Cyklisti

7 příspěvků / 0 nových
Poslední
.......
Obrázek uživatele .......
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Cyklisti

Ahojky, mám s mladou (7 měsíční australský ovčák) menší problém s cyklisty. Když jsme si ji v 5 měsících přivezli, tak jsem zjistila, že absolutně není zvyklá na chyklisty a když nějakého vidí, tak za ním běží a štěká na něj (ale ne, že by ho chtěla kousnout, ona si s ním spíš jen chce hrát - to stejné dělá i když jdeme kolem jejích psích kámošek - taky běhá takhle kolem plotu a štěká). Jenže ono je to pro cyklisty i pro mě dost nepříjemné, když najednou vystartuje a běží za ním. Jinak je to zlatíčko, super přivolání (i od toho cyklisty přijde), učí se poslušnost, triky, něco z agilit a frisbee, hodně si mě hlídá, třeba s přivoláním od ostatních psů taky nemáme problém. Jedinný dost velký problém je právě s těma cyklistama. Tak se chci zeptat, jestli třeba někdo z vás nemá podobnou zkušenost a třeba tipy, jak jste je to odnaučili?

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Jediný zaručený tip je

Jediný zaručený tip je nenechat jí vyběhnout:o) Tímhle jsem si prošla u Peggy, která měla špatnou zkušenost s kolem a od té doby je měla tendence honit, takže jsem to řešila přes poslušnost...cyklistu uvidím dřív, psa si přivolám a když nemám jistotu připnu na vodítko a fixuju na sebe a samozřejmě chválím za dobré chování...a u toho plotu, chodit jen na vodítku a u nohy..jakmile zvládne to, může jít na volno u nohy a když i to zvládnete tak už chodíte na volno a když vidíš, že chce vyběhnout, řekneš zákazový povel a ona musí reagovat..když nereaguje, posadím zády k plotu a přes poslušnost nechám trošku vycukat( nechám jí tam sedět a musí zůstat) pak pochválím a jdeme dál:o) Takhle jsem to naučila obě holky a teď stačí říct NE a obě projdou bez povšimnutí:o)

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ahoj Nutel, zatím problém

Ahoj Nutel, zatím problém nemáš, ale může se tak stát v budoucnu. Odpovědi na své otázky hledej spíše mezi majiteli ovčáků než retrieverů. Není překvapením, že tvoje ovčanda PASE. SmÄ›ju se Určitě se od majitelů psů, kteří pasou, dovíš spoustu rad, jak učit co pást feňulka může a nemůže. Čím starší bude, tím hůře se to bude učit a zůstane ti už jen ta poslušnost, což je velice pro ovčáky těžko stravitelné. Jedná se o vrozené instinkty, proto ve chvíli kdy pasou, tak připínají na jiný kanál. Na internetu se toho dá zjistit hodně. Hodně štěstí.  Mrk

 

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

.......
Obrázek uživatele .......
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Děkuju za odpovědi :)Přesně

Děkuju za odpovědi :)
Přesně jak píše Jackey to dělám, teď už si většinou ani psů za plotem ani cyklistů na vodítku nevšímá, jen když je na volno, ale taky už je to lepší než to bylo nja začátku.

Beenee kdyby bylo takové dobré fórum i pro páníčky australáků, tak bych napsala tam :D S tím pasením mě to to taky napadlo, ještě o tom zkusím něco zjistit. Ale Aira už se docela lepší, takže snad se to co nejdřív odnaučí.

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Tady je něco maličko o

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
O tom pasení si zkus ještě

O tom pasení si zkus ještě něco zjistit. Nevím toho moc o ovčácích, ale někde jsem četla, že pokud má pes pasení v sobě, tak se dá odnaučit aby nepáslo konkrétní věc, ale vyhledá si něco jiného co bude pást, pokud ho vyloženě nenaučíst, aby páslo jen něco konkrétního. SmÄ›ju se Snad jsem to, co jsem napsala dává smysl. 

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

.......
Obrázek uživatele .......
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Na něco jsem se dívala, a

Na něco jsem se dívala, a podle toho, co lidi píšou, tak my jsme na tom ještě docela v pohodě... Ani to nvevypadá jako pasení, spíš jako "normální" běhání za kolama :D Dělají to i neovčáci a zdá se mi, že se to zlepšuje. Dnes jsme byly v ZOO a potkaly jsme různé cyklisty, koně, zvířata v ZOO a všechno možné a Airinka se chovala vzorně :) Asi bych to zas tak tragicky neviděla, možná to co dělá ani pasení není...