Váha a nechutenství

3 příspěvků / 0 nových
Poslední
Klarita131
Obrázek uživatele Klarita131
Offline
Viděn(a): 7 let 12 měsíců zpět
Registrace: 19.11.2012
Váha a nechutenství

Ahoj lidičky, mám na Vás krátký dotaz před týdnem jsem si pořídila fenku labradora. Pořádně mi nežere. Krmíme Hillsem a v 16 týdnech vážíme kolem 13 kilogramů...Přijde Vám to v pořádku? Děkuji za odpověďNechápu

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
13 kilo může být u fenky

13 kilo může být u fenky vcelku v pořádku. Ale bez fotky těžko posoudíme, každý pes je jiný a co je pro jedno štěně ve stejném věku normální váha, může být pro jiné štěně nadváha a pro další vyhublost.

 

Hills není (navzdory obrovské reklamě a propagaci veterinářů) moc kvalitní krmivo. Nevím, kterou přesně recepturou krmíte, ale našla jsem Puppy Large Breed, jiné receptury budou dost podobné:

 

Složení:
kukuřice, drůbeží masová moučka (min. 30% kuřete), živočišné tuky, bílkovinný hydrolyzát, kukuřičný lepek, dužnina z cukrové řepy, celulóza, rybí tuk, chlorid sodný, rostlinný olej, chlorid draselný.

 

Na prvním místě je kukuřice (tedy je jí nejvíc). Obilnina, navíc pro psy velice špatně stravitelná. Pes není slepice, aby se krmil zrním.

Drůbeží masová moučka. Jak se produkt jmenuje "drůbeží", znamená to, že jde o neurčitou směs různého ptactva pochybné kvality. Radši bych tam viděla moučku "kuřecí" nebo třeba "krůtí". Na druhou stranu je to aspoň masová moučka, žádné "vedlejší produkty".

Živočišné tuky - tak tady už vůbec nevíme, o co jde. Pravděpodobně směs kafilerních tuků. Hnus.

Bílkovinný hydrolyzát. Není ani uvedené, o jakou bílkovinu se jedná. Pravděpodobně sója či něco podobného. Přidává se pro dochucení - něco jako glutamát v pytlíkových polívkách. Pro štěňata obzvlášť "vhodné".

Dužnina z cukrové řepy a celulóza. Jinými slovy piliny.

Rybí tuk. Zase, z jakých ryb? Co den dal a co někomu zbylo?

 

Kvalitní granule vypadají například takto (schválně nepíšu konkrétní značku):

Čerstvé kuře (21 %), kuřecí moučka (21 %), sladké brambory (14,6 %), brambory (14,4 %), krůtí moučka (10,5 %), sušená vejce (4,1 %), hrášek (4 %), kuřecí tuk (4 %), lněné semínko (1,6 %), sušené pivovarské kvasnice (1,6 %), lososový olej (1,6 %), minerální látky (0,8 %), vitamíny (0,5 %), jablko (0,05 %), mrkev (0,05 %), máta (0,04 %), DL-metionin, prebiotika: mannanoligosacharidy (0,04 %), fruktooligosacharidy (0,04 %), přírodní antioxidant (0,04 %) (konzervováno přírodně pomocí rozmarýnu a tokoferolu), extrakt z juky (0,02 %), probiotika: Enterococcus Faecium (0.02%).

 

Kvalitních značek je spousta, například Orijen, Acana (zvlášť její bezobilná řada), Canine Caviar, Artemis, Canidae, Taste of the Wild, Dog Lovers Gold, Earthborn Holistic, Blue Buffalo, Go!, Now! Grain free, Barking Heads, Wolfsblut...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Jak píše Efka, Hills jsou

Jak píše Efka, Hills jsou vzhledem ke kvalitě hodně předražené a pokud vím, není to pro psy ani žádný chuťový hit.  Moje holka nedojedla ani stogramový vzorek, který jsme dostali někde na výstavě. A to jinak neznámé granule žrala s větší chutí, než se "okoukaly".  Teď už je několik let na "domácí stravě" a mističku olízá i zvenku. Pro štěně bych vybrala asi ten Canine Caviar.