štendo z útulku

23 příspěvků / 0 nových
Poslední
Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
štendo z útulku

Zdravím,

tuhle neděli jsem si vzala kříženého labradora (5 měsíců) z útulku,byl tam týden,nalezen uvázaný u ben.pumpy, zřejmě týraný a nejčastěji asi vodítkem. První dny zvracel snad 3x za hodinu, průjem, nejedl, co vypil-vyzvracel,byl apatický, slabý, nezvládal ani chůzi do parku na čůrání, neudržel se na nohách, dostával rozmočené piškoty stříkačkou do pusiny-zvládl sotva 3 za den.Pondělí, úterý a středa jsme dojížděli na veterinu na injekce, vypadalo to na parvovirózu, ale naštěstí se nepotvrdila.  Máme doma na týden ATB a změna je vidět každý den. Ožil, lítá, řádí, frká do každé díry kterou najdeme,začínám cvičit základní povely a zatím nám to jde překvapivě lehce Palce nahoru Nejde ani poznat, že je z útulku, šíleně se mu změnil přístup. Nevím, jak má vypadat 5-ti měsíční pes,ale jestli ještě poroste, tak to potěš kokeš! Pomoc!

Nejí mi ale jídlo, které nám doporučila veterinářka-rozvařená rýže s vývarem, max.lehké těstoviny a zelenina, minimum masa (má dietu kvůli tomu průjmu a zvracení),dva dny ležel u misky a když dostal to, co měl, tak to s ním ani nehlo,ale venku by mi málem sežral kdejakej bordel, tak sem mu doma nasypala granule a baštíme pravidelně, dneska byl první pevný bobek a nezdá se, že by mu něco chybělo.Ale je podviživený-má 17kg, kosti potažené kůži.Zatím mu dávám malé porce,nechci ho nacpat na normální váhu násilím a rychle, když se rozjedl teprve včera.

Teď už snad víte všechno, co jsem vypozorovala a chtěla bych, abyste mi poradili co dělám špatně,rychle, nebo co naopak chybí. Zatím jsem měla jedno voříška,s tímhle plemenem nemám zkušenosti.

Moc díky za názory a připomínky Mrk

zuzanas
Obrázek uživatele zuzanas
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 20.8.2007
Ahoj,  netroufám si sice nic

Ahoj, 

netroufám si sice nic radit (chybí mi zkušenosti), ale jen jsem ti chtěla napsat, že mám obrovskou radost za psíčka, že našel milující paničku, která mu vynahradí jeho mizerný start do života.

Moc vám držím pěsti, ať se dá psíček brzy do cajku a užíváte si spolu jen samé krásné chvíle SmÄ›ju se

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Děkujeme  Poslední dva dny

Děkujeme SmÄ›ju se

Poslední dva dny vypadá,jakoby nikdy nebyl nemocný...Je to zlatíčko Jsem zamilován...

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Já se mu nedivím,že bezmasou

Já se mu nedivím,že bezmasou stravu nechce.-) Pokud je tak moc vyhublý,učitě bych se přikláněla k domácí stravě, takže rýži,těstoviny (obojí spíše rozvařené), zeleninu a kvalitní bílkovinu - maso, ze začátku určitě libovější,ale pokud bude v pořádku a bude to snášet,tak postupně přidávat tučnější. Co je ale nejdůležitější, žrádlo by měl dostávat v malých četnějších dávkách,ne větší porce naráz,to by jeho tělíčko mohlo špatně snášet. A přidávala bych i probiotika. Začněte třeba dva tři dny s klasikou - rýže,mrkev,kuřecí a pokud bude v pohodě,tak přidávat další věci. Zkuste napsat MVDr. Šťouračovi - chs Bonoda, je to veterinář a chovatel německých dog a odborník na výživu - napište mu email, do poradny nechodí každý den, tak ať máte co nejdřív odpověď

Jana a smečka

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Ahoj, tak jestli je to ta

Ahoj, tak jestli je to ta žížalka, co máš na fotce, tak je dost podobná naší Maggii, když jsme si ji přivezli. Akorát teda nebyla z útulku, ale od první majitelky, která se bála, že jí moc přibere, tak ji moc nekrmila. Měla něco přes půl roku a vážila taky kolem 20 kilo. Dnes je jí 6,5 roku a má přes 30 kilčo.

