Venčení

23 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
Venčení

Ahoj, mám tu další dotaz, tentokrát kolem venčení. Máme takovej problém s "bobkama" . Potřeboval bych od vás tip, za jak dloluho po jídle asi tak venčit skoro 8 týdenní štěně? Protože se snažíme opravdu poctivě chodit ven, ale jsme tam třeba i 30 minut než se vyprázdní (což pro ní je asi šílený). S čuráním problém není a zácpu taky nemá. Jinak kadí asi tak 3x denně, není to málo? (krmíme 4x denně)

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Já teda s prckem lítala cca

Já teda s prckem lítala cca každé dvě hoďky....po spánku, po jídle a po nějakém větším blbnutí doma...asi až po těch 14 dnech jsem to začala prodlužovat a taky se pak snažila místo po jílde,brát ho před jídlem,aby měl pak po něm naopak klid. Ono pak i hodně na ní vypozorujete, kdy už je potřeba vyběhnout...

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
A další příhoda ze dneška.

A další příhoda ze dneška. Byl jsem s ní venku kolem 20 ti minut stihla se vyčurat 2x, stále nám někde stávkuje, resp. každou chvilku si sedne a kouká co kde lítá a nechce se jí jít pak začne kňourat a až potom milostivě zvedne pozadí a zase kousek popojde. Já jen doufám, že nemá v háji kyčle nebo lokty.... pozná se to už teď? Ale to je OT. Spíš co se nám dnes tedy přihodilo. Příjdu s ní domů a ona první co udělá jde na pelíše a vyčůrá se do něj ! nechápu, ještě nikdy to neudělala, nemůže to být nějaká pomsta, třeba za to, že si myslí, že s ní venku nechodím kam chce ona , ale kam chci já?


Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Prosím, hlavně žádné výmysly

Prosím, hlavně žádné výmysly tipu mstí se mi protože... Psí mozeček takové složité pochody nezvládá. To bude mít jistě mnohem jednodušší příčinu. SmÄ›ju se

Lenka, Danny a Kip z Brna

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Já si hlavně myslím, že být

Já si hlavně myslím, že být venku 20 - 30 minut s takovým prckem je naprosto zbytečná věc. Raději běhejte častěji a opravdu krátce, jakmile se vyčůrá, pochválit a domů. Osobně nejedu přesně dle knižních rad - po jídle, po hraní. Ale instinktivně. A co je spolehlivé, je po spaní, jak se probudí, tak většinou do minuty čůrá. Délku pobytu venku bych prodlužovala postupně a nenásilně. Pro štěndo je všechno nové, to, že si sedne a kouká je normální, prostě je ze všeho vykulená, to chce čas. A je to malé miminko, takže nehody typu počůrání do pelíšku se mohou stát, většinou proto, že se štěndo něčeho lekne, něco nepochopí, ale rozhodně ne z pomsty. Je to miminko a navíc pes, takže bych se polidšťování v tomto směru opravdu vyhnula.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
Chodíme jak se dá, jdeme po

Chodíme jak se dá, jdeme po jídle i po spánku, za den jsme venku aspoň milionkrát :-) Snažíme se tam být co nejméně jen na vyvenčení, ale někdy jí to trvá ... :-D. No já nikdy psa neměl, vim že nedokážou intrikovat, ale mě to přišlo jako kdyby šla na jistotu :-D No je to dáreček ...


Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Uka fotku - samozřejmě do

Uka fotku - samozřejmě do příslušného tématu. Mrk

Teruška, Lukáš & smečka

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
nemusis jit vencit

nemusis jit vencit milionkrat, pak se nediv, ze nekdy se proste nevycura, i kdyz stene potrebuje casto, milionkrat rozhodne ne. Směju se Nez chodit kazdou ctvrthodinu, tak chod presne tak, jak se pise, po jidle, piti, po spani atd atd. Pozoruj ji, jakmile zacne byt nervozni, tak okamzite capnout na ruku a dat na zem az tam, kde muze curat. Pokud si budes obouvat doby nebo ji das na zem do vytahu, muze se stat, ze se vycura jinde. Nepodnikej naky tury, curat bude okamzite, na kadeni to chce obcas trosku pohybu, ale staci par kroku. Takze nestat na miste a necekat, ze bude pobihat sama, ale vykrocit s ni. Mrk Jak pisou holky, tak nejaky delani naschvalu je uplne mimo, psi nepremysli, takze k takovyhlemu zaveru NIKDY nemuzou dojit, takze tam bych hledala chybu jinde. A kdyz delas 30 minutovy prochazky nekolikrat denne, tak se nediv, ze po chvili si sedne a odmita jit dal, je to stene, staci ji PAR MINUT (ale to uz sem ti psala), pulhodina v kuse je hrozne moc.

veronika & retrívři v útulcích

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Počůráni se do pelíšku asi

Počůráni se do pelíšku asi zažili všichni z nás...ale řekla bych,že je to spíš z toho důvodu,že štěňátkům se prostě lépe čůrá na plochu,kde se jim nekloužou nožky...obvzlášť jestli všude máte lino apd. kolikrát se stane,že si pes radši dojde z lina na koberec apd.:o))

Pokud jste venku na jednom místě,třeba si sedneš na trávu a necháš štěně kolem sebe,tak nevidím v nějaké půlhodince problém..vždyť už je krásně,tak proč ne,lepší než být zavření doma...Triny byla venku snad pořád už od těch 8 týdnů a aspoň se ti i venku naučí odpočívat...štěně by toho mělo co nejdřív poznat co nejvíce...samozřejmě nebrat na místa,kde se venčí psi,o kterých nic nevíš,nebo je jich tam zvýšená frekvence..ale jinak do libosti:o)

Zase bych to tak nadramatizovala:o)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Jackey,mluvíš mi z duše, já

Jackey,mluvíš mi z duše, já jsem to sem ani nechtěla psát:-))) Fanča byla taky furt venku od mala, na procházky taky chodila od začátku, kus ťapala,kus jsem jí nesla,pak jsme se někde zastavili, pak zas šla,takže pokud se to dělá takhle,fakt nevidí v půl hodině problém. Aspoň má čas pochytávat ty vzruchy okolo

Jana a smečka

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Ono je velký rozdíl bydlet v

Ono je velký rozdíl bydlet v baráčku se zahradou a v bytě, což je třeba zmínit. Pokud jsme někde kde je zahrada, tak mám malou také pořád venku, válí se v trávě na sluníčku a venčení není třeba řešit, dojde si kdy chce. Ovšem pokud bydlí člověk ve městě, tak platí to co jsem psala výše - vyčůrat a domů. Už jen kvůli těm všem psům, kde člověk neví co je očkované a co není.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Stránky