Dvouletá fena Chesapeake Bay Retrievera s PP

6 příspěvků / 0 nových
Poslední
Soňa
Obrázek uživatele Soňa
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 13.8.2009
Dvouletá fena Chesapeake Bay Retrievera s PP

Byla jsem požádána o pomoc s hledáním nového domova pro dvouletou slečnu plemene Chesapeke Bay Retriever s průkazem původu. Oficiálně se jmenuje Adora Catja, doma však slyší na jméno Aduška. Narodila se v chovatelské stanici Pebeha 1. srpna 2010, to znamená, že v současné době je něco málo přes dva roky stará. Jejími rodiči jsou JCH. Catja Aschinta Libami a JCH. Adey May´s Hey Jude, který byl do ČR importován z Nizozemí. Informace o rodičích a rodokmen jsou k nahlédnutí na stránkách chovatelské stanice Pebeha: www.pebeha.cz (majitelku CHS se rovněž pokusím kontaktovat).

 

Aduška sama RTG kyčlí ani loktů vyhotovené nemá, avšak oba rodiče jsou DKK i DLK negativní. Výstavu ani zkoušku lovecké upotřebitelnosti prozatím neabsolvovala. Není kastrovaná.

 

Současný majitel si Adušku pořídil jako společníka, bohužel tak docela neodhadl své možnosti a teprve postupem času zjistil, že díky pracovnímu vytížení se nezvládne mladému temperamentnímu psovi věnovat natolik, aby bylo vzájemné soužití příjemné.

 

Aduška je tedy zvyklá trávit spoustu hodin sama doma, kde však z nedostatku jiného vyžití upravuje bytové zařízení. Pro případného zájemce to znamená, že by bylo lepší nenechávat v době nepřítomnosti v jejím dosahu věci, které by mohla rozkousat, alespoň do doby, než si zvykne na nový režim. Především by ale bylo třeba jí pořádně zaměstnat nohy i hlavu, aby se čas, kdy zůstane doma o samotě, naučila využívat k odpočinku a ne k vymýšlení lumpáren.

 

Díky tomu, že má Aduška průkaz původu, měl by nový majitel dveře dokořán nejen k loveckému výcviku a working testům, ale v případě zájmu i k výstavám (za zmínku možná stojí, že Aduščina vrhová sestřička Aggy Catja Pebeha získala BIS na letošní Klubové výstavě Retriever klubu CZ v Oslavanech). Určitě by byla dobrým společníkem i člověku, který "jen" často a rád vyráží na procházky a výlety do přírody a psího parťáka by bral pravidelně s sebou.

 

Zahradu vám retriever asi neohlídá, avšak za předpokladu, že by Adušce bylo dopřáno dostatek pohybu a podnětů mimo zahradu a především dostatek kontaktu s pánečkem (tzn. ne jí dvakrát denně vystrčit za dveře misku žrádla a podrbat za uchem, ale opravdu s ní trávit čas), určitě by si postupně zvykla i venku v kotci.

 

Aduška ovládá základní povely a venku zvládá chodit bez vodítka. K ostatním psům se chová bezkonfliktně. U současného majitele je psím jedináčkem.

 

TAKŽE POZOR! Hledá se zodpovědný aktivně založený páneček, který má představu o potřebách temperamentního mladého psa loveckého plemene a bude ochotný věnovat Adušce dostatek lásky, energie a času a poskytne jí důsledné vedení. Na oplátku získá super věrného čtyřnohého parťáka do pohody i nepohody, který ho doprovodí na procházku, cyklovyjížďku, túru v horách a časem třeba i na hon.

 

Aduška v současné době bydlí v Havlíčkově Brodě, v případě zájmu o bližší informace kontaktujte prosím majitele na e-mail: tomas.ceska.b@seznam.cz

 

Moc se za Adušku přimlouvám, určitě je to fajn holka, která zatím jenom neměla štěstí na svého člověka. Zdraví a všem, kdo Adušce pomohou hledat, děkuje

 

 

 

 

Soňa Nováková, Havlíčkův Brod

Soňa
Obrázek uživatele Soňa
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 13.8.2009
Tak téměř po měsíci se hlásím

Tak téměř po měsíci se hlásím znovu, jelikož Dorka stále hledá nového majitele!

 

O víkendu jsme si ji s mými dvěma psími kluky půjčili na procházku, abych o ní mohla napsat trochu víc informací a přidat nějaké fotky, a musím říct, že mě holčička moc mile překvapila. Není to žádný nevycválaný pubertální nevychovanec, který musí z domu, protože ho zkazili a teď ho nezvládají. Naopak - Dorka má velmi dobrou poslušnost a bylo vidět, že svého pána zdravě respektuje. Po stránce výcviku se jí pán očividně i přes nedostatek času poctivě věnoval. Dorka je dobře vychovaná a přestože mě viděla poprvé v životě, můžu říct, že jsem ji na procházce bez problému zvládla a poslouchala mě. Nový majitel by měl hodně usnadněný začátek, a pokud by se s Dorkou věnoval např. loveckému výcviku, Dorka má myslím dobře našlápnuto.

 

Po naší tříhodinové procházce po lesích a lukách můžu podepsat všechno, co jsem se o Dorce dozvěděla od současného pána:

 

- celou dobu se mě držela a nevzdalovala se, přestože byla puštěná navolno bez vodítka; nechala se bez problému přivolat

- nevšímala si cizích lidí ani psů, ani když jsme se s nimi míjeli na cestě

- ovládá krátkodobé odložení a chůzi u nohy (s motivací na pamlsky); cestou ven z města, kdy jsem vedla všechny tři psy na vodítku, se v pohodě zařadila vedle mých dvou kluků a desetiminutovou cestu u nohy s námi krásně zvládla

- je nadšený aportér a umí předat do ruky; když jsem schovala balonek, každou chvilku někde sebrala klacek a zkoušela mi ho vnucovat Směju se

- se psy samci se snesla bez problému a řádili spolu; s fenou jsme neměli možnost vyzkoušet

- je opravdu temperamentní Směju se

 

Je to super psí slečna! Opravdu nikoho nezaujala? Prosím všechny, zkuste se poptat po známých a pokud by se našel někdo, kdo by byl ochotný hodit informace třeba na Facebook, tak jedině dobře.

 

Samozřejmě jsme s Dorkou na procházce pořídili spoustu fotek, tak přikládám aspoň pár:

 

 

 

Soňa
Obrázek uživatele Soňa
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 13.8.2009
(Žádný předmět)

Soňa
Obrázek uživatele Soňa
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 13.8.2009
(Žádný předmět)

Soňa
Obrázek uživatele Soňa
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 13.8.2009
Ostatní fotky s Aduškou v

Ostatní fotky s Aduškou v akci jsou TADY.

Soňa
Obrázek uživatele Soňa
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 13.8.2009
Zapomněla jsem napsat, že s
Zapomněla jsem napsat, že s Aduškou to dobře dopadlo a nějakou dobu už má nové pánečky. Jsou to myslivci a už jednoho čespíka mají, tak snad jim to společně bude fungovat.