Jinak gratuluju a jenom víc takových lidí, jako jsi ty Palce nahoru, v útulcích je plno chlupáčů, kteří by si to zasloužili. Uvidíš, jak ti prcek bude vděčný.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Ahoj, moje teta si brala

Ahoj,

moje teta si brala vždycky pejsky z útulku. A pokaždé měsíc či dva pomalu přecházela na kvalitní a plnohodnotnou stravu. U nás v útulku pejsky krmí nějakýma granulema z tesca,kde 20kg stojí 300Kč Nechápu. Ale ptala jsem se jí a říkala,že vždycky dávala bezvaječná kolínka s neslaným kuřecím vývarem a mrkví, po odčervení jogurty s prob.kulturou a ty nejvoňavější a už i nejlepší konzervy na trhu. Pomalu pak do toho zapracovávala dobré granule. 

Ono musíte počkat,váš pejsek má beztak i narušenou psychiku. A jestli byl týraný,tak je určitě i zmatený. Každý člověk se k němu chová jinak.

Ale jsem moc ráda,že jste sobě i pejskovi udělali radost. Tihle miláčci si v útulku být nezaslouží.

Přeju vám hodně štěstí a ať vám štěndo dělá jen radostMrk

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
Jaká žížalka?  Náhodou za ten

Jaká žížalka? HlasitÄ› se smÄ›ju Náhodou za ten týden u mě přibral 3,5kg, je stále horší a horší ho zvážit SmĂ­ch Takže +-20kg. Je to moc nebo málo? 

No teďkom baštíme vážené granulky ze zverimexu,myslím že Anka,název si nevybavuju,váží nám to do pytlíku bez nálepky,takže to hned zapomenu HUH!

Bála se, že jí moc přibere, tak ji nekrmila? Proboha...Kleju

 

Už venku řádíme jak pravé štěně,docela mě překvapilo, že umí povely.Když sem zkusmo řekla sedni, tak mě přistál u nohy a gecl si, reaguje na Ke mě (i když se mu moc nechce,když tam má něco zajímavého Mrk), Nech to, Fuj. V útulku ho necvičili, byl tam přesně týden,tak mě zaráží, že člověk co ho mlátil a pak uvázal, ho před tím učil povely... Jsem znudÄ›nĂ˝

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
To je super, krásně přibírá .

To je super, krásně přibírá Palec nahoru. Možná ho povely neučil, prostě tě má rád, tak by se přetrh....aspoň u nás se za žvanec splní skoro nemožné Hlasitě se směju.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Verča-Lexa
Obrázek uživatele Verča-Lexa
Offline
Viděn(a): 8 let 6 měsíců zpět
Registrace: 20.1.2012
U nás taky  Zjistil, že mám

U nás taky HlasitÄ› se smÄ›ju Zjistil, že mám dobroty po kapsách (mobil a klíče jsou pěkně odrobkované) a když ho pustím na volno, tak kolem mě nejdřív potřeštěně skáče, a když zjistí že nic, tak si sedne a čučí.Já už sem od něho několik metru, otočím se a ta potvora se rozbehne k noze a předvede mi ukázkové poslechnutí dvou rozkazů-zůstaň a ke mě.A chce odměnu.Nechce si nechat vysvětlit, že bez rozkazu to nefunguje SmĂ­ch Ale mohl by si posunout budíček...On prostě vstává po 7 hodině, i když byl venku o půlnoci.Začne frkat do ucha, vecpe se mi do postele, zapře se o zeď a vyžduchá mě ven! MatesJako dneska-přišla sem z noční, šli sme na procházku s balonem,abych ho vyřádila,doma dostal baštu,já zalezla do postele a usnula.Nee....je 7.15, vstáváme!Kleju PĂ­skám si

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Ahoj všem, ráda bych vám

Ahoj všem, ráda bych vám představila svoji novou pejsinku, Ritu z Rožňavy, původně bezprizorní štěně, které se toulalo po slovenských ulicích, pak se jí ujali lidé někde v chatové osadě na Slovensku, následoval útulek v Rožňavě, byla i u nějaké paní, která si ji ale nemohla nechat, následovala dočasná péče na Moravě v Olomouci, tady jsem ji našla přes internet já, okamžitě mě bouchla do srdíčka, napsala jsem na mail, následovala telefonická komunikace a ve středu 20.11. v 01.10 v noci jsem ji pro ni jela na plzeňské Hlavní nádraží, kam mi ji přivezli z Moravy. Na rok ji mám přes adopční smlouvu z rožňavského útulku a slovenského občanského sdružení "Život je pes" a potom už bude moje.

Celkem byla už na pěti místech, já jsem to šesté, a věřím, že to definitivně poslední, a že u mě Rituška bude mít pěkný domov.

 

 

 

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Ať se vám spolu krásně žije 

Ať se vám spolu krásně žije Srdce

Stránky