Výběr štěněte

46 příspěvků / 0 nových
Poslední
cassie
Obrázek uživatele cassie
Offline
Viděn(a): 10 let 7 měsíců zpět
Registrace: 14.3.2010
Výběr štěněte

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně štěnátka za měsíc si máme jet pro svoje první štěně, ale pořád nejsme 100% rozhodnuti jeslti fenku nebo psa. O štěnátka nám ani tolik nejde, ale kdo ví co bude později:). Ale spíš sem slyšela že fenky sou klidnější. Hlavně chcem štěně do bytu a bojím se,aby to tu všechno nezničil.Prosím o vaše rady děkuji.

evastejskal
Obrázek uživatele evastejskal
Offline
Viděn(a): 9 let 6 měsíců zpět
Registrace: 3.5.2009
jé, to jsme na tom podobně.

jé, to jsme na tom podobně. :-)

Já jsem jediná pro pejska. Manžel i dcerka do mě hučí, že fenku. Manžel proto, že prý jsou fenky klidnější a hlavně máme zahradu, tak nebude značkovat stromky a keře.

Já jsem pro pejska. Vždycky jsme měli psa a nikdy nebyl problém, že by byl problémový.

Jediné, co mě nutí k tomu jít do feny je fakt, že sousedé z obou našich stran mají feny. Tak aby pejsek nevyváděl a neboural nám ploty

cassie
Obrázek uživatele cassie
Offline
Viděn(a): 10 let 7 měsíců zpět
Registrace: 14.3.2010
AHA,přítel je tak zásadně jen

AHA,přítel je tak zásadně jen pro fenku. Já se právě bojím skrz pejska aby nám tu všechno v bytě nezničil, taky sem slyšela že sou fenky hodnější. Ale je tu další problém fena a hárání co sem se dočetla, tak prý to neni nic příjemnýho a hárá docela hodně, že kolikrát i kalhotky nestačí.A to by pro nás v bytě asi nebylo nic příjemnýho

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Hlavně chcem štěně do bytu a

Hlavně chcem štěně do bytu a bojím se,aby to tu všechno nezničil

 

S tím,že bude ničit,musíte počíta a je zcela jedno,jestli budete mít štěně pejska nebo fenku. Každé štěně ničí,některé víc,některé míň,ale ničí každé.

Jinak obecně se nedá říct,jestli je lepší pes nebo fena. Říká se,že feny bývají mazlivější,klidnější,ale já to nijak extra nepozoruju.

Obecně feny nemívají tolik potřebu se prosadit,ale musí majitel počítat s háráním. Pes samec značkuje, častěji má tendence si něco vyříkávat a poměřovat se s ostatními psy samci,ale to je hodně i o výchově. A hlavně můžete si pořídit fenu a zrovna takovou,která bude chtít šéfovat všem čubám,co potká.

 

Jana a smečka

Vanda
Obrázek uživatele Vanda
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 7.10.2007
A fenky nejen hárají, ale

A fenky nejen hárají, ale dokonce néjen ony ale i psi línají!!! Taky občas zvrací a mají průjem a taky čůrají. A to asi v bytě taky nebude příjemný!!! Jo, hold  buď pejska doma a vše co k tomu patří a nebo byt jak ze škatulky, obojí dohromady moc nejde a nebo joo, ale vždy jen na chvilku !!!

Vanda, Dárlý a Asset

 

cassie
Obrázek uživatele cassie
Offline
Viděn(a): 10 let 7 měsíců zpět
Registrace: 14.3.2010
V tomhle máte asi pravdu.

V tomhle máte asi pravdu. Budem si to muset ještě promyslet co je pro nás lepší, jestli hárající fena nebo značkující pes.V tom nám asi nikdo bohužel neporadí. Ještě bych se ale chtěla zeptat, takhle velkého psa do bytu?, rozhodně s nim budem chodit pořád ven a dělat dlouhé procházky, ale i tak jestli to pro něj neni utrpení??Známí a všichni nám radí, že jsme se zbláznili, že je až moc velkej na byt.

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Labradoři a obecně retrívři

Labradoři a obecně retrívři na zahradu do kotce nepatří. Takže jste se určitě nezbláznili, ale "blázni" jsou známí, jenž to tvrdí.

Navíc fenka se dá vykastrovat, stejně tak i pes, odpadne vám hárání a značkování by mělo u kastrovaného psa být také menší.

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Co se týče zahrady, tak fenka

Co se týče zahrady, tak fenka vypaluje kolečka na trávníku a pes označkovává vše, co mu přijde do cesty, takže tam je asi přece jen schůdnější ta fenka..

Já měla zamluveného kluka, ale nakonec to nevyšlo a máme jeho sestru - a nyní zpětně jsem strašně ráda, že to nevyšlo a jsem jednoznačně pro fenky :-))  Že by byly mazlivější, poslušnější nebo věrnější, to teda nepozoruju, ale prostě je mám raději.

Vychovat budete muset oba dva, ať už fenu, aby během hárání nezdrhala, nebo psa, aby nechal hárající feny na pokoji..

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Já mám v panelákovém bytě

Já mám v panelákovém bytě fenku a co se týká místa, nejsou s tím žádné problémy. Stejně je většinou tam, kde jsem i já, a pokud jsem v práci, tak většinu času spí ve svém starém křesle. Jako štěně toho moc nezničila, měla jsem štěstí na klidné štěně. Hárá 2x do roka, ale to se dá pomocí kalhotek a vložek zvládnout. Labradory má v našem panelákově hodně lidí a nijak si nestěžují. Samozřejmě nejdůležitější je důsledná výchova hned od štěňátka a mít na pejska dostatek času, trpělivosti a hodně lásky.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

cassie
Obrázek uživatele cassie
Offline
Viděn(a): 10 let 7 měsíců zpět
Registrace: 14.3.2010
Děkuju za vaše rady,ale pořád

Děkuju za vaše rady,ale pořád je to pro nás dilema jeslti psa nebo fenku..zase trápit se s fenkou sklrz to hárání to mě extra taky neláká:(.

cassie
Obrázek uživatele cassie
Offline
Viděn(a): 10 let 7 měsíců zpět
Registrace: 14.3.2010
S výchovou chcem rozhodně

S výchovou chcem rozhodně taky začít od štěnátka a to jste cvičili samy doma??a nebo docházeli i na cvičák??a s tím háráním sem hodně četla, že to pořád protéká a vše je špinavé. Tak se chci zeptat jak jste to měli vy??

Stránky