to), zastavování moc nepomáhalo. Povel "k noze " sice zná ale když nemusel u nohy tak tahal. S ohlávkou se prakticky tahat nedá což naštěstí rychle pochopil. Nechci říct že je ohlávka všemocná ale nám rozhodně pomohla.

Dan a Bak (*17.5.2011)

Mishaad
Obrázek uživatele Mishaad
Offline
Viděn(a): 8 let 5 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2012
Halti ohlávku používám už

Halti ohlávku používám už déle. Ovšem jen mezi lidmi. Po několika procházkách náš tahač pochopil, že mám něco účinějšího, než je jeho síla. 

Ovšem znám lidi v okolí, co haltinu mají a neobtěžují se toho psa to odnaučit a pes jí má snad do konce života, po chvilce jí přestane vnímat a majitelé vymýšlí nové způsoby, jak zamezit tahání.

marek
Obrázek uživatele marek
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2012
Tohle bych mu nikdy neudělal,

Tohle bych mu nikdy neudělal, mě to dělal ze začátku taky. stačí pár hodinek procházek, neustáleho napomínání psa a už netahá. tahá jenom když mu to dovolím, popřípadě nejvíce se snažím s ním chodít "na volno", ovšem v každé situaci to také nejde.

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Záleží taky,komu to dělá. U

Záleží taky,komu to dělá. U nás celou dobu tahal jen mě. Přítel nebo taťka s ním mohou jít přímo u nohy a pes si počká,až s ním zajdou na trávu a tam se poslušně vyčůrá. Nějaké zatáhnutí u nic neexistuje. Za to u mě....V létě jí používám méně,protože se  pořád koupe a vadí mi, když to má mokré na čumáku. Ale v zimě bych dopadla velmi špatně na těch ledovkách. 

A to, jestli psa nějak terorizuješ ohlávkou, je jen na každém pánovi. U mě rozhodně ohlávka vede. Pes se mi nedusí na obojku pokaždé,co vidí psa nebo chce někam jít. A můj pes si udělal názor sám, když mi místo vodítka, teď nosí ohlávku, když chce ven. Tak jemu to asi tak nevadí :-) A jeho názor je pro mě svatý.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Marek, a co bys mu raději

Marek, a co bys mu raději udělal, vycukal ho na vodítku? Nevím co myslíš neustálým napomínáním, ale většina lidí se psem akorát cuká a poškozuje mu tak páteř. Haltinu nepoužívám, ale přijde mi lepší, bezbolestnou variantou, než pes přiškrcený na obojku s hysterickým majitelem na druhém konci vodítka Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

marek
Obrázek uživatele marek
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2012
ne pouze příkazy. pomalu,

ne pouze příkazy. pomalu, nečuchej. prostě furt všude nelze chodit s čucháním a s vodítkem :-D rozhodně s ním necukam...

Stránky