Skákání na kolemjdoucí

6 příspěvků / 0 nových
Poslední
Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Skákání na kolemjdoucí

Zdravím. Vím,že je hloupý dotaz, ale dost mě to trápí. Mám 3-měsíčního chlapečka LR, který s radostí obskakuje kolemjdoucí. Dneska ráno zrovna tak, až mě ženská seřvala,že je špinavá. Jenže i hlavní problém vidím v tom, že když byl Boo malý, každý, kdo ho viděl, si hned klekal a chtěl ho hladit. Teď když už 14kg bobek a chce v tom pokračovat, začíná to každému vadit. Je mi to líto za něj, protože vidím, jak by si s každým hrál,ale nikdo už nechce s ním. Nechci ho kvůli tomu pořád vláčet na vodítku. On za mnou krásně chodí,když je jen v postroji,ale to opravdu nesmí projít žádný člověk kolem nás. Zkoušela jsem hračku nebo piškotek, ale ten darebák to sežere a stejně pak za něma letí. Vím,že nejspíš pro něj nejsem dost zajímavá a je to ještě malý pán,ale nemáte někdo rady nebo typ na něco osvědčeného?

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Jediné osvědčené je, nenechat

Jediné osvědčené je, nenechat ho k těm lidem jít a pokud ho v přítomnosti ostatních lidí nemáte zvládnutého, bude holt muset chodit na vodítku a nebo když někoho uvidíte, prostě si ho na tu chvilku připnete. Většina štěňat to zkouší, ale musíte pochopit, že ne všem lidem je to příjemné a navíc ne všichni mají psy rádi.  A docela tu paní chápu, já bych taky nebyla nadšená, kdybych šla dejme tomu do práce v čistém oblečení a po cestě mě poskákal nějaký pes. A to psy miluju a mám doma tři.

Funguje naučit taky psa nechodit za mě..tzn. když projde člověk, on se nemůže vracet, ale když ho pustím, jde jen dopředu a nikam jinam:o) A jediný osvědčený ,,lék" proti skákání je, aby mu dotyčný, na kterého skáče nastavil koleno a taky aby se k němu lidi skláněli, když ho chtějí pohladit a nedávali mu tak důvod vyskakovat do výšky.

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Tak dneska docela pomáhalo

Tak dneska docela pomáhalo vepřové ucho Směju se. Hned jsem byla důležitější než ostatní. Taky nám paní chovatelka poradila koupit jednu fajnovou hračku, kterou mu dávat jen venku a nebo v době, kdy nejsme doma. Aby se mu neokoukala.

Chápu, že paní musela být naštvaná, ale když na malého volala už z dálky a hned se k němu sklonila, tak jsem se ani nedivila,že se za ní rozběhnul. 

Budeme holt zkoušet více věcí i s tím kolenem a více ho brát do parku mezi lidi.

Děkuji za odpověď

Boo a Elis

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
No tak to je paní trošku asi

No tak to je paní trošku asi mimo:oD Nechápu, co čekala:oD

Ale je fajn, že na tom pracujete...ono to skákání je u některých psích expertů docela oříšek odnaučit...chce to trpělivost a důslednost a snad to dokážete stáhnout na minimum:o)

verun
Obrázek uživatele verun
Offline
Viděn(a): 9 let 2 týdny zpět
Registrace: 25.10.2011
Já mám problém s tím, že náš

Já mám problém s tím, že náš 11 měsíční Max začal na kolemdoucí dost ošklivě vyjíždět, nekousne. Už dvakrát se mu povedlo skočit na lidi, ale né přátelsky, vrčel u toho. A když jdeme na procházku úplně na ně vidím, jak se připravuje na vystartování. Docela mě to trápí. Setkal jste se s tím někdo?

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
To dělála fenka od mé

To dělála fenka od mé sestřenky. Ale z toho důvodu, že když byla asi stejně stará, jako váš Max, tak nějaké "ožralé kolemjdoucí prase" jí nakoplo,protože bránila sestřenku. Nedělá to ale od doby,co jsme jí začali brávat do davu lidí (asi se na to vykašlala). Jenže Esma má 7kg, takže je to zase dost velký rozdíl,udržet ji a udržet labíka...

Nevím,jestli se setkal Max s něčím podobným, ale v našem případě, byl původcem strach. Hlavně to řešte hned od začátku...

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná