Štěkání a vrčení

11 příspěvků / 0 nových
Poslední
Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Štěkání a vrčení

Už několik dní mě ten náš malý černý rarach pořádně vytáčí. Chvílema je jak smyslů zbavený, počítala jsem s tím že přijde fáze vzdorování a protestů, ale myslela jsem že to bude až kolem 5-6 měsíce, jemu bude teprve 12 týdnů a už teď je pěkně drzý. Nevím co děláme špatně. Snažíme se všechno po dobrém, bez fyzických trestů, trestáme pouze zvýšením hlasu - okřiknutím nebo ignorací. Co ale začal dělat poslední dny mě už dost štve. Když jím (ať v kuchyni u stolu nebo v obýváku u tv) tak na mě začne skákat a sápat se po jídle (pokud na něho dostane), když ho okřiknu nebo si ho nevšímám tak začne kousat do mě nebo aspoň do sedačky. Sundám ho a snažím se ho ignorovat, dělá to ale znovu a znovu. Tak ho vyhodím z místnosti, ale příště se to opakuje zase. Nebo večer před spaním, lehneme si s přítelem do postele, on ještě spát nechce tak začne vyskakovat na postel a odmítá slézt dolů, bez řečí ho sundám a dělám že ho nevidím, znovu vyskočí a začne na nás štěkat, když nereagujeme tak i kouše a vrčí. Ignorovat ho je těžké protože pak kouše do povlečení a postele. Když na něho zvýším hlas tak to nepomáhá, když ho odvedu na místo tak taky ne. Bydlíme v paneláku, takže si nemůže dovolovat v noci štěkat. Ráno to samé, on se probudí, já chci ještě spát tak na mě začne štěkat abych vstávala. Nebo ležím na sedačce, nohy mně trochu vyčnívají do prostoru, on z ničeho nic přiběhne a kousne mě. To udělá několikrát za den, ponožky už mám díravé snad všechny. A to už ani neříkám že to celkem bolí, má ty zoubky už dost ostré. Je toto normální? Je to naše chyba nebo máme nějakého malého nerváka??

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
:oD Promiň, že se směju, ale

:oD Promiň, že se směju, ale trochu mi to připomíná toho našeho čoko ďábla:oDD Triny dělala to samé, když byla malá, jde jen o získávání pozornosti a pokusy vyprovokovat nějakou tvojí akci. Bohužel tohle chování se nedá ignororvat, i když by se to v první chvíli mohlo zdát dobré řešení, většinou to povede jen k vystupňování jeho chování. Otázkou je, jak ty se tváříš u toho, když chceš to jeho chování přerušit, protože je velmi důležité zapracovat i na řeči těla..štěně musí pochopit už jen z toho, jak se na něj podíváš, že tohle teda přehání a nebudeš mu to tolerovat. A pokaždé se musí setkat se stejnou odezvou.

Když je štěně takhle temperamentní, nemusíš se bát na něho sáhnout, aby jsi ho uklidnila..je vidět, že ze zvýšení hlasu a ostatních věcí, které děláš má jen legraci a bere to jako že vlastně získal to co chtěl. Je dobré pomalu štěně učit zůstávát na místě...zkoušela bych to běhěm dne, bez nějakých rušivých elementů( bez toho, aniž by jsi v jeho přítomnosti jedla nebo dělala něco co by ho mohlo lákat neposlechnout) a když to bude zvládat takhle na tu chviličku, začala bych ho vykazovat na místo když třeba jím, aby ležel dokud nedojím a byl ode mě dál. Samozřejmě u toho průběžně chválit..ze začátku se moc nenajíš, protože budeš pořád vstávat, aby jsi ho tam dala zpět, ale tohle cvičení se fakt vyplatí. Naši psi jen zasedneme ke stolu jdou všichni bez řečí do pelechů a tam jsou dokud nesklidím nádobí ze stolu:o)

Jinak pokud tě začne takhle provokovat, nebála bych se zkusit plácnutí dvěma prsty přes čumák z vrchu a u toho zákazový povel, nevím co používáte, ale mě se třeba osvědčilo DOST, je to takové tvrdé a štěňata na to velmi dobře reagují.Pokud tohle nepomůže, odváděla bych ho z místnosti pokaždé, jen něco takového zkusí...ale hned při prvním náznaku, vzít za kůži na krku a odvést, zavřít dveře a nechat ho tam dokud se neuklidní...potom ho jít pustit s tím, že si ho nebudeš všímat, žádné mazlení apd. prostě jen otevři dveře, nevolej ho a jdi dělat dál svou práci.

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Moc díky za rady Jackey,

Moc díky za rady Jackey, všechno vyzkoušíme, je to fakt malý ďáblík. Zvýšení hlasu se vůbec nezalekne, párkrát jsem ho vzala za kůži a taky ho to moc nezastaví. Hledí na mě vytřeštěnýma očima jako by se fakt lekl a řekl si "to jsem asi už přehnal", ale jenom co ho pustím tak na mě začne klidně štěkat znovu. To už ho beru a vyhodím ho za dveře. Tam se většinou uklidní a čeká až mu otevřeme. Hlavně jsem ráda že to dělaly i ostatní štěnda, trochu jsem se totiž bála jestli to není malý rapl. Co mám s bývalým Luckyho tak ten si na mě nedovolil štěknout ani zavrčet nikdy v životě, a to je mu už 7 let. Tak proto mě to asi zarazilo, no každé štěndo je jiné.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Prosila bych o radu.

Prosila bych o radu. Kamarádka se kterou chodím venčit má taky asi 6-měs. štěně LR. S mým prckem se dobře zná,nikdy neštěkal,takže nás hodně překvapilo,že poslední dobou při každé návštěvě či venčení na Boa štěká. Ovšem nutno říci,že nechce ublížit. Prostě nám to připadá,jako by pejsky (tohle dělá na všechny bez rozdílu výšky či pohlaví) přivolával k sobě. Pokud ho ale motivuje na piškotek či pod.,když nás vidí přicházet, tak když už jsme u něj, neštěká. 

Ono by to nebyl až takový problém,jen my chodíme rády venčit i v 11hod večer a už kvůli sousedům je otravné, nechat ho štěkat. Máte někdo nějakou radu?

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Jediná rada je psa nenechat

Jediná rada je psa nenechat štěkat, jen ho tím utvrzujete v jeho špatném chování, takže jakmile začne, kamarádka se otočí a půjde rychle jiným směrem, po pár krocích se ototčí a půjde zase směrem k vám, když opět začne štěkat, situace se opakuje...motivací na pamlsek by to taky šlo, tak zkuste, co bude více vyhovovat:o) Hlavně je potřeba na to vždy reagovat a taky psa když už začne štěkat nelákat na pamlsek, bere to pak jako odměnu za své chování

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Ona ho právě láká vždy,než

Ona ho právě láká vždy,než nás uvidí. S tím otáčením jsme to zkoušely obě,ale on se stejně vždycky otočil na psa a výsledný efekt bylo tahání psa za sebou...Chudák vypadal,že se udusí. Ještě jsme myslely,že zkusíme vodu v rozprašovači a vždy když štěkne,tak mu jednou stříknout do čumáku. 

Nechceme mu nějak ubližovat,když víme,že si chce jen hrát,ale zase nemůžeme ho nechat štěkat na každého psa...Jako malý byl pořád v kontaktu s pejsky,tak nám to vrtá hlavou,co tak najednou.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Odvést pozornost je asi

Odvést pozornost je asi jedinou možností, jak to trvale odstranit, ale chce to důslednost a dělat to opravdu pokaždé..hlavní je také chválit za dobré chování, aby pes pochopil, co se od něho očekává.

Ještě mě napadlo, co udělá, když je na volno?

 

Myslím, že voda nepomůže, to platí tak na kočky, ale u psa, který má vodu rád to má většnou opačný efekt:o))

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Když ho právě pustí,tak k

Když ho právě pustí,tak k němu okamžitě běží a hrají si. Žádná agrese,žádný štěkot,takže je to nejspíše signál ve stylu: "Pusť mě, chci si pohrát!" :-). Jinak si to nedovedeme vysvětlit. Když potká pejsky z baráku ve vchodě,tak neštěkne. Jedná se opravdu nejspíš o to,že když pejska vidí,tak chce upozornit paničku,že si chce hrát...

 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
A jakou mají celkově

A jakou mají celkově poslušnost? Myslím, že je to spíš problém toho, že jí nerespektuje a nebo ona neví, jak mu dát najevo, že je to nežádoucí chování

 

Pokud ten pes neštěká z jiného důvodu, jak jsem si myslela, ale evidentně jen vyžaduje puštění na volno, protože už se nemůže dočkat hry, je fixace na pamlsky a otáčení směru chůze k ničemu...na to se musí přes poslušnost:o)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
No,co se poslušnosti týká-jak

No,co se poslušnosti týká-jak kdy,jak kde,jak co... Mrk Nesmí být kolem rušivé elementy apod. (tak mi to alespoň připadá). Ale pokud mu Janča začne během štěkání domlouvat, tak jí místy poslouchá - je jí jako hypnotizovaný a střídavě se dívá na psa. A co jsme se minule podivily bylo, když se k němu sehla, začala ho hladit po náprsence a mluvila na něj hrozně klidně. Nezaštěkal ani jednou,jen se díval. Pak ovšem jsme to nestihly podchytit a procházející NO byl pečlivě přivítán do party labíku SmĂ­ch.

Jenže člověk se na něj nemůže ani zlobit,dělá to s radosti, né z nutkání ublížit. Jenže vysvětlovat to každému majitelovi, se nám opravdu nechce.

Spíše už mě docela děsí, že to Boo od něho začíná trochu odkoukávat. Ale my máme zamluveného trenéra, tak snad nám to pomůže zarazit včas. A taky to začínající "užívání si volnosti"SmÄ›ju se

 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ale pokud mu Janča začne

Ale pokud mu Janča začne během štěkání domlouvat, tak jí místy poslouchá - je jí jako hypnotizovaný a střídavě se dívá na psa. A co jsme se minule podivily bylo, když se k němu sehla, začala ho hladit po náprsence a mluvila na něj hrozně klidně.

 

Aby si tohle spis nevzal jako pochvalu. Odvest pozornost je dobra vec, pokud umi nejakej povel stopro, tak mozna by stalo ho vydat, aby se musel soustredit jinam. Pak by treba taky mohlo jit, ze jakmile stekne, tak otocka a odchod, po par krocich se otocit a vracet se, furt dokola. Je to sice otrava, ale je to dost neinvazivni zpusob.

veronika & retrívři v útulcích