Běhání za jinými psy

33 příspěvků / 0 nových
Poslední
Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Já si myslím, že není co

Já si myslím, že není co závidět. Smokie je vzorná třeba v přivolání a v chůzi na vodítku, ale plno povelů, které třeba u mí Marley ze cvičáku, Smokie neumí. Třeba odložení neumíme, moc ani nevím, jak jí to mám učit.  A taky nám dalo dost práce než se naučila jít u nohy, nevšímat si psů, natahat na vodítku...nebylo to nic jednoduchého...přiznám se, že i párkát dostala lehce na zadek, ale naučila se...je to neustálý trénink.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
ZuzkaH: mě taky při první

ZuzkaH: mě taky při první procházce na vodítku po zimě začala tahat (celou zimu jsme chodili jen dozadu do polí navolno, aby nelezla na rozsolenou silnici). Já jsem s ní začala jakoby od začátku. Prostě jsme šly jak blbečci. Kdykoli mě předeběhla, tak dostala rázný povel "k noze" a já jsem stála a nešla dál, dokud se k té noze neposadila, pak jsem zase vyšly. Zpočátku jsme opravdu stály na každém kroku, musela to být podívaná, ale zpátky z procházky už šla zase vzorně u nohy. Pochopila, že když bude předbíhat, tak nikam nedojdeme.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

Zuzkah
Obrázek uživatele Zuzkah
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 dny zpět
Registrace: 17.9.2009
děkuji moc...dnes vyzkouším,

děkuji moc...dnes vyzkouším, nám tu nesolili,a chodili jsme na pole,kde fakt řádila, i do lesa, a teď teda dělá jak janek :))

Dneska budu krok sun krok chodit já s Bell

skridlo
Obrázek uživatele skridlo
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 2.12.2009
zdravím, děkuji za podněty,

zdravím, děkuji za podněty, nezbývá než chůze na vodítku a vtlučení do hlavy povelu NESMÍŠ, což je v této chvíli asi nejdůležitější (samozřejmě mimo přivolání).

Dneska ráno mi zdrhnul přes ulici bez zjevného podnětu a málem ho přejelo auto - no hrůza!!

Skřidlovští z Barrandova a CHOCKI (♥1.10.2009)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já nechci být nějak

Já nechci být nějak hnusná,ale pokud pes nemá zvládnuté přivolání neměl by chodit na volno,už kvůli jeho bezpečnosti a obvzlášť u silnic apd.Je to ještě mimino a těch podnětu je okolo spousta,nikdy nevíte,co ho může popadnout a vezme čáru...Triny teď bude rok a abych pravdu řekla netroufla bych si s ní jít podél silnice(i když třeba ne tak rušné) na volno... a to si myslím,že základy poslušnosti máme zvládnuté,ale prostě se o ní bojím..ona není jako Peggy,je to uplně jiná krevní skupina a stačí třeba lístek,nebo pytlík a vidím jak to s ní cuká i na vodítku...prostě mi tohle přijde jako zbytečné riskování..

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Taky bych s Bolinou nikdy

Taky bych s Bolinou nikdy nešla u silnice navolno, v polích a lesích v pohodě, ale u silnice mam strach. Mám úplně šílenou fobii z toho, že jí zajede auto. Nevím jestli si troufnu s ní jít u silnice navolno až bude starší, ale zatím opravdu ne. Přesně jak píše Jackey, vítr nadzvihne pytlík a už je to něco šíleně zajímavého, nebo uvidí na druhé straně někoho známého a náhodou za ním vyběhne... já jsem v tomhle až hysterická.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

Truhlik
Obrázek uživatele Truhlik
Offline
Viděn(a): 10 let 5 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2010
Mam taky problem s jinymy

Mam taky problem s jinymy psy... Kdyz Harry vidi jineho psa, tak ho nezajima absolutne nic, i kdybych mela v ruce kusanec hoveziho steaku, stejne by mu to bylo jedno, ja vim, jde o to upoutat jeho pozornost, jenze ja uz nevim jak to mam udelat, psovi je 6 let a neni vykastrovany, donedavna nechodil ani u nohy, ale snazime se moc a moc a de nam to, ale jak vidi jineho psa tak me za nim na voditku silene tahne. Kdyby byl na volno (nepoustim ho, to zatim riskovat nemuzu) tak jde s cizim psem a me si ani nesimne. prosim poradte jak mu ukazat co je spravne a jak ziskat jeho neustalou pozornost? :(

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Zkoušela jsi Halti

Zkoušela jsi Halti ohlávku?

Zkus mrknout na tohle video, třeba tam najdeš něco, co by se dalo použít. I když nevěřím, že ve skutečnosti proběhla "převýchova" těch dvou raubířů tak rychle a bezproblémově, jak se nám televize snaží namluvit...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Truhlik
Obrázek uživatele Truhlik
Offline
Viděn(a): 10 let 5 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2010
Tak tohle video uz jsem

Tak tohle video uz jsem videla vcera... Halti ohlavku mam, nekdy tahne i s ni. Ted chodi krasne u nohy a pokud nekde neco uciti, okamzite davam povel k noze a menim smer, to funguje velice dobre. Jde mi jen o jeho pozornost, chci aby sam vedel ze je lepsi poslouchat. Nevim jak ho motivovat. po cem sili uplne nejvic jsou veprove usi, ale odmenovat tim nemuzu, by byl za chvilku jak prasatko :D

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Já myslím, že bys měla

Já myslím, že bys měla zapracovat na vztahu mezi tebou a tvým psem. Jestli po 6ti letech, co máš labradora doma víš, že má rád jen vepřové uši (i ty se dají nastříhat na malé kousky jako odměna), tak tu bude asi něco špatně. Samozřejmě cvičení poslušnosti a dalších jiných povelů  je správný směr. To váš vzájemný vztah jen posílí. Odvolání od druhého psa (nebo zákaz, aby se vůbec rozběhl k druhému psu), je vyšší level poslušnosti, ke kterému je potřeba se dopracovat. Pes je povahou prospěchář, tudíž pro pánečkovi krásné, modré oči to dělat nebude.

To video: Mě přijde, že majitelé psů za ty prachy sehráli větší divadlo a spíš to jen trochu přehnali. Na druhou stranu, labrador je labrador a naučí se rád.   

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

Stránky