štěně vrčí

3 příspěvků / 0 nových
Poslední
alma
Obrázek uživatele alma
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 12.9.2013
štěně vrčí

Dobrý den,

prosím o radu. Mám 5ti měsíční fenku LR. Je to náš první pejsek. Nevím si rady, jak řešit následující situaci. V rodině máme i děti. Pokud si děti chtějí s Almou hrát a ona je unavená nebo prostě nemá náladu, začne na ně vrčet a dokonce se i ožene. Snažím se děti usměrňovat, to je samozřejmé. Ale je v pořádku, aby vrčela na členy rodiny, nebo by to neměla vůbec dělat? Jak se mám reagovat?

Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
já si myslím že to stěnátko

já si myslím že to stěnátko bere jako hru.. moc nevěřím tomu že by fenka labradora byla v 5ti měsících schopna nějaké agrese.. v tomto věku berou spíše vše jako hru nebo zkouší co si může dovolit...  nejlepší bude zřejmě dětem vysvětlit že když štěnátko spí tak bude lepší ho nerušit, a pokud se začne fenka chovat nějak nepřiměřeně tak se pokusit na ni třeba zvýšit hlas a vydat povel něco jako nesmíš nebo fuj, aby věděla že je to špatné.. štěnata reagují na výši a ton hlasu člověka.. SmÄ›ju se

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Proč by si pes "neměl

Proč by si pes "neměl dovolit" na členy rodiny vrčet? Vrčení je normální psí komunikace. Jak jinak vám má dát najevo, že se jí něco nelíbí - poslat vám e-mail? Jsem si jistá, že fenka vysílala už předtím jemnější signály nespokojenosti - postavení uší, výraz těla apod., ale když děti tyto signály ignorovaly, tak se uchýlila až k vrčení. Pokud byste jí vrčení zakazovali a trestali ji za něj, tak byste nejspíš dosáhli toho, že by byla nucená bez varování rovnou kousnout.

Jiná věc by byla, kdyby si vrčením něco vynucovala - třeba kdyby vás vyhazovala z gauče apod. Ale tohle myslím není ten případ. Já bych jednak trochu usměrnila děti, a hlavně bych fenečce vymezila bezpečné místo, kam děti nebudou v žádném případě smět, a naučila bych ji, že když od nich chce mít pokoj, tak si tam má zalézt.

 

Doporučuju pročíst následující dva články, zvlášť ten druhý:

http://naszviretnik.net/2011/11/09/sos-hleda-se-domov-pro-badyho/

http://naszviretnik.net/2012/02/01/psi-hleda-se-novy-domov-pro-badyho-2-kde-jsme-udelali-chybu/

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)